reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

u mnie 7 na plusie, do tej pory jakoś akceptowałam bez niczego takie przybieranie na wadze, ale jak teraz dopiero się tempo zacznie to aż się boję, tym bardziej, że teraz cały czas głodna jestem :(

to tak jak wiekszosc z nas, ja np jem co dwie max trzy godziny, takie sa uroki ciazy;-).

reklama
ja przez ostatni miesiac przytłam tylko kilogram bo oszczedzam sie z jedzonkiem, pewnie mały urusł ciut, wczesniej za to rosła mama a nie dziecko ale mam to gdzies, mogłam tylko pomyslec ze to na moje zdrowie z ręką nie pójdzie, ale co tam to jedyny czas na jedzenie bez wyrzutów sumienia (choc zdrowe) bo zawsze dietowałam

mnie to w sumie trochę męczy, bo nie to, że chce mi się jeść, bo akurat mam ochotę na to czy na tamto, tylko najzwyczajniej po 2 godzinach robię się głodna:( i jak nie zjem to jestem zła i zaczyna mnie mdlić :/ heh mój małż się tylko śmieje i potulnie robi mi dwie kolacje na dzień ;p

mnie to w sumie trochę męczy, bo nie to, że chce mi się jeść, bo akurat mam ochotę na to czy na tamto, tylko najzwyczajniej po 2 godzinach robię się głodna:( i jak nie zjem to jestem zła i zaczyna mnie mdlić :/ heh mój małż się tylko śmieje i potulnie robi mi dwie kolacje na dzień ;p

sama sobie stwarzasz problem, a do tego przez takie myslenie jeszcze sie nerwicy nabawisz... nie jesz dla siebie, ani z lakomstwa po prostu Twoj organizm ma teraz wieksze potrzeby. Czym wczesniej przestaniesz sie dreczyc, tym lepiej dla Ciebie i malenstwa. Ono odczuwa Twoje emocje, wierz mi albo nie ale negatywnych emocji to akurat najmniej potrzeba naszym dzieciaczkom.
Poza tym nie my w czasie ciazy jestesmy najwazniejsze... najwazniejsze jest dobro naszych pociech.

ja przed ciążą mogłam nie jeść, mogłam zjeść coś rano a potem głód, ale jak przyszła ciąża to do połowy 2 trymestru jak nie zjadłam to mnie głód i ssanie budziło z ranka, a teraz nie jestem mega głodna, ale wiecej jem niż to bywało normalnoie, tyle ze w pierwsze 6 miesięcy nabyłam wagę sprzed podchudzania
no ale coś waża wody, coś dzidzius, cos to dziwne coś co musi wyjść ;) woda zejdzie, a potem będziemy robić bilans nadwyżek do utracenbia i walczyć z tłuszczykiem, no ale to dopiero jak zdrowo wykarmię mojego juniora :)

no i dostałam po głowie ;)
ważne, żeby jeść zdrowo nie tylko dla siebie ale i dla maluszków:) to i nam będzie łatwiej i maluszki będą zdrowe:)

ale wiecie ze ja nigdy nie lubiłam owoców i warzyw,,, i nie lubie po dziś dzien, a skopro jem ich mniej niż powinnam dostarczam dlatego i dobre witaminy choc i wmuszam owoce i warzywa, jednak jak zjem cos co nie barrdzi lkubie to potem dobrze sie po tym nie czuje

no i dostałam po głowie ;)
ważne, żeby jeść zdrowo nie tylko dla siebie ale i dla maluszków:) to i nam będzie łatwiej i maluszki będą zdrowe:)

sorki, ale czasami trzeba ostrzej do nas kobitek ;-)

ja nienawidze ryb, a teraz nawet mi smakuja... bleee potem czuje pol dnia jak smierdze rybami, nawet prysznic nie pomaga... no ale coz :D

Ostatnia edycja:
Suzi86 nie przejmuj się tym podjadaniem, moje Maleństwo się uparło, że w nocy głodne i jak kiedyś nie mogłam jeść po 18 bo mnie rano żołądek bolał, tak od drugiego trymestru muszę zjeść coś przed snem, bo budzi mnie ból głodowy. Ale znalazłam sposób, nie jem nic tuczącego tylko pożywnego, zamiast kanapki, to zjadam przed snem plasterek szynki z serem i plastrem pomidora, chleb jest zbędny, albo kilka łyżek jogurtu i wszyscy jesteśmy szczęśliwi.

reklama
też staram się jeść na kolację coś lekkiego:) śniadanie to zawsze zjadam spore:) ja wolę śniadania niż obiady hehe

Do góry