Moze ja rzeczywiscie zle to naciskam,nawety teraz patrzylam i nic,wogole mam jakies plaskie te cyckitzn.sutki.Wy tez takie macie????ewelcia nie wiem jak mocno cisniesz i czy dobrze bo to latwe nie jest ja musze odpowiednia nacisnac haha i dopiero wtedy, poza tym nawpeno cos masz juz i czeka na maluszka
;-)
reklama
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
U mnie też leci siara jak nacisnę zresztą Nikodema karmiłam 10 msc więc teraz też pokaram powinien być no i raczej jest , dobrze że nie leje się jak z potoku bo to też męczące.
Ewelcia u mnie to po porodzie sutki się wklęsły jak nigdy bo zawsze takie raczej stojące były ale w ciąży to już tak czasami jest i wtedy to było mi ciężk karmić ale wróciły do pozycji odpowiedniej do karmienia i potem było ok.
Ewelcia u mnie to po porodzie sutki się wklęsły jak nigdy bo zawsze takie raczej stojące były ale w ciąży to już tak czasami jest i wtedy to było mi ciężk karmić ale wróciły do pozycji odpowiedniej do karmienia i potem było ok.
ewelcia bo to otoczke trzeba nacisnac a nie brodawke a maly juz Ci zrobi z nimi porzadek ;-) bedzie dobrze
Myfa ja naciskalam wlasnie ta otoczke,a nie brodawke.
Kurde mam nadzieje ze maluszek doprowadzi je o stanu uzywalnosci hehe.
moze m dzis poprosze zeby sie troszke nimi pobawil hehe
madzik_
Fanka BB :)
a która to pisała na wątku że 2 tygodnie przed porodem mąż powinien masować sutki?? i że niby po tych 2 tygodniach poród murowany??oczywiście mówimy o tym jak już jest się w terminie donoszonym..podobno tez przygotowuje brodawki do tego aby nie pękały.
Ewelcia ja tez mam płaskie brodawki, zresztą miałam takie wklęśnięte po mamie, ale moja mama jakos karmiła nas a miałam 4 rodzeństwa Czasem brodawki robia mi się takie jak do karmienia a potem same się spłąszczają, raz jedna a raz druga. Tak śmiesznie wyglądam z takim jednym sterczącym sutkiem
Myfa a co do 7demki to faktycznie remont zrobiony!! tylko żeby przez Warszawe przejechać. bo paradoksalnie przez Warszawe możesz dłużej jechac niż samą siódemką do radomia
Ewelcia ja tez mam płaskie brodawki, zresztą miałam takie wklęśnięte po mamie, ale moja mama jakos karmiła nas a miałam 4 rodzeństwa Czasem brodawki robia mi się takie jak do karmienia a potem same się spłąszczają, raz jedna a raz druga. Tak śmiesznie wyglądam z takim jednym sterczącym sutkiem
Myfa a co do 7demki to faktycznie remont zrobiony!! tylko żeby przez Warszawe przejechać. bo paradoksalnie przez Warszawe możesz dłużej jechac niż samą siódemką do radomia
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Wiecie co ja jak byłam już na porodówce i miałam skurcze to żeby je przyspieszyć to położna kazała mi się szczypać po brodawkach.
madzik_
bo to chyba przyspiesza wzrost oksytocyny czy jakoś tak...
Ale ja rad nie daje, napisałam tylko to co gdzieś czytałam:-)
Tak samo jak herbata z liści malin, na szkole rodzenia dostalismy w prezencie i w terminei można juz ją pić:-)
Ale ja rad nie daje, napisałam tylko to co gdzieś czytałam:-)
Tak samo jak herbata z liści malin, na szkole rodzenia dostalismy w prezencie i w terminei można juz ją pić:-)
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Madzik to taka herbatka też przyspiesza poród dostałyście jakąś konkretną firmę czy tylko jakieś w pudełeczku liście pytam bo nie słyszałam o takij właściwości i może bym sobie coś takiego tez kupiła.
reklama
madzik_
Kasiulka zobaczę dziś jaka to firma i Ci dam znać.
A herbatka z liści malin jest polecana jak się kobiety przeterminowuja? bo działa naskurczowo,niby ma przyspieszac akcje. Ale czy to naprawdę działa to nie wiem..
Teraz wlazłam na fora i dziewczyny piszą że na niektóre podziałało
Bo generalnie nie wolno pić w czasie ciąży tej herbatki, tylko dopiero na koniec aby nie wywoływac skurczy. Dlatego też te wszystkie herbatki owocowe jakie kupujemy mają w sobie ekstrakt z owocu a nie liści. Liście dopiero na koniec ciąży w terminie porodu. Osobiście zamierzam tego uzyć jak przyjdzie już 39/40 tydzień
A herbatka z liści malin jest polecana jak się kobiety przeterminowuja? bo działa naskurczowo,niby ma przyspieszac akcje. Ale czy to naprawdę działa to nie wiem..
Teraz wlazłam na fora i dziewczyny piszą że na niektóre podziałało
Bo generalnie nie wolno pić w czasie ciąży tej herbatki, tylko dopiero na koniec aby nie wywoływac skurczy. Dlatego też te wszystkie herbatki owocowe jakie kupujemy mają w sobie ekstrakt z owocu a nie liści. Liście dopiero na koniec ciąży w terminie porodu. Osobiście zamierzam tego uzyć jak przyjdzie już 39/40 tydzień