reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mój dom, moje mieszkanie

Wiem, że na polskie realia to jest masa pieniędzy:sorry: Dla pokazania Wam i rozeznania, zobaczcie co możecie wynając w Dublinie i za jakie pieniądze (przykłądy domów z 3sypialniami):
Daft.ie : Search Results

W takim standardzie jaki będziemy mieli za 700e/miesiąc + dojazd nie znaleźlibyśmy nic w stolicy:no: No i dodam, że to jest dom samodzielny, a nie bliźniak czy szeregówka. A powiem szczerze, że miejscami Dublin wcale do mnie nie przemawia i nie chcielibyśmy tam mieszkać:sorry:
No ceny kosmiczne:sorry: ale chetnie bym sie zamienila moim mieszkaniem na taki domek co bedziesz miala :tak: bo ja za mieszkanie w bloku 6 rodzinnym place 765,00 euro:sorry:

reklama
No drzwi wyszły super, ale i tak się boję, że jak zacznę je myć na bieżąco, to szybko stracą swój ładny wygląd. Ale innego wyjścia nie było, zakup nowych drzwi wiązałby się również z wymianą ościeżnic, a to już razem dałoby spory koszt :sorry:

A w pokoju dziewczyn już pomalowane są dwie ściany na kolor groszkowy pastelowy, a na dwóch jest położona różowa tapeta w sweet'aśnie wzorki. I powiem Wam, że nie mogę się przyzwyczaić :baffled: ten groszkowy pastelowy trochę za bardzo nasycony jak na pastelowy kolor, a tapeta jest wg mnie "przesłodzona". No, ale może to pierwszy taki szok. Zresztą jutro postaram się zrobić zdjęcie, to same ocenicie. Oli za to zachwycona, wreszcie zaczęła mówić o tym pokoju "mój pokój", jak zobaczyła tą tapetę na ścianach, to rzuciła się spontanicznie Tomkowi na szyję z tekstem:
- Dziękuję Ci kochany tatusiu, że robisz mi taki śliczny pokój. Jesteś kochany!
Aż się Tomek rozczulił :sorry:
Jutro wymiana paneli i po południu pewnie składanie mebli, na które zejdzie przypuszczalnie jeszcze cała sobota.
Cały czas tłumaczymy Oliwce, że jest już duża i będzie niedługo spała w swoim pokoju jak na dużą dziewczynkę przystało. Już nie buntuje się, że będzie spać tylko z mamusią i tatusiem, ale i tak robi taką dziwną minę :baffled: Coś czuję, że nie będzie łatwo tą przeprowadzką :no:

Ostatnia edycja:
Oli jaka kochana:sorry::-) Kasiad w koncu to Oliwce ma sie pokoik podobac a nie tobie;-):-p:-D a moze ci sie tylko tak wydaje przesłodzony, a jak beda i mebe i wszystko wykonczone to tez inaczej to wszystko bedzie wygladać. Zreszta tam ma mieszkać 2,5 letnie dziecko to przeciez moze byc rózowo:rofl2: ale zdjątka zapodawaj, chętnie zobaczę :tak::-)

Wolfia czyli w sumie nie płacicie wcale tak dużo,a domek naprawdę superowy więc warto:tak::-)

Kasiad w koncu to Oliwce ma sie pokoik podobac a nie tobie;-):-p:-D a moze ci sie tylko tak wydaje przesłodzony, a jak beda i mebe i wszystko wykonczone to tez inaczej to wszystko bedzie wygladać. Zreszta tam ma mieszkać 2,5 letnie dziecko to przeciez moze byc rózowo:rofl2:
Właśnie tak to sobie tłumaczę ;-)

Wklejam jak obiecałam zdjęcie:

Widać kawałek ściany ze zdjęciem pomalowanej na groszkowy patelowy i kawałek ściany z tapetą.

Kasia ten groszkowy bardzo ładny:tak::-), ja akurat lubie taka zieleń więc nie wydaje mi sie by była zbyt intensywna, dla mnie jest ok. no a tapeta tez ładna, jak to dla małej dziewczynki, słodziutka:tak::-) Paulina bedzie w szoku jak zobaczy swój pokój:-D:-D ;-)

No Paulina będzie w szoku, tym bardziej, że wpadliśmy na przewrotny pomysł i jak dzwoniła, to jej powiedzieliśmy, że jednak remontu nie damy rady zrobić teraz i że będzie dopiero robiony we wrześniu. Paulina jest teraz pod namiotem i wraca w poniedziałek, do tego czasu powinniśmy skończyć.
A tapeta na napisach i wokół serduszek pociągnięta bardzo delikatnie brokatem - tego nie widać na zdjęciu, ale jest to zrobione tak delikatnie, że nie wygląda źle.

Eno bardzo ładnie to wygląda :tak::tak::tak: Mnie się podoba to zestawienie a taki sam zielony mam w salonie.
A skoro Oliwka sama sobie tą tapetkę wybrała to nie można jej wyboru kwestionować ;-)

Eno bardzo ładnie to wygląda :tak::tak::tak: Mnie się podoba to zestawienie a taki sam zielony mam w salonie.
A skoro Oliwka sama sobie tą tapetkę wybrała to nie można jej wyboru kwestionować ;-)

No dokładnie,a dzieci tak szybko rosną,fajnie ,że mogą mieć to,co im sie podoba.:tak:

reklama
mi się podoba :-D:tak: Oliwka ma dobry gust :tak:

Emilka ostatnio też sobie tapetę różową wybrała :-D:tak: ale z kupieniem jeszcze się wstrzymuję;-):tak:

Do góry