reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Kończyłam dzis pakowac torbe malego do szpitala i zdziwila mnie jedna rzecz.
Ciuszki ktore prałam i prasowalam jeszcze w grudniu lezaly zlozone w szafie i jak je wyciagalam to tak intensywnie pachnialy tym proszkiem dzidzius ze szok. Mój Vizir tak dlugo nie utrzymuje zapachu jak Dzidzius. A jak rozpakowałam te malutkie pieluchy i polozylam na ręce to az mnie rozczuliły. Juz sie nie moge doczekac kiedy ucałuje ta malusią dupinkę :-)

Witajcie dziś po wizycie u gina i szok szyjka skrócona,główka już nisko jest i 1 cm rozwarcia.
Nakaz leżenia (tylko jak to zroibić przy dwójce dzieci )
Lekarz powiedział żebym dotrzymała przynajmniej te 3 tygodnie i potem uspokoił że taki stan u wieloródek to się często zdarza .
Oki mykam narazie lerzeć :tak:

No wiec ja juz po wizycie.
Cisnienie ok,w moczu juz nie mam cukru,sluchalismy serduszka a w ty czasie maly strasznie sie wierccil.
Nadal jest polozony glowka do dolu i to bardzo nisko i umowilysmy sie za 2tyg ale pani doktor stwierdzila ze ona nie sadzi zebym za 2tyg do niej przyszla:-):-):-).Skurcze sa i nie dala zadnych tabletek no bo i po co skoro ja juz moge rodzic:-D:-D:-D
Za tydzien wizyta w szpitalu.

zjadlam dzis 2paczki mam jeszcze 3na pozniej:-)teraz leze i odpoczywam czuje sie strasznie zmeczona.

No to sie zaczęło...:szok::szok:
Sara ogromne gratulacje!!! :-):-):-)
ciekawe, która następna??:confused:
A moja Malutka buszuje dzis w brzuszku i niczym sie nie przejmuje choc mialam dzis wizyte tesciowej. :-D:-D A i musze sie pochwalic, bo zrobilam wczoraj karpatke i wyszla tak pyszna jak nigdy, ze chyba sama przynajmniej polowe zjem. O skutki obzarstwa bede martwic sie pozniej

Ostatnia edycja:
no to ja pospałam dziś trochę i sie poleniłam:tak:

Dziewczyny kurcze tak właśnie myślę że kurcze żadna z nas po porodzie nie będzie czytała tych gratulacji w tym wątku- bo nie nadrobi aż tyle.. Poza tym trzeba to wyłapać między innymi postami.

A może powinnyśmy zrobić tak jak mają na lutówkach??
1) Nowiny z porodówek- GRATULACJE!!:-)
2) Opisy naszych porodów
Jaśniej i przejrzyściej byłoby chyba wtedy jakby to było w osobnych wątkach.
Bo tak w nieobecnościach do szpitala w marcu mogą trafiać jeszcze dziewczyny nie rodzące a jednocześnie rodzące i nie zrobi się bałagan?

Co o tym sądzicie?

Ja tylko ściągam pomysł z lutówek;-) a czy go poprzecie to już druga sprawa.

Ide oglądac "Chirurgów" :)

Ostatnia edycja:
A poza tym dziewczyny wczoraj dostałam miesieczniki Medicus i jakies inne gazety i co chwila artykuły o czerniakach. jestem przerażona. W USA 20%przypadków zachorowań na czerniaka kończy się zgonem a w Polsce aż 55%! przyczyna - brak profilaktyki i późne wykrywanie. Jak mały podrośnie to biore męża i ok maja idziemy na dermatoskopie. W dzieciństwie byłam popażóna przez słońce. Lepiej dmuchac na zimne.W Luxmedzie cena 60zł. A w prywatnych gabinetach w lublinie 150-200!!

Justina a co to jest dermatoskopia, na czym to polega??

Madzik dobry pomysł z nowymi wątkami

ja odstawiłam fenoterol i od dwóch dni mam twardy brzuch, trochę się tym martwię, a wizyta u gina dopiero za tydzień :/

Ostatnia edycja:
Justina a co to jest dermatoskopia, na czym to polega??

Madzik dobry pomysł z nowymi wątkami

ja odstawiłam fenoterol i od dwóch dni mam twardy brzuch, trochę się tym martwię, a wizyta u gina dopiero za tydzień :/
jestem bardzo ciekawa jak dlugo po odstawieniu fenoterolu wytrzymasz...powiedz dlugo brałaś?...

reklama
co do dermatoskopii to tez ostatnio slyszlaam w TV ,ze warto zrobic....szczegolnie przed wakacjami kiedy to bedziemy sie wystawiac na sloneczko....
irmaa to takie badanie "pieprzykow" a wlasciwie ich ogladanie pod powiedzmy czyms a'la mikroskop....cieszy mnie bardzo,ze to badanie tylko 60zl kosztuje...

Do góry