reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

i ja witam nowe mamusie!

a ja sie dzis strachu najadlam! Karolinka spadla mi dzis z lozka:(((wzielam ja do karmienia i mi sie przysnelo. obudzil mnie huk spadalacej malej. obejrzalam ja cala. troche plakala, ale dalam cycusia i sie uspokoila i usnela. strasznie sie wystraszylam, bo mamy dosc wysokie lozko, no i plytki na podlodze i cienki dywanik obok lozka. mam straszne wyrzuty sumienia!!! juz nie zasnelam do rana. teraz ja obserwuje, niby zachowuje sie normalnie, ladnie sie bawi. nie wiem czy powinnam z nia pojechac do lekarza. martwie sie zwlaszcza o jej glowke, jestem przewrazliwiona na tym punkcie od samego poczatku, juz po uzyciu tego proznociagu przy porodzie. oj, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. a na sama mysl o jej nauce chodzenia i tych wszystkich upadkach az mi sie goraco robi!!!

reklama
nie martw sie...obserwuj malutka i moim zdaniem narazie nie ma co isc bo taka grypa panuje jeszcze sie mala niepotrzebnie zarazi:)moja tez mi spadla z lozka:( ale ja mam niskie lóżko...ale wczoraj wstala mi do krzeselka na kółkach i upadla na ziemie lezala jak placek ale nie plakala:)

alicja - biedna malutka... miałaś próżnociąg?
tak Isku, niestety mialam proznociag:-( mala miala dosc duza ranke na glowce, ale teraz juz praktycznie sladu nie ma. rozwija sie tez prawidlowo, robilismy tez 3 usg glowki i wszystko jest ok. dzis tylko strasznie sie zdenerwowalam tym upadkiem z lozka:wściekła/y: oj, mam nadzieje ze nic jej nie bedzie! teraz wlasnie zjadla i usnela - myszorka moja malutka!

alicja - mój też miał usg główki, całe szczęście że nic naszym maluszkom nie dolega :) ja też uwielbiam mówić myszor na mojego :D

moja juz dzisiaj tez upadla do tylu najpierw na dupke i na glowe ale rąbła:(((troche poplakala
alicja dlaczego jest robiony próżnociąg???.
moja mja to chyba juz nie chce rackowac-caly czas tylko wszedzie wstaje i chce zeby ja prowadzac:) kij by jwej wystarczyl zeby sie go zlapac i wstac nie nadążam za nią:)

my tez mielismy kleszcze :-( maly mial glowke posiniaczona ale teraz mu pozostal tylko naczyniak kolo karczku. A na usg dopiero idziemy i to prywatnie bo panstwowa neurolog powiedziala ze skierowania nie da :wściekła/y::wściekła/y: niby maly sie rozwija normalnie i wszystko jest super ale dla pewnosci wole to jeszcze sprawdzic :tak:

reklama
alicja - biedna malutka... miałaś próżnociąg? ja z kolei miałam kleszcze, też się bardzo bałam o małego, ale nawet śladu na główce po kleszczach nie miał i rozwija się prawidłowo, więc jestem spokojna. a teraz jak on cały czas wstaje na nogi i upada to jestem przerażona, ale nie reaguję dopóki sam się nie rozpłacze (mimo ze mnie w środku skręca), a jeśli nie płacze to nawet nie podchodzę. W ten sposób już nauczył się fajnie siadać ze stania i upada tylko jak się pośliźnie itp. będzie dobrze!!
A ja Was zaskocze bo i kleszcze i proznociag mialam:szok::szok::szok: az wkoncu na cesarce sie skonczylo!!!!!!!!!!!!!
O USG glowki po takim czyms pierwsze slysze,nikt mi nic nie powiedzial:confused:

Alicja jesli mala zachowuje sie normalnie to raczej z nia wszystko ok

Do góry