reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Kończyłam dzis pakowac torbe malego do szpitala i zdziwila mnie jedna rzecz.
Ciuszki ktore prałam i prasowalam jeszcze w grudniu lezaly zlozone w szafie i jak je wyciagalam to tak intensywnie pachnialy tym proszkiem dzidzius ze szok. Mój Vizir tak dlugo nie utrzymuje zapachu jak Dzidzius. A jak rozpakowałam te malutkie pieluchy i polozylam na ręce to az mnie rozczuliły. Juz sie nie moge doczekac kiedy ucałuje ta malusią dupinkę :-)

Witajcie dziś po wizycie u gina i szok szyjka skrócona,główka już nisko jest i 1 cm rozwarcia.
Nakaz leżenia (tylko jak to zroibić przy dwójce dzieci )
Lekarz powiedział żebym dotrzymała przynajmniej te 3 tygodnie i potem uspokoił że taki stan u wieloródek to się często zdarza .
Oki mykam narazie lerzeć :tak:

No wiec ja juz po wizycie.
Cisnienie ok,w moczu juz nie mam cukru,sluchalismy serduszka a w ty czasie maly strasznie sie wierccil.
Nadal jest polozony glowka do dolu i to bardzo nisko i umowilysmy sie za 2tyg ale pani doktor stwierdzila ze ona nie sadzi zebym za 2tyg do niej przyszla:-):-):-).Skurcze sa i nie dala zadnych tabletek no bo i po co skoro ja juz moge rodzic:-D:-D:-D
Za tydzien wizyta w szpitalu.

zjadlam dzis 2paczki mam jeszcze 3na pozniej:-)teraz leze i odpoczywam czuje sie strasznie zmeczona.

No to sie zaczęło...:szok::szok:
Sara ogromne gratulacje!!! :-):-):-)
ciekawe, która następna??:confused:
A moja Malutka buszuje dzis w brzuszku i niczym sie nie przejmuje choc mialam dzis wizyte tesciowej. :-D:-D A i musze sie pochwalic, bo zrobilam wczoraj karpatke i wyszla tak pyszna jak nigdy, ze chyba sama przynajmniej polowe zjem. O skutki obzarstwa bede martwic sie pozniej

Ostatnia edycja:
no to ja pospałam dziś trochę i sie poleniłam:tak:

Dziewczyny kurcze tak właśnie myślę że kurcze żadna z nas po porodzie nie będzie czytała tych gratulacji w tym wątku- bo nie nadrobi aż tyle.. Poza tym trzeba to wyłapać między innymi postami.

A może powinnyśmy zrobić tak jak mają na lutówkach??
1) Nowiny z porodówek- GRATULACJE!!:-)
2) Opisy naszych porodów
Jaśniej i przejrzyściej byłoby chyba wtedy jakby to było w osobnych wątkach.
Bo tak w nieobecnościach do szpitala w marcu mogą trafiać jeszcze dziewczyny nie rodzące a jednocześnie rodzące i nie zrobi się bałagan?

Co o tym sądzicie?

Ja tylko ściągam pomysł z lutówek;-) a czy go poprzecie to już druga sprawa.

Ide oglądac "Chirurgów" :)

Ostatnia edycja:
A poza tym dziewczyny wczoraj dostałam miesieczniki Medicus i jakies inne gazety i co chwila artykuły o czerniakach. jestem przerażona. W USA 20%przypadków zachorowań na czerniaka kończy się zgonem a w Polsce aż 55%! przyczyna - brak profilaktyki i późne wykrywanie. Jak mały podrośnie to biore męża i ok maja idziemy na dermatoskopie. W dzieciństwie byłam popażóna przez słońce. Lepiej dmuchac na zimne.W Luxmedzie cena 60zł. A w prywatnych gabinetach w lublinie 150-200!!

Justina a co to jest dermatoskopia, na czym to polega??

Madzik dobry pomysł z nowymi wątkami

ja odstawiłam fenoterol i od dwóch dni mam twardy brzuch, trochę się tym martwię, a wizyta u gina dopiero za tydzień :/

Ostatnia edycja:
Justina a co to jest dermatoskopia, na czym to polega??

Madzik dobry pomysł z nowymi wątkami

ja odstawiłam fenoterol i od dwóch dni mam twardy brzuch, trochę się tym martwię, a wizyta u gina dopiero za tydzień :/
jestem bardzo ciekawa jak dlugo po odstawieniu fenoterolu wytrzymasz...powiedz dlugo brałaś?...

reklama
co do dermatoskopii to tez ostatnio slyszlaam w TV ,ze warto zrobic....szczegolnie przed wakacjami kiedy to bedziemy sie wystawiac na sloneczko....
irmaa to takie badanie "pieprzykow" a wlasciwie ich ogladanie pod powiedzmy czyms a'la mikroskop....cieszy mnie bardzo,ze to badanie tylko 60zl kosztuje...

Do góry