reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Ja już tyłam co miesiąc od pierwszego trymestru po ok. 2 kg:szok:chyba sobie to za bardzo wzięłam do serca że mam się nie ograniczać i wszystko jeść:-Da z moją przemianą materii...mam już +15, ciekawe jak przy nast wizycie 27.12:zawstydzona/y:

Napewno będę miała co zrzucać, mój orbitrek już czeka, aż zaczne z niego korzystać;-)

reklama
Melisa jakieś głupoty gadał w tej tv. Sam dzidziuś z wodami i łożyskiem to z 5kg będzie to tylko ze 2 kg w/g niego można przytyć ołł nołł. Ja najwięcej przytyłam od czasu, kiedy Maluszek zaczął obrastać w tłuszczyk czyli w ostatnich 3miesiącach. Po około 2/2,5kg na miesiąc. Teraz ma na plusie 11kg z hakiem:tak: i wydaje mi się, że jakoś tych kilogramów nie widać a co tam.
i do tego gdzie jeszcze zwiększona objetość krwi, większe piersi to też przecież waży!

nalazłam coś takiego:

ps. mi te tabelki bardzo odpowiadają :) tym bardziej że mam 20kg na plusie :) z wagą wyjściową 50kg

Załączniki

• ile_przytyjesz_tabelka1.jpg
    ile_przytyjesz_tabelka1.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 92
  • ile_przytyjesz_tabelka2.jpg
    ile_przytyjesz_tabelka2.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 89
Dziewczyny Wy się martwicie kilkunastoma kilogramami a ja, skoro już urodziłam i raczej będę chudnąć, wreszcie się przyznam - przytyłam 26kg :sorry2::zawstydzona/y: I to do 35 tygodnia. Więc gdybym dotrwała do końca, to jak nic byłoby 30kg :shocked2: Ale dziś, 8 dni po porodzie na wadze mniej o 10kg, ufff. Mam nadzieję, że już teraz tylko stopniowo będzie mi spadać. Więc nie martwcie się swoimi kilogramami, bo to ja znów wygrałam (tak jak i wielkość brzucha) :eek: No ale tam było wielowodzie, zły układ dziecka, więc jestem chyba usprawiedliwiona. Ale wagi nic nie usprawiedliwia, po prostu za dużo jadłam a już przez ostatnie 6 tygodni jak tylko leżałam pobiłam wszelkie rekordy.
Pozdrawiam

Chaga, to ja się przyłączam do odliczania wstecz :) Dzień przed porodem ważyłam prawie 90 kg - czyli jakieś 20 na plusie przez całą ciążę. Tydzień po porodzie - 79 kg. I obiecuję sobie nie włazić na wagę częściej niż raz w tygodniu ;)

reklama
Ja przytyłam już 15. A najlepsze, że wiem, że to widać, ale zupełnie tego nie odczuwam. Nie jest mi jakoś ciężko z tego powodu. Ciężko mi jest, bo np się schylić nie mogę bo brzuch przeszkadza. Martwiłam się o kolano, czy przetrwa szybki wzrost wagi, ale daje radę.

Jajku, mam nadzieję, że to się już niedługo skończy i będę chudnąć chudnąć chudnąć.. :D

Do góry