reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Próba prowokacji bmk

ciekawostka

Zaciekawiona BB
Witam,
Synek od 4 miesiecy na Neocate teraz mamy próbe prowokacji ,niestety naz gastrolog jest na dluzszym urlopie podczas ostatniego kontaktu z nim zlecil nam probe prowokacji
Ale ta probe rozpisal nam w dziwnie smieszny sposob natomiast mialam upiec muffinke dziecku z normalnego mm i podawac po kawalku przez caly dzien.
Niestety nie mam jak synkowi takiej muffinki podac znie umie polykac kawalkow tym bardziej ze ta muffinka wyszla sucha :)
Po rozmowie z pediatra zlecila nam przejscie z neocate na bebilon pepti powiedziala ze mamy zrobic to od razu tzn bez wprowadzania pepti stopniowo tzn np . Jedna butelka dziennie na drugi dzien druga itd..

Stad moje pytanie do Was czy taka nagla zmiana jest odpowiednia ?
Z rana wypil neocate ,po wykupieniu recepty przez caly dzien wypil dwie butelki pepti i zastanawiam sie czy podac mu jeszcze neocate czy posluchac pediatry i juz tylko podawac bebilot pepti.
Prosze o rade doswiadczone mamy w tym temacie.

Synek ma 6 miesiecy

reklama
reklama
Z tego co widziałam w sklepach sa kaszki na bazie mm , ale my rozpoczelismy RD maly dopiero zjada niewielkie ilości kremu z dyni , marchewki czy jablko
Wiec kaszka tym bardziej odpada bo chcemy wprowadzic na koniec
Poza tym w kaszce znajduja sie rożne zboza wiec nie bede wiedziala czy go uczula bmk czy cos innego.

Z tego co widziałam w sklepach sa kaszki na bazie mm , ale my rozpoczelismy RD maly dopiero zjada niewielkie ilości kremu z dyni , marchewki czy jablko
Wiec kaszka tym bardziej odpada bo chcemy wprowadzic na koniec
Poza tym w kaszce znajduja sie rożne zboza wiec nie bede wiedziala czy go uczula bmk czy cos innego.
Aaaaa myslalam, że ma dopiero 4m.

To w sumie możesz normalnie dać muffinkę, tylko zrób taką, zeby była bardziej mokra :) no i drabiną do góry.

Postaram sie jutro wypiec lepsza :D
nigdy nie mialam reki do pieczenia :D
Kurcze moglam sie bardziej postarac z ta muffinka za nim podalam pepti ..
Teraz na noc podalam mu neocate ..

Do góry