reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mlode Mamusie

Ja przytyłam narazie 3 kg. Co cos przytyje to na drugi dzien pol kg mniej. Ale jeszcze przytyje wiec sie o to nie martwie. Potem bede marudzic ze mam za duzo i tu i tu. Brzuch mam dosc maly jak na 6 miesiac. Jak przegladam fotki a brzuchami dziewczyn to niektore maja wieksze bedac w 4 miesiacu.
Przed ciaza bylo 50 teraz 53 przy nieduzym wzrosice bo 164 cm. Tak do 60-62 kg moge dobic. Ale jak bede jadla tyle czekolady co teraz to bedzie wiecej!! Od dzis koniec ze slodyczami!!!

reklama
Mila przyznam szczerze, że troszke sie pocieszyłam-myślalam że tylko ja mam kompleks na punkcie małego brzusia:) Brzuszek maleńki a dzidzia waży 600 g...juz sama nie wiem gdzie ona sie tam mieści:) Dzisiaj mi się śniło że urodziłam i maleństwo potrafiło już chodzić a nawet szczypać mamusie po nogach:) Ja już się nie mogę doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego ta ciąża tak długo trwa?!

ja przed ciaza 49 kg wazylam przy wzroscie 160 cm, a teraz... no juz z 58 bedzie jesli dobrze widze licznik na wadze :) ale tyje tylko w brzusiu, nie rozchodzi mi sie na biko i dobrze hehe ;)

Wydajemi się, że im szczuplejsze dziewczyny byłyśmy rzed ciążą tym więcej przytyjemy. Wczoraj jak mnie zobaczyła koleżanka to zazdrościła mi wagi, bo ona nwet przed ciążą tak nie wyglądała, a jak mówię, ze to już 10 kilo to nikt nie wierzy. Mi w większości poszło w uda, biodra i pupę, a na buzi dalej taka sama :)

po mnie nawet nie widać,że jestem w ciązy,wszystko (7 kg) poszło mi w tyłek i uda...no i pojawiły się kompleksy :(,ja wiem,że w ciązy się tyje,i że to wszystko dla małej,ale jak widzę te wszystkie szczupłe kobiety,to aż mnie krew zalewa...

maga!! ja ostatnio stanęłam przed lustrem i obnażyłam się.... to był szok, uznałam po prostu, że dupa mi urosła!! (przepraszam za tą dupę, ale właśnie tak się wyraziłam :) ) i mało co brakowało mi do płaczu... teraz się z tego śmieję, ale wtedy to był dla mnie szok, bo nasze lustro w łazience wisi wysoko i nie widzę się w całej okazałości i nie kontrolowałam przyrostu ciała... Tęskinię już za moją malutką pupą!!!

Moze to glupie ale ja juz sobie planuje co bedzie po ciązy czyli jaka dietka ile cwiczonek.(zawsze mialam hopla na punkcie wagi) Dostalam ulotke z cwiczeniami juz 1 dobe po porodzie potem po trzeciej dobie po tyg. i tak do 6 tyg. a po dwoch miechach jak dobrze pojdzie to na basen bede jezdzic bo podobno on jest najlepszy. Zobaczymy.

Ja jakoś nie wierzę , że zaczęła bym ćwiczyc w pierszych dniach po porodzie. Może Jaś, nie bedzie takim ssakiem jak Jacek, wtedy miałam problem żeby znależć czas na umycie głowy ;). Z pewnościa, za to w maju-czerwcu zapiszę sie na jakieś cwiczenia, bardziej chyba po to zeby wyjsc z domu, bo to jest bardzo ważne, żeby nie zarosnąć tymi piekuchami, zupkami, mlekiem. To jest słodkie i wspaniałe, ale pamietajcie o sobie i swoim wyglądzie... Takie mam doświadczenia... złe... Dlatego dbajcie laseczki o siebie i teraz i potem, jak najwiecej ruchu i przebywania między ludzmi, to bardzo mobilizuje, żeby zadbać o siebie.
:) Kilka rad z serca.

reklama
a ja sadzę, że nie ma co planować, bo do wagi pomogą nam wrócić SPRAWCY ZAMIESZANIA wyssysając z nas mleko :) ja w swojego ssaka wierzę :D

Do góry