reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mój dom, moje mieszkanie

reklama
Czy znacie może jakiś sposób na mocno zakamieniony kibelek? :baffled: Kamień jest tylko tam, gdzie stoi woda.... myślałam nad odkamieniaczem, takim jaki się daje do czajnika... tylko czy to dobry pomysł :confused:

Czy znacie może jakiś sposób na mocno zakamieniony kibelek? :baffled: Kamień jest tylko tam, gdzie stoi woda.... myślałam nad odkamieniaczem, takim jaki się daje do czajnika... tylko czy to dobry pomysł :confused:

Ja też chętnie skorzystam z pomysłu,bo walczę z kamieniem w toalecie.:baffled:

rozalka póki co, znalazłam takie porady:

Kafeteria - Forum dla kobiet - kafeteria - Jak odkamieni toalet???

Octu osobiście nie polecałabym :no: owszem jest skuteczny, ale smród gotującego się octu jest nie do zniesienia. Raz w mojej starej pracy odkamienialam czajnik octem i waliło na 100m2 tak, że aż w oczy szczypało. Swojej łazienki po occie przez miesiąc bym pewnie nie wywietrzyła :baffled:

rozalka póki co, znalazłam takie porady:

Kafeteria - Forum dla kobiet - kafeteria - Jak odkamieni toalet???

Octu osobiście nie polecałabym :no: owszem jest skuteczny, ale smród gotującego się octu jest nie do zniesienia. Raz w mojej starej pracy odkamienialam czajnik octem i waliło na 100m2 tak, że aż w oczy szczypało. Swojej łazienki po occie przez miesiąc bym pewnie nie wywietrzyła :baffled:

Kurcze no to nie wiem,Kamix nie działa próbowałam,a ocet,masakra ,śmierdzi strasznie:baffled:

Ja w sobotę poszukam tego Brief active i wypróbuję, jak chcesz to dam Ci znać czy działa. Jeśli poradzi sobie z moim kamieniem, to z każdym innym tym bardziej :sorry2:

Ja mam mocno zakamienioną wodę i też problem m.in w kibelku. U mnie dobrze się sprawdza taki tani odkamieniacz z Carrefoura z czerowono - zieloną naklejką, chyba kosztuje coś koło 3 złotych. Chciałam wkleić zdjęcie butelki, ale akurat wczoraj wyrzuciłam ostatnią, bo zawsze go kupuję po kilka butelek. Ale jutro pewnie pojadę na zakupy to kupię i wkleję :tak: Na zlewy też go stosuje i w brodziku. Tylko na metalowe zlewy nie można, bo zniszczy.

Carrefour u mnie najbliżej to chyba w krakowie ;-):cool2:
Kasiu a czy nie chodzi przypadkiem o Goliat?
Cyt. z tamtego forum: "A ja niezmiennie polecam najlepszy środek na kamień Goliat,tani ,skuteczny,polski, tylko uważajcie ,żeby nie zostawiać dłużej płynu na bateriach i chromowanych częściach np.kabiny."

reklama
Do góry