reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Tanu brałam przez 2 tygodnie i mam nadzieję że jeszcze się nie rozsypię bo mam termin na przełom marca z kwietniem więc jeszcze trochę mógłby młody w brzuszku posiedzieć. :sorry2:

to będę musiała zrobić sobie tą dermatoskopię bo mam kilka pieprzyków w nieciekawych miejscach i czasem je zahaczę i potem bolą, :dry::baffled:

reklama
A ja nie wiem jak to sie stalo ze pod czas ciazy narobilo mi sie duzo pieprzykow.
Wczesniej mialam jednego po prawej stronie szyji teraz mam duzo takich malych a wczoraj zauwazylam ze i po lewej mam a nigdy nie mialam.
Nie wiem z kad one sie biora??:confused::confused::confused:
Moj m tez ma duzo,ale u niego to chyba rodzinne bo jego matka ma i siostra tez.

Hej kobietki:-)
Ale wczoraj mnie Mirka zaskoczyla smskiem , ze Sara urodzila corcie!Fajnie , ze juz sie zaczyna nasze rozpakowywanie , ale myslalam ze nie nastapi to tak szybko...dopiero co dowiedzialysmy sie o ciazy i zaczely nam wyskakiwac brzucholki a tu juz pierwsze malenstwo jest na swiecie:-)
Vinniki , dziekuje bardzo za zaproszenie do przyjaciol:-* to bardzo mile!

Mam pytanko , czy ktoras z was boli miednica , biodra i okolica pochwy?
Bo mnie od poniedziaku wszystko boli i brzuch mi opadl:-( boje sie jak cholercia od czego to i co sie ze mna dzieje , bo jeszcze nie czas na porodowke! Wiec tlumacze sobie , ze moze moj organizm przygotowuje sie do porodu.Pomozcie mi , bo nie wiem czy sie bac:-(

polecam wszystkim tym które maja jakies znamiona takie badanie.
Ja tez mam duzo pieprzyków w tym kilka nieciekawych. Wybrałam sie do dermatologa i kazał wyciac jedno znamie na onkologii. Oczywiscie stwierdziłam ze wymysla i nie wierzac poszłam do kolejnego ... i kolejnego. Dopiero jak pieciu roznych lekarzy dało mi skierowanie na zabieg to uwierzyłam ze lepiej nie bagatelizowac tego. No i poszłam to usunąć by mogli zbadac pod katem czerniaka. Na szczescie okazało sie ze jest niegroźne i została mi tylko blizna po szwie. Az sie boje myslec ze mogło byv inaczej.
polecam takie badanie i kontrole kazdej, lepiej dmuchac na zimne;-)

Volcan ja mam takie dolegliwosci jakie wskazalas,czsami nie moge sie podniesc z krzesla albo z lozka.
Najgorzej jest jak sie zasiedze,albo dluzej poleze jak rozchode to jest nie najgorzej.
Mnie wogole uciska cos tak nisko jak by w kanale rodnym i dzis lekarka powiedziala ze dzidziol jest juz nisko polozony.
nie wiem czy ci to cos pomoze,bo i tak ja jestem pierwsza w kolejce od ciebie na porodowke hehe:-D

ewelcia , dzieki za odp.Mnie tez troche mniej boli jak rozchodze , ale jak wstaje to tragedia.A do porodu mam czas i moj dzidziol jest ulozony poprzecznie wiec to nie maluda mi uciska na kanal rodny;-) Z jednej strony fajnie , ze lezy poprzecznie bo mi na pecherz nie uciska i przesypiam cale noce:-) hehe nie musze biegac do kibelka.
Dzisiaj bylam odebrac wyniki badan i mam cos w moczu i cos nie tak z wynikami krwi.Szczegolow dowiem sie na wizycie u gina tj.25 ; chyba ze wczesniej pojade z jakis powodo;-) i tak czuje , ze do 15 marca bede rozpakowana.

juz mam komplet prawie potrzebnych rzeczy do szpitala nie mam pieluszek - pampersów jeszcze i szczoteczki do wlosów no i nieszczęsnego laktatora:( ale tak to juz wszystko. I niedługo zacznę to pakowac niech sobie czeka ;).net dalej chodzi jak chce:(( raczej nie chodzi niż chodzi więc b cięzko dostac mi się na jaką kolwiek stronę :((. Także czekam do 16.02 jak nie naprawią to papa rezygnuję.:( i nie bedzie wogle:(((

Co kupujecie do szpitala tzn do mycia? jest coś b cywilizowanego, lepszego od szarego mydła??? ;/ nawet nie wiem czy jeszcze takie wynalazki jeszcze sprzedają ;)

no to ja pospałam dziś trochę i sie poleniłam:tak:

Dziewczyny kurcze tak właśnie myślę że kurcze żadna z nas po porodzie nie będzie czytała tych gratulacji w tym wątku- bo nie nadrobi aż tyle.. Poza tym trzeba to wyłapać między innymi postami.

A może powinnyśmy zrobić tak jak mają na lutówkach??
1) Nowiny z porodówek- GRATULACJE!!:-)
2) Opisy naszych porodów
Jaśniej i przejrzyściej byłoby chyba wtedy jakby to było w osobnych wątkach.
Bo tak w nieobecnościach do szpitala w marcu mogą trafiać jeszcze dziewczyny nie rodzące a jednocześnie rodzące i nie zrobi się bałagan?

Co o tym sądzicie?

Myślę, że to świetny pomysł... :-D

też mam do przebadania jedno znamię, bo mocno mi się powiększyło w czasie ciąży, ale to chyba dopiero po skończeniu karmienia?

Co kupujecie do szpitala tzn do mycia? jest coś b cywilizowanego, lepszego od szarego mydła??? ;/ nawet nie wiem czy jeszcze takie wynalazki jeszcze sprzedają ;)

Do mycia się? hm... nic nie kupuję Czy może do podmywania? Do tego drugiego niezastąpiony roztwór Tantum Rosa ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Nika81 szare mydło jak najbardziej nie ma lepszego odkażającego środka i gąbkę do "szorowania" ran po ewentualnej cesarce... może to zabrzmiało strasznie ale trzeba to jakoś dobrze umyć :baffled:
tez myślę że to dobry pomysł z tymi 2 nowymi tematami, szczególnie że już lada dzień przybędzie dzidziusiów marcowych :tak:

Do góry