reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mlode Mamusie

reklama
nie wiem jakie sa statystyki ale za pierwszym razem zdaje niewielki procent wiec kasiula zawsze trzeba sie przygotowac na poprawke,

Milla witaj wsrod nas i zagladaj do nas czesciej:)
Magdalena B ja tez mam nadzieje ze tylko mnie straszyli.Ale wiem napewno ze nie nacinaja kobiet bo moja kolezanka rodzila tutaj parte miesiecy temu i jej nie nacieli musiala wlasnymi silami az peklo jeju jak ja sie bojeeeeeeeeeeee!
Kasiula Matula napewno zdasz na nastepny raz:)glowka do gory.

maggusia to ze nacinaja u nas w polsce to jest zabezpieczenie przed peknieciem,u nas tez nie zawsze sie nacina a w przypadkach kiedy to jest niezbedne i o wiele lepsze jest naciecie niz pekniecie bo z tym drugim wiaza sie problemy

No to nadrabiam, najpierw co nowego:
Dawid jest Moim siostrezńcem, jednak Moja Mami odebrała siostrze prawa rodzicielskie, bo od roku on i jego młodsza o rok siostra przebywają u nas. Czyli jest jakby Moim młodszym, braciszkiem  ;)
Wczoraj jak byłam to nadal był podłaczony do kroplówki na 24 h na obrzęki(które powodują ucisk i ból głowy) a do tego w pompie ma jakiś lek zbliżony skłądem a moze i nawet mocniejszy niż morfina..... Nie wymiotował już i znowu jadł 20 razy dziennie (po sterydach - Ptysiek), ale nadal jest bardzo słaby i blady. Lekarka nie powiedziała nic nowego. Ostrzegają tylko, że mogą wystąpic drgawki i takie tam. Jednak narazie chyba jest znów delikatna poprawa, bo jutro siostry zabierają Go na wycieczkę.Gdzie - nie wiadomo, ale podobno się baaaaaaaardzo cieszy. Ja też, bo wiem, ze w jakimś stopniu zapomni o bólu i o chorobie. To tyle o Dawidku.
Teraz coś o Słodkiej Gaji, która ulżyła Mamusi i nie kopie po żebrach - odwróciła się i teraz leży w poprzek. Wczoraj mialam dziwne uczucie jakby Mała zachaczyła stópką o stópkę gdy miałam rękę na brzuszku  :) Wczoraj wierciłą się praktycznie cały dzień - tak Kocham już Nasze maleństwo.....
Teraz odpowiadam na posty innych :)
Maggusia to naprawdę rewelacyjnie, że masz taki dobry kontakt a Mamą. A to jej pierwszy wnuk/wnuczka ? A co do szpitala to nie myśl o tym - co ma być to będzie i nie można słuchać innych.  Może porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem prowadzącym ??? On na pewno będzie chcial Ci wsyztsko wytłumaczyć i Cię uspokoić. A co do nacinania to do tego się już nastawiłąm psychicznie, bo nie znam takiej kobiety, której by "nie rozerwało" gdy nie była nacinana. No bo sóojrzmy prawdzie w oczy - główka dziecka jest duża i nie ma mocy, żeby nie rozerwało, ghdybyśmy nie były nacinane, więc ja już wolę,a by mnei pocięli i aby było to zrobione ładnie, prosto a nie tak jak "natura będzie chciała".
Kasiula ja nie zdałam teorii, więc wiesz............... I na tym spoczęłam , choć wiem, ze to z Mojej winy, bo uczyłam się dopeiro w sam dzień egzaminu.....
Milla witamy Cię wśród Naszych i pisuj, pisuj :)
No to macie czytania ;)
Pozdrawiam i Całuję Mamuśki i Kruszynki

Dziewczynki dziekuje Wam za wsparcie, kochane jestescie:***
zmykam do lozeczka, bo mnie grypka zlapala i goraczka caly czas meczy, mam 38.9:((

witam ,
A ja mam 18 latek urodzona w czerwcu i zostane mamusia na dniach / tygodniach ;D Pozdrawiam buziaczki

reklama
kasiula matula pisze:
miałam dzisiaj egzamin z prawka i oblałam
:mad:
no trudno może za drugim razem
::)

Kasia nie martw się. Przy dzisiejszych egzaminach tylko "szczęściarze" i to nieliczni zdają za pierwszym razem. Jakby co to pamiętaj, że "do trzech razy sztuka" mi się dzięki takiemu podejściu udało. Oczywiście za trzecim razem :laugh:

Do góry