reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

No widzisz madzik jakie to herbatki nawet są żeby skurczy się nabawić a człowiek nawet nie wie warto sobie taką kupić żeby nie przenosić do 40 lub dalej bo tego bym chyba nie zniosła

reklama
Kasiula jak dzidzia będzie chciała to i tak wyjdzie wtedy kiedy jej się będzie podobało.:-D Właśnie czytam o jej działaniu, jak poczytam więcej to napisze. Albo jak wpiszesz sama herbata z liści malin to Ci wyskoczą wątki ciążowe.
Z tego co widzę to zdania pół na pół że jednym pomaga a innym wcale.. a jak jest naprawde? chyba to tez kwestia organizmu i jego poddatności. Najczęsciej piszą że można od 36 albo 38 tygodnia ją pić zwiększajac dawkę.

a to może ma takie działanie nie wywołujące a żeby sama akcja porodowa
przebiegła sprawnie i żeby skurcze były efektywne, a nie to
żeby wywołać poród przed terminem. Bo ona jakoś działa na mięśniówkę macicy aby lepiej znosiła poród, polepsza jej ukrwienie. Chodzi tu chyba bardziej o to że jak zaczną sie lekkie skurcze już porodowe to aby one się nie wyciszyły tylko aby akcja postepowała.

Ostatnia edycja:
No dziewczynki ja po wizycie u ginka i nie za dobre wieści mam za wysokie ciśnienie muszę ograniczyć spożycie napojów i soli bo puchnę :-( nie robił mi dzisiaj usg tylko ktg miałam robione i są pojedyncze skurcze a wogóle to powiedział że gdzieś za 2 tygodnie to ja już pójdę rodzić :szok::-D ciekawa jestem po czym on to wywnioskował :confused::-)

No to widzisz to może być coś dla mnie bo przy Nikodemie to lekarz stwierdził że skurcze mi słabną i sru zastrzyk i 4 parcia i mały był na świecie

kasiulka herbatka jest firmy darynatury.pl , można ją generalnie dostać albo w sklepach zielarskich albo w aptece. Tylko trzeba pamiętać że ma być z liści :tak:2 szklanki dziennie czy jakoś tak.. To co wyczytałam jeszcze to to że porody sa bardziej lekkie przez to że ukrwiona jest dobrze macica. W zależnosci od połoznej polecają już nawet na miesiąc przed porodem od mniejszych do większych ilości.
Jeśli by sobie ulzyć w porodzie to czemu by nie pić herbatki:tak:
To tak samo jak nam położna mówiła o masowaniu krocza z olejków jakichś tam i wit E.. tez dostalisyw tym zestawie.. Ja nie masowałam, ale może spróbuje? To znowu ma być na to aby szyjka była jakby bardziej "wytrenowana" i bardziej miękka do porodu.

Avanti ten Twój lekarz to chyba jakiś przepowiadacz porodów;-)

Mi by mogl ktos porod przepowiedziec hhehe.
Kurde ale mam jakiegos dola strasznego ze szok,plakac mi sie chce,ale dlaczego nie wiem????!!!!M sie ciagle pyta co mi jest i czy wszystko ok,a ja nie wiem co mam mowic jak sama nie wiem co mi jest.:crazy::crazy::crazy:

Zajrzalam na lutowki i tam dziewczyna napisala ze urodzila martwa coreczke
[*] 3tyg przed terminem,mala owinela sie pepowina i udusila w nocy,bo jak ona pojechala do szpitala rano to mala kjuz nie zyla
[*]
Jejku taka tragedia,jak czytalam to same lzy mi sie cisnely do oczu.

o ja cie co ty mówisz jaka tragedia dla niej :no::-:)szok:
Ewelcia ja jestem ciekawa tylko czy ta jego przepowiednia się spełni czy tak walnął sobie a ja już się łudzę że tak będzie ;-):-)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry