reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Trzeba ugotować jajko na twardo, wyjąć żółtko, przekroić na pół i połowę rozgnieść do zupki... a resztę zjeść :-D

do warzywnej tez dajecie czy jakis specjalny przepis na zupke z zoltkiem dajecie.

wiecie co
tak mi zasmakowaly papki tristana ze ostatnio ugotowalam sobie obiadek warzywny i wsadzilam je do blendera i zmiksowalam . pycha bylo no oczywiscie ja sobie jeszcze doprawilam mniem
u mnie w domu wszystcy sie ze mnei smieli a mi smakowalo:-D:-D

Możesz przechować do jutra, a nawet możesz zamrozić i przechowywać dłużej.

.

Blueberry77 Ty zdaje się kiedyś pisałaś o tym jak podawać zamrożone zupki - że należy je zagotować przed podaniem. Tej zupki mam niewiele i jak ją przerzucę do garnka (nie mam tekiego malutkiego bo nie mam na ceramicznym blacie takiego małego pola grzejnego) to będzie ledwo na dnie ... Nie można tego jakoś podgrzac w kąpieli wodnej czy jak...??

Blueberry77 Ty zdaje się kiedyś pisałaś o tym jak podawać zamrożone zupki - że należy je zagotować przed podaniem.
Nie, ja się tylko zastanawiałam, czy nie trzeba zagotować, ale doszłam do wniosku, że nie trzeba :-). Ja tylko rozmrażałam, a potem podgrzewałam w mikrofali i dodawałam kleik, bo jakaś rzadsza się robiła taka rozmrożona zupka.

zastanawiałam sie dzisiaj czy kupić małej kaszkę z bananami Nestle:-p, ale boje sie reakcji małej .:-( chyba skonsultuję to z lekarką. jestem taka przewrażliwiona bo jest a przynajmniej było u małej podejrzenie alergii na białko mleka krowiego (dlatego Laura nie pije zwykłych mieszanek tylko Nutramigen:baffled:)

Justine - lepiej faktycznie skonsultuj z lekarzem podawanie kaszki. A jeśli już się zdecydujesz, to możesz kupić ryżową i robić na Nuramigenie :tak:

U nas żółteczko przeszło bez problemów :tak: Czyli dziś znów nas czeka gotowanie jajka :-)
No i wracamy do glutenu.. Zobaczymy, jak będzie z brzuszkiem... Póki co nie ma problemów od kilku dni...

zastanawiałam sie dzisiaj czy kupić małej kaszkę z bananami Nestle:-p, ale boje sie reakcji małej .:-( chyba skonsultuję to z lekarką. jestem taka przewrażliwiona bo jest a przynajmniej było u małej podejrzenie alergii na białko mleka krowiego (dlatego Laura nie pije zwykłych mieszanek tylko Nutramigen:baffled:)

Nie wiem czy inne dziewczyny są zadowolone z kaszki Nestle, ale ja nie i bardziej polecam Bobovitę.
Z Nestle robią się takie kluchy podczas rozrabiania a do tego ma takie fragmenty owoców, które powodują, że mała w kółko mi się krztusi - przynajmniej tak mi się wydaje, że to od tych kawałków, bo w Bobovicie takich nie widziałam i mała pięknie ją je :tak:

reklama
Dziewczyny a dajecie juz dzieciom joguryy dla dzieci?? mam znajoma ktora ma synka o 3tygodnie starszego od Vaneski i ponoc sie zajada jogurtami :tak::szok::szok: ale to chyba za szybko nie??

Do góry