A ja nawet nie wiem, tylko pamietam ze były dwa wkłucia (po 1 w każdy pośladek) za kazdym razem a mój wypis milczy w sprawie dawkiU mnie po 100mg
reklama
olka11135
Fanka BB :)
A ja nawet nie wiem, tylko pamietam ze były dwa wkłucia (po 1 w każdy pośladek) za kazdym razem a mój wypis milczy w sprawie dawki
Ogólnie niby zasada jest 1mg na kg masy ciała
Grunt, że beta spada, to już mam nadzieję na dobre zakończenieOgólnie niby zasada jest 1mg na kg masy ciała
Mi w szpitalu powiedzieli,zebym zaczela brac jak beta zupelnie spadnie. Nie brałam nic, tylko poczekalam jak spadnie i teraz ostro wezme sie za oczyszczanie po mtx.Dziewczyny powiedzieć mi kiedy lekarz wam kazał zażywać kwas foliowy? zaraz po podaniu mtx czy jak beta już spadnie ?
zarathos
Zaangażowana w BB
No właśnie pytałam czy przepisał lekarz drożność bo mi dokładnie to samo powiedzieli lekarze. Że nie koniecznie pomaga a może zaszkodzić. No ale wiadomo że różnie to bywaZ tego co czytałam w innych tematach na tych forum - nie zawsze cokolwiek zmienia i są lekarze którzy uważają ze nie pomaga a szkodzi. Mam jednak ogromną nadzieję, że po prostu miałyśmy pecha i to tylko statystyka - zdarzyło się raz jeden i jedyny i już nie będziemy musiały nigdy do tego tematu wracać
zarathos
Zaangażowana w BB
Ja czytałam że powinno się brać jak beta całkiem spadnie ponieważ kwas znosi działanie mtx. No może nie znosi ale zmniejsza jego działanie powiedzmy . Lepiej mieć pewność że wszystko już "ok" w sensie beta 0 i wtedy zacząć suplementacjęDziewczyny powiedzieć mi kiedy lekarz wam kazał zażywać kwas foliowy? zaraz po podaniu mtx czy jak beta już spadnie ?
Ja na razie jestem w procesie, więc nie wiem co powiedzą później, ale wygląda, że jeden rabin powie tak a drugi rabin powie nie. To jak z tym kwasem- jeden szpital daje od razu, inne zalecają po spadku bety, bądź tu mądra i pisz wierszeNo właśnie pytałam czy przepisał lekarz drożność bo mi dokładnie to samo powiedzieli lekarze. Że nie koniecznie pomaga a może zaszkodzić. No ale wiadomo że różnie to bywa
Patka2207
Fanka BB :)
Chyba HSG to badanie z promieniowaniem rentgenowskim, ale też jest Sono HCG mniej inwazyjne podobno .No właśnie pytałam czy przepisał lekarz drożność bo mi dokładnie to samo powiedzieli lekarze. Że nie koniecznie pomaga a może zaszkodzić. No ale wiadomo że różnie to bywa
reklama
Przeszukałam chyba z pół internetu i mam wrażenie ze w polskich źródłach jest bardzo mało informacji o leczeniu zachowawczym, obcojęzycznych jest o wiele więcej. Dobrze, że chociaż Was znalazłam z okazji świąt życzę nam zdrowia i szczęścia, bo to naprawdę pech znaleźć się w tym 1-2%