reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleczne sprawy

My karmimy w zaleznosci jak Mala chce jesc. Fiolka nie wiem czemu tak :-p. Ale Moja Mala na bank sie najada. Kilogram w niecale 3 tygodnie mowi sam za siebie :-). Mam nadzieje ze tago mleczka im starczy jak mnie nie bedzie...

reklama
Dziewczęta a odczuwacie ból w piersi przy napływie pokarmu? U mnie jest tak że jak daję jednego cyca to w drugim czuję ból i po kilku sekundach od tego z tego niekarmiącego cieknie :confused2: jak nie karmię długo to ból czuję w obu i oba momentalnie przeciekają :confused2:

W ogóle Maryśka mi się dziś zapowietrzyła i zakrztusiła nieco, biedna się tak przestraszyła że się rozwrzeszczała i ciężko ją było uspokoić, ochrypła prawie i tak ją trząsło, a mleko tryskało i tryskało :baffled: nie wiem skąd go było aż tyle :no:

viev mam identycznie, i zawsze przy karmieniu tak miałam ;-) Lenka w nocy tak ciągnęła , że jak ją wzięłam do odbicia to ulała na matkę tak że hoho.

Viv ja ciągle odczuwam ból, jak mały się zasysa, jak mleko napływa, jak skończy jeść :sorry:
a krztusi mi się chłopak przy każdym karmieniu :baffled: ale to pewnie dlatego że mi właśnie mleko tryska to początkowa woda, nie raz jak mały puści na chwile jest cały z mleka

U mnie tez się mała krztusi, zwłaszcza jak je z prawego cyca, tam leci 5 strumieni na raz (podpatrzyłam podczas ściągania). Nie raz została obryzgana mlekiem jak się zakrztusiła i przestała pić.

Dziś ściągałam po karmieniu i uzbierałam z obu jakieś 10 kropel! Lek musiałam podać z wodą.

Viv tez mnie boki ten co akurat nie karmi i tez cieknie. Ale mam nadzieje, ze kiedys cieknac przestanie... Pewnie jak bobaski beda starsze, bo i mleczko sie zmienia i dzieci pozniej nie jedza az tyle, bo dochodza obiadki, deserki.
U mnie tak szybko leci, ze nie dosc, ze mala sie krztusi to jeszcze pieluche pod cycka podkladam (miedzy cyca a buzke), bo nie nadaza polykac i polowe wypluwa...

Ania u mnie tak samo :happy2: Pielucha jako podkład a i czasem pielucha mokra i ubranko Małej.
Fiolka ja muszli używam podczas karmienia tzn. mam założoną jedną na cycka którym nie karmię i czasem też w ciągu dnia :-) Na moich muszlach jest adnotacja żeby w nocy nie używać.

reklama
No to nieżle macie z tym cieknięciem:szok: tak się zastanawiam więc od czego to kurcze zależy i co oznacza...od tego że taka osoba ma więcej mleka od takiej u której nie cieknie???? (ja) czy od zaworków w cyckach:-D jak to działa?
Mi piersi nie twardnieją, nic mi nie cieknie, bólu ani napływającego mleka nie czuję:sorry:

Macie już uczucie ciagle miękkich piersi czy przed karmieniem nadal Wam twardnieją?
Jakie pijecie herbatki na laktacje?

A miałam jeszcze pytać o to w jakich pozycjach karmicie? Ja jakos upodobałam sobie klasyczną, kilka razy karmiłam spod pachy szczególnie jak miałam zapalenie piersi ale generalnie to w jednej tylko karmię a Wy?

Ostatnia edycja:
Do góry