reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Nika - bardzo mi przykro, tak bardzo czekałaś - dziewczyny mają rację - faceci nieraz po prostu mają zupełne inne spojrzenie na wiele spraw, co wcale nie znaczy, że mają złą wolę. Spokojnie porozmawiajcie, jasno powiedz mu o tym o czujesz, na pewno się dogadacie.

Moja córeczka w 22 tyg. miała 490 g - a więc chyba raczej średniaczek z niej. Brzuszek też mam niezbyt duży ale wyraźnie go widać, bo w zasadzie nie przytyłam gdzie indziej. Na razie nie przeszkadza mi za bardzo podczas snu. Przytyłam na razie 4 kg. Ale dodam na pociechę tym z Was, które przytyły więcej, że moja siostra przytyła 20 kg, jej synek w sobotę skończył 8 tyg. a ona już ma całkiem fajną figurkę i niewiele kg jej zostało do zgubienia, a nie karmiła piersią.

No właśnie, pytanie mam do Was. Moja siostra nie karmiła, bo w zasadzie w ogóle nie miała pokarmu (w 5 dobie minimalną ilość odciągnęła) i ja teraz zamartwiam się, że też nie będę mogła karmić. Czy znacie jakieś sposoby na pokarm? Póki co nic a nic mi z piersi nie leci, a niektóre z Was pisały, że coś już się pojawia.

co do stron do czytania to nieżle czaskacie ale nie narzekam przynajmniej mam co robić :tak:
miotlica ilość pokarmu to rzecz indywidualna.
Można sobie pomagać tzn dużo pić płynów itd są nawet herbatki zwiększające laktację jednak nigdy nie stosowałam.
Przy obydwu córkach miałam takie nawały że bym kilka dzieci wykarmiła.:-D:-D:-D
Nie wiem jak będzie teraz wcale nie musi tak być jak poprzednio.
Karmiłam pierwszą córkę 3 miesiące (bo mimo dużej ilości pokarmu mała się nie najadała ciągle by mi przy cycusiu siedziała) dokarmiałam butlą a że mała miała straszne kolki to lekarka kazała wybrać jedną metodę karmnienia.
Drugą córke karmiłam 8 miesięcy ale już byłam zmęczona była tak odemnie uzależniona że z nikim nie mogła zostać :szok:

U mnie nic ciekawego jak zwykle przed kompem właśnie ile czasu dziennie przeznaczacie na komputer ???
Ja dość długo siedzę czytam babyboom oprócz niego siedzę na forum rękodzieła (mam małą pasję którą staram się realizować / allegro itp stronki więc nazbiera się tego a jak jest u was?

Nika tak mi przykro ze siedzisz zawiedziona.Faktycznie tak czekalas i sie cieszylas ze lada dzien sie zobaczysz ze swoim partnerem.Ale nic jeszcze nie jest przesadzone bo rozumiem ze ostateczna decyzja nie zapadla.Z jednej strony wyprowadzka nie bylaby dla ciebie taka zla bo i tak piszesz ze domownicy dzialaja ci na naerwy,ale z drugiej strony to ty jestes teraz na 1 miejscu i to do on do ciebie powinien sie przynajmniej probowac dostosowac a nie na odwrot,bo tobie potrzebny jest spokoj i wsparcie.Moze przez to ze nie masz pracy przejal sie ze na nim spoczywa odpowiedzialnosc dbania o finanse dla waszej 3,ale mimo wszystko powinien byc przy tobie.Zycze ci jak najlepiej i zeby sie udalo.Miotlica nie martw sie mnie tez nic a nic nie leci z piersi,mimo ze sporo urosly podczas ciazy.Mamusia ja zdecydowanie za duzo spedzam czasu przed komputerem-3 fora,allegro,nasza-klasa,poczta itp Schodzi z bite 3 h dziennie i chcialabym to ograniczyc.Edis ja tez wczoraj nie moglam wejsc na BB przez ponad polowe dnia.A ja zmartwiona bo maz dzwonil z pracy ze chyba jest chory,ze czuje ze ma goraczke itp.Zal mi go bo nawet w weekend nie moze sie kurowac bo ma szkole,no i zebym ja sie nie zarazila...

Witam

przeglądając internet natrafiłam na tą stronę i postanowiłam się zapisać do wątku. Będe mama dwóch chłopców termin nam na 6 marca lecz w lutym się szkraby pewnie urodzą (tak mówią lekarze):-)pozdrawiam mamusie i licze ze uda mi sie zapoznać z dziewczynami które tez rodzą w marcu.

KAROLINAWAWA- witaj ogromne gratulacje, mój mąż zawsze marzył o bliźniakach, 2 razy się nie udało, aż się boję myśleć o 3 szczale bo bliźniaki to już raczej nie :tak:
jestem z wielkopolski - a Ty

Sara27 no nie zapałda i wciąż liczę ze przyjedzie w pon... dzekuje wam za wsparcie i slowa otuchy czuje sie jak bym dostala w mo..***ę. Jest mi strasznie smutno tak mi ta myśl o Jego powrocie dodawała sił, że teraz czuje sie mega smutna :(

miotlica - bądź spokojna o pokarm. Podobno jest produkowany w miare podaży ;-)
Mi po cesarce pokarm pojawił sie dopiero na 3 dzień w minimalnych ilościach. Pracowałam bardzo laktatorem i czesto przystawiałam dziecko, bo bardzo mi zależało, aby karmić naturalnie. I udało sie :-) Tylko na moim mleku dziecko było do 6 miesiąca, a przytulało sie do cycuszka nawet do 2 lat i 2 miesiecy. Mam przyjaciółke, która jest doradcą laktacyjnym. Mówi, że wiele kobitek ma problemy z karmieniem, ale jak bardzo im zależy to zawsze sie udaje. Polecam książke - biblie położnych i doradców laktacyjnych - "Warto karmić piersią". Znalazłam do niej taki link:

Dla niemowlaka Medela , Niemowlę Medela - Porównaj wszystkie ceny razem z Twenga

Cześć dziewczynki. A ja znowu tylko na chwilkę. Kurczę, ale mi brakuje tego, żeby sobie z wami tak codziennie "pogadać". Bo takie hurtowe nadrabianie i nie moc włączenia się w dyskusję są nie fajne. :-( A mój Tomek ma internet w pracy i jakoś mu się nie spieszy, żeby znaleźć jakąś odpowiednią ofertę z netem. A ja nie mam kiedy i gdzie poszukać .... JA CHCĘ NETA !!
No nic mama mnie już pogania, że mam jej pomóc, więc muszę schodzić z laptopa. :-( Na razie dziewczynki ...
A jutro mam studniówkę, w sumie nie tyle ja co bobas.

reklama
Oj potraficie pisać i to dużo:szok:ale fajnie tak sobie poczytać :-D
Nika81 bardzo przykre to co twój wyprawia wiem jak to jest czekać i tęsknić gdyby mój nagle zmienił plany to bym się załamała,mam nadzieje że jeszcze wszystko się zmieni i zdanie zmieni chociaż może faktycznie przeprowadzka była by ok tylko ten urząd pracy aaa zawsze tak jest nie po naszej mysli trzymaj się
Mam małe doswiadczenie w karmieniu piersią teraz bardzo bym chciała chociaż z pól roku,wiem jedno im częsciej przystawia się dziecko do piersi tym więcej mleka się produkuje,samo sciąganie niewiele daje można w ten sposób szybko stracić mleczko tak miałam z synem i pozytywne nastawienie a będzie dobrze ze wspomaczaczy tzw bawarka i herbatka hippa na laktacje
KAROLINAWAWA witaj mamy bliźniaczkowej jeszcze tu nie mamy więc super:-)
mamusia ja sporo czasu spędzam przed kompem zwłaszcza wieczorem bb nasza klasa,alegro pogaduchy z mężem,gg ojjjj pewnie za dużo ale to jedyna moja rozrywka ;-)

Do góry