reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Ja zaraz jadę z mężem po zakupy jedzonkowe. Typowy mężczyzna- boi się że jak pojadę do szpitala to on zostanie bez amciu:-) Więc jedziemy po jakieś paszteciki, sosy...itp. Żeby moi mężczyźni mieli co jeść jak przyjdzie kryzys (czyt. zabraknie mamy:-))
Odezwę się później.
P.S bardzo mi się tu u Was podoba:tak:

reklama
Tanu wiem co czujesz, ja dzisiaj od 21 do 7 rano bylam tez 7 razy.. A poszłam wczesnie spac bo strzeliłam focha na mojego M. Później w nocy mnie wielce po brzuszku glaskal ale odwracalam sie dupskiem do niego i wcale go nie oszczędzałam jak szłam do wc. wtęałam jak zawodowiec :-) masakra. Ale juz lepiej nie bedzie, to znaczy minimum 4-5 razy wstaje do wc a najgorzej jest wstać bo to krzyz rwie to brzuch twardy.. czuje sie jak paralityk.. Jak tak ma wyglądać starośc to ja dziękuję... :-)
teraz to ewentualnie mąż pomoże wstać.. mówię teoretycznie.. bo w praktyce to śpi jak zabity.. a później i on i ja bedziemy starzy..

Co do odróżniania ciuszków to słuchajcie jaki mój jest.. Jak teraz byłam w szpitalu i dziewczyna z sali ktora miala termin 2 dni po mnie urodzila.. przerazilam sie ze i mnie pociagnie wiec powiedzialam ze trzeba bedzie malego torbe dopakowac do konca. wiec mój dumny mąż wyslal mi 4 smsy a w nich skopiowana wyprawka z internetu.. :-) jak najbardziej ten pomysł mi sie spodobał, beż zbednych pierdól, s ame konkretne ciuszki i przybory. I mówi do mnie "widzisz, tylko na mnie nazekasz ze nic bez ciebie nie umiem zrobic a tutaj prosze.. zaraz torba bedzie spakowana"
Pomyslałam świetnie.. tylko czy On wie jak wyglądają śpioszki jak kaftanik a jak body?
No i rzeczywiście, przyjechał do mnie za godzinę, :-D :-D żeby mu narysowac co jak wygląda :-)
Tak na marginesie jakby nie mogl na allegro czy gdziekolwiek sprawdzic co to body a co śpioszek. Ale oni juz tacy są. Mam nadzieję, że przy drugim dziecku będzie juz mi łatwiej i mnie wyręczy w niejednej sprawie.

mnie wczoraj wieczorem masakrycznie bolała wątroba-norlamnie takiego bolu jeszcze nigdy nie czułam! a nic takiego nie zjadłąm wiec nie wiem co ten bol spowodowało...

mnie tez wczoraj bolała watroba -chyba wątroba - pisze chyba bo dokładnie nie wiem gdzie sie znakdujr:zawstydzona/y: - bolało mnie pod piersiami raz na srodku a raz troche z prawej, pierwszy raz miałam taki ból a w sumie nic złego nie zjadłam:baffled:

Kurcze dziewczyny to moze mnie nie boli zoladek tylko watroba? bo wiem jaki jest bol zoladka a to nie byl typowy bol jak zwykle.. i tez lokalizacja byla dziwna.. niby tu na srodku gdzie zoladek ale ten bol byl promieniujacy i sie rozchodzil po brzuchu jakgdyby dziecko bylo w torebce ktora otacza moja cala jame brzuszna i on tat sie rozchodzil promieniscie ku dolowi.. nie byl zlokalizowany dokladnie w jednym miejscu. i mnie to trapi juz dluzszy czas. ale dzis na zwizycie spytam czy maly moze uciskac na jakies narzady.

justina widze ze duzo z nas ostatnio cieta jest na swoich meżów ....ja jestem troche jak osa od paru dni....:-)lepiej ze mna nie zaczynac....ale zła jestem bo moj M nie widzi ,ze jest uzalezniony od internetu......wkurzam sie na maxa o to....jeszcze niedawno mu zwracalam uwage ale obecnie mi sie nie chce...wychodze z pokoju i przychodze dopiero jak jestem spiaca( bo mamy kompa w sypialni).....i tak juz 3 dni spedzamy wieczory osobno....

biedna tanu.. moj jest z zawodu programista i czy mi sie podoba czy nie on siada na tym pieprzonym swoim laptopie i programuje pisze czyta itd.. a mnie krew zalewa :-) teraz jeszcze jakis egzamin chce zdawac na certyfikat i testy robi czyta ksiazki dodatkowo i wroci z pracy zje obiad i do 22 go nie ma dla nikogo. a ja wymiekam i ide z nudow o 20-21 do łóżka po cieplej kąpieli zeby szybciej usnac.
ale wlasnie od niedzieli przestalam zwracac uwage na to ze spedza w pokoju duzo czasu i wczoraj sam do mnie przyszedl i spytal czy chce obejrzec jakis film.. oczywiscie z usmiechem odpowiedzialam - Nie :-) niech sobie nie mysli ze tylko czekam jak mnie wybawi z nudy i tra nogami jak tylko cos do mnie mowi. Uh!
Zawsze mu mowie sto razy zeby posiedzial ze mna i porozmawial. I tylko pyta co baby widza w tym rozmawianiu? ze caly czas gadamy! ale dla niego rozmowa a rozmowa to jedno i to samo.. chcialabym abysmy sobie poopowiadali, pomarzyli powspominali.. a jak z nim rozmawiam o tym co trzeba kupic do lodowki to uwaza to za rozmowe.. i kolko sie zamyka. nie mam do niego cierpliwosci. trzeba przywyknac! :-)

Tanu i Justina ja też muszę z 4 razy w nocy stawać na siku. Potem mam problemy z zaśnięciem i z odpowiednim ułożeniem się.

Kaczuszka i Justina, ale się uśmiałam z opowieści o Waszych mężach:-D

Jeśli chodzi o pampersy, to ja kupiłam paczkę baby born 2-5 kg.

Nik_a fajnie, że Ci się na tym forum podoba

Dziewczyny ja też się potwornie nudzę w domu i nie wiem co mam robić. Ciągle tylko internet, tv albo radio. :szok::zawstydzona/y::wściekła/y: Aha jesli chodzi o torbę to też jeszcze nie spakowałam. Poczekam jeszcze z 2 tygodnie. Mam nadzieje, że do tego czasu nie będzie mi potrzebna.

Cholera, ja do tv nie zagladam bo pilot mi sie zgubil.. pewnie wyrzucilam do smietnika przez pomysle dawno temu hihi i nie chc emi sie wstawac przelaczac kanalow a na nowy - 70zł (zdzierstwo!!!) mnie nie stac bo teraz kto inny jest priorytetem, takim sposobem zaoszczedzam na prądzie :-) paranoja.
Zaraz trzeba się iść podmyc ;-) :-) - jak to mój M mawia.

Iwona co Ty mówisz?!!!! Jutro? A była planowana? Bo coś przeoczyłam w takim razie. Matko trzymaj się dziewczyno. Kup sobie jeszcze tantum Rosa w aptece, chyba że juz sie zaopatrzyłas? Powodzenia ;-) ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
hehe justina...ja sie pocieszam,ze niedlugo mu sie skonczy.....jestem z tych mamusiek ktore obowiazki zwiazane z dziecmi dziela na poł...wiec nie bedzie mial czasu na internet.....a co do rozmawiania ...no faceci tacy sa:):):) mnie tez to czasem wkurza..
Iwona ...trzymam kciuki:):) bedzie okej....

Do góry