reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

ratunku!
nie wiem jak urozmaicić kolację córze :no:

w kółko kanapki, mleko, berlinki
kaszek nie je, jajek nie może
nie mam pomysłów :sorry:

Zosia czasem dostaje coś z obiadu jak zjadła niewiele i tak: lubi ryż z mięsem, spaghetti

a z innych rzeczy to serek Bieluch zje cały, do tego bidon mleka, poza tym kanapki już ze wszystkim, parówki, kiełbaski

nie oczekuj, że jakieś cuda napiszemy;-)wszędzie podobnie;-)

reklama
mamy alergikówjakbyście były zaiteresowane to mam przepis na pyszną szarlotkę bez jajek:-)w składzie mąka, kasza manna więc z mleczkiem też pyszna kolacja:tak:

nie oczekuj, że jakieś cuda napiszemy;-)wszędzie podobnie;-)

hehe :-D
no moja codziennie na drugie śniadanie dostaje serek, do tego mleko rano, u babci często przed snem, u nas na kolację oprócz innego jedzonko, więc nie chcę jej zarzucić nabiałem i na kolację podawać jeszcze serek, choć sporadycznie nie mówię - zdarza się :tak:

madzikm pewnie, że dawaj przepis, może kiedyś zrobię :-D

Agutek, ja też mam wrażenie monotonii w jedzeniu... Szczególnie własnie w sniadaniach i kolacjach.

A mam pytanie dotyczące herbatek - czy dzieciom można dawac czerwoną lub zieloną?? Mateusz kiedys sie ode mnie napil zielonej (bez cukru i to nei wiem czy nei yerba mate czyli średnio smakowitej ;)) i mu smakowala. On nie przepada za herbatami dla dzieci, w zasadzie pija tylko kompoty i soki (rozcienczone) wieć gdyby mu przypadla do gustu taka herbata to może byłaby to jakas odmiana. Dzis skosztowal mojej herbaty z miodem i cytryna i tez mu smakowała.

U nas na kolację jest najczęściej kanapka (wczoraj z żółtym serem i boczkiem) i pomidor. Jajek też ostatnio nie lubi.

Debiutantko, ja bym herbaty nie dawała, yerba mate też nie (to nie jest herbata, tylko ostrokrzew paragwajski). Czerwona chyba mocno pobudza, zielona też może pobudzać (zależy podobno od czasu parzenia).

A u nas owocowe na porządku dziennym. Herbapolu- owoce sadu i owoce lasu. Słodzimy leciutko miodem. Młody uwielbia i ja też.

u nas kubusie i soki wszystko z wodą czyli 1/4 kubka soku reszta wody:tak: szukam jakiejś herbatki która by smakowała córci ale nic nie mogę znaleźć:baffled:

reklama
roksi nam pediatra mówił, żeby mi czasem do głowy nie przyszło dawać dziecku do picia Kubusia...lepiej te z Gerbera, Bobo Fruta, ale nie Kubusie.

Do góry