reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Aż musiałam się zmierzyć;)ja mam już 105 cm:szok:jestem ciekawa jaka waga, jutro mam wizyte - ale czuję, że przesadziłam ze słodkościami w ciągu ost. 3 tygodni. Najgorsze, że nie umiem sobie odmówić:no:
Kupiłam sobie pas ściągający po ciąży oby to coś dało, albo niech chociaż zadziała jak placebo na mnie:laugh2:

reklama
Jak ja chodzę na wizyty to najpierw są pomiary u położnych. I jak się tam idzie to staje się na waze i mówi pani jaka waga. Kłamać więc można, bo ona nie sprawdza :)

fazerkam a nie zapisuje Ci lekarz poprzednich wag w karcie? Mi za każdym razem po ważeniu w gabinecie zapisuje więc chociaż bym chciała coś zamaskować to się nie da ;)

U mnie też w karcie jest wszystko zapisane i dziś byłam i się dziwili co tak mało, bo na razie mam 3kg na plusie. No i co jeszcze dziwniejsze 6 października miałam 3,5kg na plusie, czyli przez ponad miesiąc spadło i nic nie wzrosło. Już tydzień temu się u diabetologa zdziwiłam, że schudłam, ale myślałam, że to kwestia innej wagi. Ale dziś byłam i u diabetologa i u gina i wyszło tak samo +3kg od początku. Już się zaczynam trochę martwić czy mała mi tam dobrze rośnie. Dziś mam usg o 17:10 więc trzymajcie kciuki.

Jak ja chodzę na wizyty to najpierw są pomiary u położnych. I jak się tam idzie to staje się na waze i mówi pani jaka waga. Kłamać więc można, bo ona nie sprawdza :)
U mnie by to nie przeszło:-), na wizycie jest zawsze mój GIN i położna.I to ona zawsze mierzy ciśnienie i waży, a wagę lekarzowi od razu podaje.Wszystko czarno na białym wtedy mają.I potem człowiek wysłu****e dwóch osób i dwóch porad co jeść by znowu tyle nie przytyć:-D.Ale zawsze podkreślają, żeby się nie głodzić.A to moja wina że ostatnio ciągle głodna jestem-postępuję więc zgodnie z zaleceniami:rofl2:.

ja mam 103 w brzuchu. I 12 kg na plusie. Jak 1 kg na miesiąc będę tyć to będę szczęśliwa :) Oby 80 nie przekroczyć, bo będę zła :) Mam jeszcze 4kg zapasu i 10 tyg przede mną.
:-p
Ja mam te same wymiary i ta samą wagę. Tylko patrzę aby 80 nie pyknąć...mam jeszcze 5 kg zapasu, ale ostatnio zamiast 0.5 kg na tydz tyc to ja już 250 g.. i w ostatnich dniach grypa żołądkowa mnie złapała więc jem mało albo wymiotuję..;/ W pon mam wizytę i zobaczę jak sytuacja się przedstawia z waga

Już jestem po dzisiejszej wizycie. Wszystko ok. Miałam robione ktg i tak co dwa tyg. A waga wzrosła pzez dwa tyg +0,5 kg. Czyli 31 tc i na plusie 12,5 kg. Ale już z każdym dniem coraz ciężej mi sie poruszć, bo z brzuszka niezła piłeczka się zrobiła ;D i jak chodzę to wydaje mi się jakbym była pingwinem hihi

reklama
Do góry