reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nabiałowe sprawy

reklama
Jesli chodzi o czekolade czy slodycze to daje mleczna kanapke Kindera lub te czekaoladki mleczne.A mam zam zamiar zrobic kaszke manna ale jak? Mleka modyfikowanego sie chyba nie gotuje a na opakowaniu kaszki napisane jest ze dzieciom do lat 3 gotowac 2 minuty.Na to wychodzi ze na mleku krowim powinnam zrobic jesli chce dac dziecku taka kaszke???????

J A mam zam zamiar zrobic kaszke manna ale jak? Mleka modyfikowanego sie chyba nie gotuje a na opakowaniu kaszki napisane jest ze dzieciom do lat 3 gotowac 2 minuty.Na to wychodzi ze na mleku krowim powinnam zrobic jesli chce dac dziecku taka kaszke???????

Ja tez sie zastanawiałam jak robic kaszke manne małej....
...............robie tak:
Prawdziwa kaszka manna na mleku modyfikowanym

***wlewam do jej butelki 220ml przegotowanej zimnej wody

***odlewam z tego do maciupkiego garnuszka 100ml

***w garnuszki zagotowuje wode i dodaje 2 łyzki kaszki manny (1 łyzka na 100ml.....100ml jest w garnku i 120ml w butekce)

***jak pogotuje sie to 3 minuty to wlkewam do butelki

***mam 210ml (bo ok 10 sie wygotuje) kaszki manny na wodzie

***dodaje 7 łyzek mleka modyfikowanego i jedna łyzke miodu, lub 2 łyzki cacao
i gotowe.....

Michalina uwielbia to...może robi sie dłużej niz te z torebek instant..ale o wiele lepsze

Dziewczynki od kiedy mogę zacząć dawać Antosiowi jogurty i tego typu rzeczy?Niedługo skończy 9 miesięcy,ale nie wiem czy można już dawać nabiał,bo w sumie chyba w jogurcie jakieś śladowe ilości mleka krowiego są?
I jeśli znacie jakies strony o żywieniu niemowląt,tzn.po kolei o wprowadzaniu nowych rzeczy do bardzo proszępodeślijcie link,pewnie niejednej mamie też się przyda.Dzięki z góry,pzdr.:tak:

moja córeczka zaczeła jeśc serki Danio w wieku 8 miesięcy.po prostu je uwielbia.Wiem że w prasie piszą by podawac od roczku, ale konsultowałam się z lekarzem i stwierdził że jeśli dziecko nie ma skazy białkowej to można podawac 2 do 3 razy w tygodniu.

Ale Danonki to chyba strasznie dużo cukru mają? zdecydowanie bardziej podoba mi się skład tych Gerberków

W anglii jest troche inaczej bo sloiczki z mlekiem podaje sie juz od 5 miesiaca. i ja tak podawalam. coreczce nic nie bylo. ostatnio dalam tez jej na sprobowanie zwyklego jogurtu..
podobnie z cytrusami, w polsce nie daje sie ich do 6 miesiecy, Juliettka jadla je w sloiczkach i rowniez nie miala zadnej alergii..moim zdaniem im wczesniej cos dostanie tym lepiej. uczy sie nowych smakow i pozniej nie ma marudzenia ze czegos nie lubi.:tak:
nie podawalam jej np buraka i teraz kiedy probuje wcisnac choc kawalek - odmawia..
nie nauczyla sie go jesc i juz go nie polubi w najblizszym czasie..:dry:

co do danonków, to podaję je raz lub dwa razy w tygodniu, bo moje dziecko nie ma skazy białkowej.ale zdecydowanie bardziej wolę podać jakiś deserek Gerber, bo po pierwsze bez dodatku cukru, owocowo i dziecku bardziej smakuje.

reklama
A my dajemy danonki już 4 miesięcznemu bobasowi i baaaardzo mu smakują, a jak się cieszy że je.
Kupujemy takie na których pisze (4+) , ale niestety nie w polsce, tam takich pewnie nie ma, a szkoda, dzieci je uwielbiają, naprawdę.

Do góry