reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Madzik to musimy i poczekamy :) to juz i tak niewiele... Ja juz w sumie wszystko mam do spakowania dziś dokupilam jeszcze pieluszki - pampersy nazwy tak często sie zmieniają ze sama nie wiem czy one napewno dobre ale chyba dobre bo os 3 do 6 kg pampers new baby ??? ktos się b orientuje czy się nadają dla noworodka???? mniejszych juz nie znalazłam.
I mam jeszcze pytanie na koniec ile tych pieluszek bierzecie bo napewno nie cała paczkę nie wiem ile spakować ale to dopiero w marcu blizej dnia porodu :)

Ostatnia edycja:
reklama
tanu ja jestem niedopakowana ale musze juz to zrobic na dniach bo moze do rodzicow sie wybiore na tydzien wiec tzreba jechac z torba juz...

Ola moj nie raz tak mial i jak od razu podoalam ibufen albo panadol 2-3 dni przechodzilo czyli infekcje pokonal, noi te syropy sa tez przeciwzapalne wiec....moze pomogly...
obserwoj mala jak bedzie miala dluzej niz 3 dni goraczke to do lekarza....

Caro
cieple lody sa pycha tak jak opisala madzik a to cos w srodku uwielbiam zawsze wyjadam w sumie tylko to czasem slodkie sie trafi za bardzo to odpuszczam....do ptasiego mleczka tego bym nie porownala bo to cos takiego jak bita smietana ale nie dokonca (ja bitej smietany nie lubie bo mnie muli, kurczeciezko to opisac haha)

justyna tos sie wstrzelila z wizyta :-=)
a moze ten biol to wirusek ja mialam taki przez 3 dni bolal mie zoladek....
mnie kiedys tak bolalo jak Ciebie i wiem ze to ucisk byl jak promieniowal....

a mnie wkurza ze moj M sam bedzie pokoj maluchow odnawial bo ja bede wtedy z malym pewnie u rodzicow jesli tam urodze bryyyprzeciez to kobieca robota

Iwona7510 no to jutro przybędzie nam kolejna marcowa mama :-)
nic się nie denerwuj, wszystko będzie na pewno dobrze, trzymam kciuki i czekam na dobre nowiny :-D
a teraz uciekam trochę poleniuchować , miłego dnia :-)

ok. dzięki Tanu. Mam nadzieje ze są dobre tanie nie były i nie mam innych :). Co do Tantum rosa to co, to jest??? ja myślałam, że to zel jakiś coś jak zel do hig intymnej, a to jakiś proszek i chcialam to kupić sobie i dopiero w aptece mi powiedziala ze to proszek? do rozpuszczania????

cos sie tam wwyklaruje....organizm po prostu walczy z jakas infekcja....albo ja zwalczy albo w najblizszym czasie jakies chorobsko sie pojawi...oby to pierwsze...trzymam kciuki....a wy chodzicie ola do przedszkola...bo jakos nie pamietam???
nie, nie chodzimy, Mała jest ze mną w domu i mamy naszą nianię, która się nią zajmowała, jak chodziłam do pracy :tak:
co do oporządzania sie to ja wykorzystuje męża bo nic nie widze :-p:-D
ja tak samo, nic nie widzę przez tą piłkę ;-)
a mam pytanko - jaki kupiłyście rozmiar pieluch ja 2, ale się zastanawiam czy dobrze...
ja kupiłam huggies new born 2-5kg, małą paczę (chyba 25 sztuk), bo to na początek, potem mąż dokupi
Dziewczyny jutro rano mam cc.Chciałabym żeby już było jutro o tej porze i żeby było już po.:szok:
o rany... to było tak planowane - czy trochę z zaskoczenia? trzymam kciuki :tak:
Ola moj nie raz tak mial i jak od razu podoalam ibufen albo panadol 2-3 dni przechodzilo czyli infekcje pokonal, noi te syropy sa tez przeciwzapalne wiec....moze pomogly...
obserwoj mala jak bedzie miala dluzej niz 3 dni goraczke to do lekarza....
podaję jej nurofen i panadol - na razie działają tak, że obniżają gorączkę a ona znowu powraca :baffled: lekarz już ją widział, bo moja sąsiadka to pediatra :tak: na razie nie mamy pomysłu co to jest

a ja spakowałam się wczoraj, do terminu mam 16 dni więc w sumie to nie wiadomo, kiedy mnie "trafi" ;-)

reklama
Do góry