reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

witam dziewczynki z rana
Faktycznie dziś tu bardzo pusto:szok: bałam się ze będe miała ze 2-3 strony do nadrabiania a tu jedna tylko i to niepełna??:szok: szok normalnie
Ja już po badankach, jutro pewnie będzie już część wyników albo w czwartek, z tego wszystkiego to zapomniałam się zapytac kiedy dokładnie.
A co do tego uczulenia to lekarz powiedział ze to może być tez po prostu jakas alergia ale dziwne bo na brzuchu mam te krostki tylko po prawej stronie a po lewej nie ma, a przecież cały smaruje.
Oprócz tego jeszcze zrobione juz badanka HBS, HCV,cytomegalia.

reklama
Dziewczyny, każda z nas ma obawy, ale zobaczcie nasze mamy czy babcie, żyły w gorszych czasach, miały problem, zeby cokolwiek kupić dla swoich dzieci, a my, mamy wszystko w zasięgu ręki( no oprócz kasy;-)) ale uważam, że i tak jest nam łatwiej. A co do opieki nad dzidziusiami, to zadziała napewno nasz instynkt i bedziemy dawały sobie radę bardzo dobrze. Zobaczcie jak takie pijaczki spod sklepu sobie radza, to czemu my nie miałybyśmy dać sobie rady????

Hej dziewczynki,
ja dzisiaj w nocy znowu parę razy się budziłam. O 2:30 zjadłam ryż na mleku i poczytałam książkę potem znów zasnęłam.
Dzisiaj na obiad robię fasolkę po bretońsku, bo mąż od dawna ma olbrzymią ochotę.

Jeśli chodzi o swędzenie brzuccha, to też czasem wieczorem mnie swędzi, ale myślę, że to dlatego, iż skóra się rozciąga. Popytam lekarza jak będę u niego w poniedziałek. Pamętam, że na początku ciąży jak mi piersi zaczynały rosnąć, to też mnie skóra na nich bardzo swędziała.

witam po raz drugi. Ja prawdopodobnie nie bede miała za tydzień internetu :(( . Poniewaz moje reklamacje nie dają zadnego skutku dalej nic nie chce chodzić, zdarza sie w porywach ze załapie, ale nie na dlugo to zdecydowaliśmy, ze nie będziemy draniom złodziejom pchać kasy do kieszeni. Żeby nikomu nie przyszło brac internet od Ip point w L-wie bo gorzko tego pozałuje :((( tak jak ja :((((

Miroslawa obys miala racje!!!Tak bardzo bym chciala zeby wszystko bylo ok.
Madzik to dobrze ze juz badania masz z glowy.

a ja leze nawet nie chce mi sie zlazic z lozka zeby zrobic sniadanie:-(boli mnie brzuch i twardy jest.

Pisalam wam wczoraj o tym polsacie cyfrowym maz tam dzwonil i wyszly nie zle jaja albo to odkreca albo zrywamy z nimi umowe!!!!
Okazalo sie ze musimy doplacic 10.40zl a marcu znow 68.50zl a ja placilam w grudniu niby za pol roku (pakiet familijny 37.50zl za miesiac)a tu sie okazuje ze my mamy familijny + relax mix(od czerwca)-SKAD jak my zesmy go nie brali!!!!!!!!!
A w pod koniec maja zaplacilam tez z gory za pol roku (do grudnia)i niby wszystko bylo ok,nic nie przysylali,rzadnych upomnien nie bylo,a teraz baba przez telef.mowi ze ta kase co wplacilam w grudniu to byla na pokrycie zalegloscie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale nam cisnienie wczoraj skoczylo szok!!!!
Ale sie wyzalilam-leze i glupawki dostaje!!!

Caro81, jak robisz fasolke po bretońsku? Ja nigdy jeszcze nie robiłam, ale narobiłaś mi dzis smaka i z chęcią zrobie. Napiszesz swój przepis na "marcowe mamusie gotuja?
z góry dziękuję

nomm artykuł fajny- przeczytałam:tak:
a mnie dziś tak boli znowu kość ogonowa, krocze, pachwiny ze masakra.. Chyba ostatnio za dużo powstawałam z łózka:-( a bylo już tak dobrze i bezbolesnie:-(

Ewelcia no to ładnie z ta kablówka was załatwili:baffled: ciekawe jak teraz rozwiążą reklamację.

Mirka masz rację mamy o wiele łatwiej niż nasze mamy babcie, bo można wszystko kupić, ważne tylko aby pieniądze były na te wszystkie artykuły dla malucha.

A jesli chodzi o mnie to tak jak Ewelcia boję się ze sobię sama nie poradzę z maluchem, bo mąż w pracy, rodzine mam daleko (mama musi opiekować się moją babcią która u nich mieszka, wiec tak jakby sama dziecko miała), z teściami nie rozmawiamy...Zostane sama... Boję się że nie będe wiedziała czy wszystko robię ok.Czy dzidziusiowi nic nie dolega itp.. Ale cóż jakoś sobie poradzimy:-D Nie ja pierwsza i nie ostatnia:-D:-)

reklama
Madzik ja twierdzę podobnie. Nie ja pierwsza i nie ja ostatnia rodzę i zostanę po raz pierwszy mamą. :-) Inne kobiety sobie radziły w gorszych warunkach niż my mamy teraz i dawały radę, więc i ja dam.
Porodu też się jakoś nie boję. Wiem, że będzie bolało, no ale inaczej się nie da :-), ale wiem, że muszę urodzić, no bo innej opcji nie ma :-)

Do góry