reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

u nas ze spodniami tez problem ale w druga strone bo chude to moje dziecko a w pasie bardzo wiec najlepsze to spodnie na 1,5 roku lub na 1roczek:-D, ale kontroluje jej wskaznik wzrostu i wedlug wagi urodzeniowej dobrze przybiera wiec sie nie przejmuje i rosnie i tyje pomalutku ale jednak:-D, a kozaczki pewnie ze wieksze przeiez cala zima jeszcze przed dziecmi, a my jeszcze nie kupilismy pogoda nas rozpieszcza:-), ae w tym miesiacu chyba juz zakupimy:-p

reklama
A Julia wazy gdzies 13 kg a ubranka nosi na rozmiar 92 (z 1,5 miesiaca temu jak mierzyli ja w przychodni podobno miala 86 cm). A buciki to juz rozmiar 24. Noga jej szybko urosła przez wakacje. Zaczynałysmy w maju od 21 a teraz juz 24 niezly skok prawda:-D

moj sebollo nosi rozmiar 92 w porywach 98(jak zwykle rozmiar a rozmiar)zdaza sie tez 86 zazwyczaj wszelkie spodnie spadaja mu z tylka i musze kupowac takie z regulacja:baffled:

My właśnie jesteśmypo bilansie. Martyna ma 86 cm (pi razy drzwi, bo wpadła w histerię i tak na słowo pani mi uwierzyła) i waży 13,2 kg (pewnie było więcej, ale po tym przeziębieniu napewno spadła) trzyma się w 50 centylach. Poza tym do obserwacji oczka, bo prawe trochę ucieka i jakiś czas temu zauważyłam, że jak wchodzi po schodach, to jedną nóżkę stawia prosto, a drugą robi taki śmieszny ruch jakby chciała kółeczko w powietrzu narysować i to też do obserwacji, bo dzisiaj nie było możliwości więc przy okazji mam wpaść tylko z nią i pani doktor na spokojnie ją obejrzy (bo dzisiaj byłam z dwójką więc trochę zamieszania)

my dziś wróciłyśmy z bilansu...Lila mierzy 89 cm. a waży 12 kg :)
pani dr powiedziala żebym ją dobrze odżywiała:baffled:

Jako nowa, podam wymiary wyjsciowe oraz dwuletnie :-) Gdy Cami sie urodzila (39tc0d) wazyla 3350g i mierzyla 50cm. W zeszla niedziele skonczyla 2 latka, w poniedzialek mialysmy bilans - wyniki - 87cm i 10940g. Chude to moje dziecko od kiedy mobilne sie stalo, wczesniej wygladala jak maskotka Michelina :-D

Ubrania nosimy na 86cm, czekaja juz te na 92cm i bedzie problem ze wszystkimi spodniami - sa po prostu za luzne, chuda dupka w nich ginie, gdy sie zwezi w pasie, robia sie obciachowe pumpy :-D

reklama
No więc my też w końcu po bilansie :sorry2: Udało się :-D i wykorzystaliśmy moment, że Oliwka zdrowa ;-)
Waga - 15,7 kg
Wzrost - 94 cm
97 centyl :tak:
Kawał baby jednym słowem :-D

Do góry