reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
My bylismy w piątek u pani doktor i kazała nam tak:
1. jesli chodzi o żółtko - to rzeczywiscie pół, za trzy tygodnie zacząc wprowadzac, ale nie dawac co drugi dzień , tylko co kilka dni, nawet raz w tygodniu wystarczy.
2. jesli chodzi o chrupki kukurydziane to za miesiąc , ale nie przyznalismy sie ze Borysek juz je troche tłamsił w buzi
3. jesli chodzi o gluten to 1 łyzeczke kaszki tej po 10 miesiacu, co drugi dzien. Spytała ile je Borysek mleka ( 150 ml) - i powiedziała ze jedna łyzeczke tylko tej kaszki.
4. Zupy z mięskiem co drugi dzien wyminenie z warzywnymi, deserki moga byc codzien.
5. Jogurtów nie, tylko owoce z jogurtem , chyba nestle ma cos takiego, mozna powoli wprowadzac.
TYLE Z NOWOSCI.

A ja się trochę zastanawiam czy jednak tego glutenu nie wprowadzić :rolleyes2: Pediatra nie kazał...ale widzę, że wiele z was dostała taki "prikaz" od swojego lekarza....hmmm....to kto wprowadza ten gluten?

Rozmawiałam z mężem i tak trochę zaczęliśmy nad tym myśleć :rolleyes2:

kupie dzisiaj młodech chrupki kukurydzine:tak: chyba najlepsze mbęda flipsy bo one sa dość miękkie:tak: sama jestem fanką flipsów czekoladowych:sorry2:
no to teraz będzie brudzenie:laugh2:

Byłam w sklepie i się rozglądałam za tymi kaszkami co można podawać z glutenem, ale nic nie widziałam :no: Pogadałam z mężem i uznał, że może jednak spróbować :confused2:A ja się ciągle jeszcze waham :rolleyes:

Nie wiem czy inne dziewczyny są zadowolone z kaszki Nestle, ale ja nie i bardziej polecam Bobovitę.
Z Nestle robią się takie kluchy podczas rozrabiania a do tego ma takie fragmenty owoców, które powodują, że mała w kółko mi się krztusi - przynajmniej tak mi się wydaje, że to od tych kawałków, bo w Bobovicie takich nie widziałam i mała pięknie ją je :tak:
Potwierdzam - Bobovita lepsza :tak:

no właśnie od kiedy daje się dziecią takie rzeczy jak Danonki czy np. chrupki kukurydziane:confused:
Ja flipsy już dawałam, ale małemu nie smakują :-D

Owoce z jogurtem ma np. Gerber :tak:Deserek po 6 miesiącu - Winogrona, jabłka i morele z jogurtem :tak: Mam, ale jeszcze nie podawałam. W schemacie żywienia chyba taki deserek można podawać zamiennie z kaszką, jeśli dobrze zrozumiałam :tak:

A ja się trochę zastanawiam czy jednak tego glutenu nie wprowadzić :rolleyes2: Pediatra nie kazał...ale widzę, że wiele z was dostała taki "prikaz" od swojego lekarza....hmmm....to kto wprowadza ten gluten?

Rozmawiałam z mężem i tak trochę zaczęliśmy nad tym myśleć :rolleyes2:
Ja wprowadzam :tak:

reklama
Owoce z jogurtem ma np. Gerber :tak:Deserek po 6 miesiącu - Winogrona, jabłka i morele z jogurtem :tak: Mam, ale jeszcze nie podawałam. W schemacie żywienia chyba taki deserek można podawać zamiennie z kaszką, jeśli dobrze zrozumiałam :tak:

Faktycznie, tak jest w schemacie. To muszę się za jakiś czas rozejrzeć za tymi deserkami i po 6 miesiącu też wprowadzę :tak:

Do góry