reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Metotreksat - ciąża pozamaciczna

Przeszukałam chyba z pół internetu i mam wrażenie ze w polskich źródłach jest bardzo mało informacji o leczeniu zachowawczym, obcojęzycznych jest o wiele więcej. Dobrze, że chociaż Was znalazłam 😁 z okazji świąt życzę nam zdrowia i szczęścia, bo to naprawdę pech znaleźć się w tym 1-2%
No właśnie też mało znalazłam na ten temat . Również życzę Wesołych Świąt i oby nowy rok przyniósł zdrowe 2 kreski a innym zdrowe dzieciątka ❤️

reklama
Jak na tego pecha 1-2% coś dużo nas tutaj jest, czytałam gdzieś ze nawet 1 na 40 ciąż to pozamaciczna, wiec nawet częściej występuje. Mam nadzieje że się nam już nie przydarzy i że w przyszłym roku 2024 będziemy w normalnych zdrowych ciążach 🙂

Jak na tego pecha 1-2% coś dużo nas tutaj jest, czytałam gdzieś ze nawet 1 na 40 ciąż to pozamaciczna, wiec nawet częściej występuje. Mam nadzieje że się nam już nie przydarzy i że w przyszłym roku 2024 będziemy w normalnych zdrowych ciążach 🙂
No właśnie też mi się wydaje, że coś nas dużo może muszą powtórzyć statystyki . Na pewno tak będzie ☺️

Bez przesady, przecież babki w zdrowych ciążach tutaj nie siedzą tylko sobie normalnie żyją 😄i wcale aż tak dużo nas tu nie ma obiektywnie. Ale wiadomo, że odczuwamy to inaczej, nic dziwnego, bo nikt nie chce być częścią pechowej statystyki

Bez przesady, przecież babki w zdrowych ciążach tutaj nie siedzą tylko sobie normalnie żyją 😄i wcale aż tak dużo nas tu nie ma obiektywnie. Ale wiadomo, że odczuwamy to inaczej, nic dziwnego, bo nikt nie chce być częścią pechowej statystyki
Ja znam dużo osób które przebyły ciąże pozamaciczna, mam przypadek w rodzinie partnera, mam przypadek z pracy, sąsiadki.
Wiec po tym tez stwierdzam może się zdarzać częściej niż myślimy

Ja znam dużo osób które przebyły ciąże pozamaciczna, mam przypadek w rodzinie partnera, mam przypadek z pracy, sąsiadki.
Wiec po tym tez stwierdzam może się zdarzać częściej niż myślimy
No a ja nie znałam ani jednego takiego przypadku w moim otoczeniu, a jak poszłam do szpitala to w jednej sali byłyśmy trzy. Ale nie wiem ile osób w całej Polsce w tym samym czasie było w ciąży i ile było poza macicą. tak samo jak się nie zwraca uwagi na to ile dookoła jest ludzi z psami czy z dziecmi dopóki sama nie masz / chcesz mieć, tak samo wiele z nas trafia na takie forum jak to dopóki jak to się stanie. Albo tak jak u Ciebie - jak już wiesz, że takie przypadki są blisko Ciebie to inaczej na to patrzysz.
statystyka nie jest kwestią tego co myślimy tylko suche, zgłoszone liczby, bo przecież skądś te dane brać muszą. I zakładając 2 na 80 to wciąż się zmieści w statystyce 1-2 na 100 bo przecież nie w każdej setce będzie równo. Ciulowo, że wypadło na nas, ale następnym razem już będzie dobrze 😁

No a ja nie znałam ani jednego takiego przypadku w moim otoczeniu, a jak poszłam do szpitala to w jednej sali byłyśmy trzy. Ale nie wiem ile osób w całej Polsce w tym samym czasie było w ciąży i ile było poza macicą. tak samo jak się nie zwraca uwagi na to ile dookoła jest ludzi z psami czy z dziecmi dopóki sama nie masz / chcesz mieć, tak samo wiele z nas trafia na takie forum jak to dopóki jak to się stanie. Albo tak jak u Ciebie - jak już wiesz, że takie przypadki są blisko Ciebie to inaczej na to patrzysz.
statystyka nie jest kwestią tego co myślimy tylko suche, zgłoszone liczby, bo przecież skądś te dane brać muszą. I zakładając 2 na 80 to wciąż się zmieści w statystyce 1-2 na 100 bo przecież nie w każdej setce będzie równo. Ciulowo, że wypadło na nas, ale następnym razem już będzie dobrze 😁
Mam nadzieje ze będzie, nie można się negatywnie nastawiać

reklama
Miała któraś z Was może niewielkie plamienie brązowe przed miesiączką?
Za 2 dni wypada mi termin miesiączki, ostatnia miałam 4.12 jak beta spadła poniżej 100. pobolewa mnie czasem podbrzusze i czuje tkliwości piersi, od 2 dni mam malutenkie plamienie, ale jestem przewrażliwiona bo jakieś 2 tygodnie temu skończyło się to plamienie które było z ciąży pozamacicznej.
3 dni temu beta była już zero
Zastanawia mnie czemu mam to małe plamienie i już się zestresowałam..

Do góry