reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mlode Mamusie

reklama
I znow spac nie moge wiec siedze na babyboom po nocach bo moj mezczyzna w pracy.

Mama Boo tak to pierwszy wnuk/wnuczka mojej mamy:) przezywa to bardzo razem ze mna.Co do nacinania to moja kumpela rodzila tutaj pare miechow temu i jej nie nacieli ale ja sie popytam u mnie w szpitalu bo tez wole byc nacieta podobno jak sie nie natnie sa jakies tam komplikacje oby ich nie bylo dlatego zaczynam sie bac.Ja mam takie zdanie ze jesli medycyna i technika ida do przodu to powinni nacinac i tyle.
W czwaretk ide znow powtorzyc testy krwi bo kazali mi przyjsc mam nadzieje ze wszytsko jest ok ale troche sie martwie bo przesuneli mi wizyte wczesniej o miesiac.Wszytsko popytam lekarza.A na moja lekarke to juz wsciekla jestem jest niedoswiadczona i niedouczona!pisalam juz wczesniej na jej temat.Nie bede was zanudzac:)

Caro witaj wsrod nas! ;) powiem ci ze moje kumpela tez urodzila majac 18 latek i jest super mama swietnie daje sobie rade.

Marthusia wsparcie zawsze masz u nas mozesz na nas liczyc. ;)

dzieki dziewczyny za mile slowka
ale szczerze mowiac nawet dobrze sie stalo czulam sie nie dosc dobre przygotowana
a tak dokupie sobie jezcze kilka godzinek i bede czula sie pewniej :)

mama boo mi testy poszly gladko ale w sumie trzeba troche usiąść i pouczyc sie ich ;)

Witam dziewczynki.

Caro witamy!!!

Kasiula nie martw sie. Ja mialam oddzielnie teorie i oddzielnie plac i misto tak wiec wszystko rozlozone i mialam mniej stresów i to chyba dzieki temu jakos mi sie udalo. Moja kolezanka z 7 razy podchodzila, a ty za drugim razem zdasz, a zreszta prawko to nie najważniejsza rzecz na swiecie. Ale i tak przy drugim podejsciu sie uda.

Co do tego nacinania to przeciez to sie robi w znieczuleniu. Wiec bardziej sie boje uczucia igly, a pamietajcie ze jak juz bede nas zszywac to juz beda z nami nasze malenstwa i juz nic sie nie bedzie liczylo.

Mamo Boo dokladnie nie wiem co z Twoim siostrzencem ale bądź dobrej mysli, napewno wszystko jakos sie ulozy.

No musze leciec to ksiązek bo w sobote mam az 3 zaliczenia. :(

fajnie ze niepotepiacie mnie,przez moj wiek...Wiecie jak ja sie dzidzi swojej doczekac nie moge?:)Zostane mamusia:)moj misio tez sie cieszy z dzidzi:)I teraz powtarza ze kocha ale w liczbie mnogiej:)To jest takie urocze...Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

Ja juz nie moge sie swojej doczekac.

A teraz jesli chodzi o wiek to moj punkt widzenia jest taki.
Świat się przeciez nie konczy. Wychodze z zalozenia ze majac dziecko i pomoc to wszystko da sie pogodzic skonczyc szkole isc na dalsze studia (bo to teraz podstawa) a potem jak juz skonczymy te studia to nasze dzieciaczki bede juz podchowane. I wtedy mozna zaczynac........ kariere :) (wiekszosc z naszych rowiesnic dopiero bede siedziec w pieluszkach). I wogole ponac lepszy kontakt maja z dziecmi młodsze mamy.
Ja w kazdym bądź razie teraz bardzo sie ciesze i nie chciałabym cofnąć czasu tym bardziej że mam mojego Miska i rodziców ktorzy mi pomoga.
Moja przyjaciółka powiedziala ze nawet mi zazdrosci :o

A jak tam Wasze wagi? Duzo sie zmienily??? A i jeszcze jedno czy mozna stosowac krem z avonu przeciw rozstepom?

Ja nie chcę nic mówić, ale ważę już 65 kg a przed ciążą ważyłam około 55 - choć wcale nie widać, że przytyłam 10 kg..... Moja przyjaciółka jest w 9 miesiącu i [przytyła 25.....

reklama
Ja jestem w 24 tc i przytylam dopiero 5 kg:( Marze o wielgachnym brzuchu-nawet rozstepy nie beda mi przeszkadzaly:) Swoja droga tez zaliczam sie do grona mlodych mam:):) jak urodze bede miala 22 latka:) Zaluje teraz ze wczesniej sie na to nie zdecydowalismy...Ale co tam do 30 moze jeszcze tak z 2 zeby pierwsze sie nie nudzilo:)

Do góry