reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Ja zaraz jadę z mężem po zakupy jedzonkowe. Typowy mężczyzna- boi się że jak pojadę do szpitala to on zostanie bez amciu:-) Więc jedziemy po jakieś paszteciki, sosy...itp. Żeby moi mężczyźni mieli co jeść jak przyjdzie kryzys (czyt. zabraknie mamy:-))
Odezwę się później.
P.S bardzo mi się tu u Was podoba:tak:

reklama
Tanu wiem co czujesz, ja dzisiaj od 21 do 7 rano bylam tez 7 razy.. A poszłam wczesnie spac bo strzeliłam focha na mojego M. Później w nocy mnie wielce po brzuszku glaskal ale odwracalam sie dupskiem do niego i wcale go nie oszczędzałam jak szłam do wc. wtęałam jak zawodowiec :-) masakra. Ale juz lepiej nie bedzie, to znaczy minimum 4-5 razy wstaje do wc a najgorzej jest wstać bo to krzyz rwie to brzuch twardy.. czuje sie jak paralityk.. Jak tak ma wyglądać starośc to ja dziękuję... :-)
teraz to ewentualnie mąż pomoże wstać.. mówię teoretycznie.. bo w praktyce to śpi jak zabity.. a później i on i ja bedziemy starzy..

Co do odróżniania ciuszków to słuchajcie jaki mój jest.. Jak teraz byłam w szpitalu i dziewczyna z sali ktora miala termin 2 dni po mnie urodzila.. przerazilam sie ze i mnie pociagnie wiec powiedzialam ze trzeba bedzie malego torbe dopakowac do konca. wiec mój dumny mąż wyslal mi 4 smsy a w nich skopiowana wyprawka z internetu.. :-) jak najbardziej ten pomysł mi sie spodobał, beż zbednych pierdól, s ame konkretne ciuszki i przybory. I mówi do mnie "widzisz, tylko na mnie nazekasz ze nic bez ciebie nie umiem zrobic a tutaj prosze.. zaraz torba bedzie spakowana"
Pomyslałam świetnie.. tylko czy On wie jak wyglądają śpioszki jak kaftanik a jak body?
No i rzeczywiście, przyjechał do mnie za godzinę, :-D :-D żeby mu narysowac co jak wygląda :-)
Tak na marginesie jakby nie mogl na allegro czy gdziekolwiek sprawdzic co to body a co śpioszek. Ale oni juz tacy są. Mam nadzieję, że przy drugim dziecku będzie juz mi łatwiej i mnie wyręczy w niejednej sprawie.

mnie wczoraj wieczorem masakrycznie bolała wątroba-norlamnie takiego bolu jeszcze nigdy nie czułam! a nic takiego nie zjadłąm wiec nie wiem co ten bol spowodowało...

mnie tez wczoraj bolała watroba -chyba wątroba - pisze chyba bo dokładnie nie wiem gdzie sie znakdujr:zawstydzona/y: - bolało mnie pod piersiami raz na srodku a raz troche z prawej, pierwszy raz miałam taki ból a w sumie nic złego nie zjadłam:baffled:

Kurcze dziewczyny to moze mnie nie boli zoladek tylko watroba? bo wiem jaki jest bol zoladka a to nie byl typowy bol jak zwykle.. i tez lokalizacja byla dziwna.. niby tu na srodku gdzie zoladek ale ten bol byl promieniujacy i sie rozchodzil po brzuchu jakgdyby dziecko bylo w torebce ktora otacza moja cala jame brzuszna i on tat sie rozchodzil promieniscie ku dolowi.. nie byl zlokalizowany dokladnie w jednym miejscu. i mnie to trapi juz dluzszy czas. ale dzis na zwizycie spytam czy maly moze uciskac na jakies narzady.

justina widze ze duzo z nas ostatnio cieta jest na swoich meżów ....ja jestem troche jak osa od paru dni....:-)lepiej ze mna nie zaczynac....ale zła jestem bo moj M nie widzi ,ze jest uzalezniony od internetu......wkurzam sie na maxa o to....jeszcze niedawno mu zwracalam uwage ale obecnie mi sie nie chce...wychodze z pokoju i przychodze dopiero jak jestem spiaca( bo mamy kompa w sypialni).....i tak juz 3 dni spedzamy wieczory osobno....

biedna tanu.. moj jest z zawodu programista i czy mi sie podoba czy nie on siada na tym pieprzonym swoim laptopie i programuje pisze czyta itd.. a mnie krew zalewa :-) teraz jeszcze jakis egzamin chce zdawac na certyfikat i testy robi czyta ksiazki dodatkowo i wroci z pracy zje obiad i do 22 go nie ma dla nikogo. a ja wymiekam i ide z nudow o 20-21 do łóżka po cieplej kąpieli zeby szybciej usnac.
ale wlasnie od niedzieli przestalam zwracac uwage na to ze spedza w pokoju duzo czasu i wczoraj sam do mnie przyszedl i spytal czy chce obejrzec jakis film.. oczywiscie z usmiechem odpowiedzialam - Nie :-) niech sobie nie mysli ze tylko czekam jak mnie wybawi z nudy i tra nogami jak tylko cos do mnie mowi. Uh!
Zawsze mu mowie sto razy zeby posiedzial ze mna i porozmawial. I tylko pyta co baby widza w tym rozmawianiu? ze caly czas gadamy! ale dla niego rozmowa a rozmowa to jedno i to samo.. chcialabym abysmy sobie poopowiadali, pomarzyli powspominali.. a jak z nim rozmawiam o tym co trzeba kupic do lodowki to uwaza to za rozmowe.. i kolko sie zamyka. nie mam do niego cierpliwosci. trzeba przywyknac! :-)

Tanu i Justina ja też muszę z 4 razy w nocy stawać na siku. Potem mam problemy z zaśnięciem i z odpowiednim ułożeniem się.

Kaczuszka i Justina, ale się uśmiałam z opowieści o Waszych mężach:-D

Jeśli chodzi o pampersy, to ja kupiłam paczkę baby born 2-5 kg.

Nik_a fajnie, że Ci się na tym forum podoba

Dziewczyny ja też się potwornie nudzę w domu i nie wiem co mam robić. Ciągle tylko internet, tv albo radio. :szok::zawstydzona/y::wściekła/y: Aha jesli chodzi o torbę to też jeszcze nie spakowałam. Poczekam jeszcze z 2 tygodnie. Mam nadzieje, że do tego czasu nie będzie mi potrzebna.

Cholera, ja do tv nie zagladam bo pilot mi sie zgubil.. pewnie wyrzucilam do smietnika przez pomysle dawno temu hihi i nie chc emi sie wstawac przelaczac kanalow a na nowy - 70zł (zdzierstwo!!!) mnie nie stac bo teraz kto inny jest priorytetem, takim sposobem zaoszczedzam na prądzie :-) paranoja.
Zaraz trzeba się iść podmyc ;-) :-) - jak to mój M mawia.

Iwona co Ty mówisz?!!!! Jutro? A była planowana? Bo coś przeoczyłam w takim razie. Matko trzymaj się dziewczyno. Kup sobie jeszcze tantum Rosa w aptece, chyba że juz sie zaopatrzyłas? Powodzenia ;-) ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
hehe justina...ja sie pocieszam,ze niedlugo mu sie skonczy.....jestem z tych mamusiek ktore obowiazki zwiazane z dziecmi dziela na poł...wiec nie bedzie mial czasu na internet.....a co do rozmawiania ...no faceci tacy sa:):):) mnie tez to czasem wkurza..
Iwona ...trzymam kciuki:):) bedzie okej....

Do góry