reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Ponieważ od kilku dni mamy spokój brzuszkowy, nie ma wzdęć, kupka codziennie, a dziś nawet dwa razy, odważyłam się dodać małemu troszkę żółtka do zupki :tak: Zobaczymy, jak zareaguje..

Jeśli problemy nie wrócą, zacznę znów podawać gluten :tak:

reklama
Ponieważ od kilku dni mamy spokój brzuszkowy, nie ma wzdęć, kupka codziennie, a dziś nawet dwa razy, odważyłam się dodać małemu troszkę żółtka do zupki :tak: Zobaczymy, jak zareaguje..

właśnie słyszałam o żółtku ale nie wiem po co się je daje dzięcią:confused::sorry2:

mojej małej zmiksowałam dzisiaj banana z brzoskwinią i zjadła ze smakiem:tak:

A w zupkach nie ma tego żółtka? Trzeba samemu dodawać?

właśnie słyszałam o żółtku ale nie wiem po co się je daje dzięcią:confused::sorry2:

No jest to kolejny etap wprowadzania nowych pokarmów. Z jajek najpierw podaje się samo żółtko i chyba tylko jego połowę co drugi dzień, potem całe żółtko, a na koniec już całe jajo :tak:

ja już miksowałam banana z brzoskwinia, nektarynką, jabłkiem i wszytsko mi zjadała i nie było żadnej wysypki. A tą wysypkę co teraz miała to dostała po gruszce, bo gruche też zmiksowałam z bananem.:sick: i juz u nas nie bedzie gruszek, poczekam pare miesiecy.

Mam pytanie odnośnie zupek robionych własnoręcznie:-) ugotowałam dzisiaj zupcie i troszę z ilością przesadziłam:szok: czy możn ją przechować w lodówce do jutra czy jutro musi być świeża:confused:

Mam pytanie odnośnie zupek robionych własnoręcznie:-) ugotowałam dzisiaj zupcie i troszę z ilością przesadziłam:szok: czy możn ją przechować w lodówce do jutra czy jutro musi być świeża:confused:
Możesz przechować do jutra, a nawet możesz zamrozić i przechowywać dłużej.

A co do żółtka, to też się zastanawiałam czemu go nie ma w zupkach i doszłam do wniosku, że skoro sie daje co drugi dzień, to musiałyby być zupki z żółtkiem i bez, a potem jeszcze z całym żółtkiem... Za dużo opcji jest ;-).

reklama
Możesz przechować do jutra, a nawet możesz zamrozić i przechowywać dłużej.

A co do żółtka, to też się zastanawiałam czemu go nie ma w zupkach i doszłam do wniosku, że skoro sie daje co drugi dzień, to musiałyby być zupki z żółtkiem i bez, a potem jeszcze z całym żółtkiem... Za dużo opcji jest ;-).

Hehe :-D Czyli czeka nas gotowanie 1/2 żółtka :szok::-D Ogromna ilość :rofl2:

Do góry