reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Dzis rano mowie do meza ze od poniedzialku sprzatam,myje okna i tak dalej a on mowi zebym z tym dala sobie spokuj bo wieczorem na sex nie bede miala ochoty hehe:-D:-D:-Da tak dawni nie bylo ze chlop spragniony ze hej!!!!!

Maz mi mowil ze w walentynki zabierze mnie do restauracji:-):-):-)tylko ze ja ciekawa jestem czy zdazy heheh:-D:-D:-D

reklama
Ja planuję większe sprzątanie po 38 tc, zeby w razie czego mały się pospieszył, hehehe, a co, nie chcę wiecznie chodzić w ciąży, mimo, ze i tak jestem jeszcze w miarę sprawna, nie mam nawet problemu z obcinaniem paznokci u stóp:-D
Ale mały mi robi właśnie rewolucję w brzuchu, chyba energia z rybki do niego dotarła:-D

miroslawa mi paznokcie u nog to m obcina chyba juz od pazdziernika,nie dawalam sobie rady.Tylko sioe denerwowalam:rofl2:
A ja nie wiem czy ja donosze do tego tyg wiec zaczynam chyba wczesniej,musze troszke domek ogarnac przed przyjeciem nowego lokatora:-):-):-).

U nas na szkole rodzenia położna mówiła że jak kobieta zaczyna wić swoje gniazdko dla dziecka i ma wielką OCHOTE na sprzątanie to oznacza ze juz niedługo poród!!:-D A jak zacznie więcej gadać to już napewno TUŻ TUŻ :-D a mój mąż mówi sam do siebie głosno myśląć, ale tak zebym ja słyszała " To można jeszcze więcej gadać:-D"

Ja mnie to wnerwiło, no normalnie chyba ma mnie za taką gadająca srokę, a jakby to powiedział na głos to bym go chyba na miejscu udusiła:-)

Mi tez lekarz mówił jak widział mój duży brzuch że urodze w 37/38 tygodniu i że nie mam czym się martwić bo to będzie donoszone, ale zdanie zmienił jak usłyszał że na USG dzieciaczek jest mały.:-D
A co do rozwarcia to słyszałam i czytałam na forach ze z rozwarciem to nawet i miesiąc ponad dziewczyny jeszcze bez leków chodza:-D i się nawet przeterminowują.;-)hehe

Vinniki to zobaczymy która pierwsza urodzi:-)

Paznokcie obcinam sama jeszcze bo sie wygne i jakoś jest, ale buty to już ze 4 miesiace wiąże mi mąż:-)

Ach pocieszylyscie mnie i to bardzo:-)juz mi lepiej maz zaraz bedzie nagadam mu i juz w niedziele tecie maja koslyske przywiezc drewniana recznie robiona zobaczymy bedzie latal teraz po sklepach i hurtowniach i aptekach o ja mu dam nie chcialo sie predzej t ma na wlasne zyczenia:wściekła/y::tak:a ile prasowania uhuhu dobrze ze poprane wszystko:tak:ide na obiadek zaraz bo glodne jestesmy a dzis mialam ochote na sledzia w smietanie mniam :-p

a ja co na obiad zjem?? kurcze nie mam nic ugotowanego:-( hmmmmm

A co do meża to Truda ganiaj go teraz:tak:
My juz prawie wszystko mamy, jeszcze tylko materacyk i kilka sztuk body, wszystko mi z allegro inne juz przyszło.
Dzis mąż ma kupić proszek dla dzieci i bedziemy jutro prać ubranka. Tzn on powrzuca do pralki:tak: A poprasować to albo on albo ja usiąde przy stole i będe prasowac.
Własnie sobie przypomniałam ze od kilku miesięcy mamy deske do prasowania kupić i tak się zbieram i zebrac nie moge:baffled: a żelazko specjalnie nowiutke kupiliśmy, bo mieliśmy takie stare co miało ze 20 lat...:szok:

Madzik no to ja mam ochote na sprzatanie,a gadac to ja zawsze duzo gadam tylko ze np.przed wczoraj i wczoraj m stwierdzil ze jak on wraca z pracy to ja nadaje jak radio,mowi do mnie gadasz i gadasz wiadomosci nie moge posluchac.
Ale rzeczywiscie tak jest,ze nie moge sie wygadac:-D:-D:-D
Czyzbym nie dlugo rodzila:szok::szok::szok:

Kurde ja gtez nie mam pomyslu na obiad,moze jajko sadzone z ziemniakami,daaawno nie jadlam.

Ostatnia edycja:
reklama
A terminy z usg mogą być obarczone dużym błędem bo są obliczane na podstawie wielkości dziecka. Ja z moim Michasiem miałam termin na 7 lipca, wg usg na 15 czerwca, a urodził się 23 lipca, w 42 tygodniu - i był po prostu duży, 4kg. Dlatego usg wskazywało na o tyle wcześniejszy termin porodu!

troche sie uspokoiłam jak to przeczytałam:-D
ja mam termin na 8 marca a z usg na 16 luty! a poza tym z wielkosci główki wychodzi ze powinnam urodzic juz 30 stycznia! no i wbiłam sobie taka faze ze z główka cos nie tak - ale lekarz mówi dokładnie tak, jak Ty Vinniki i Twój synek jest tego najlepszym przykładem
ufff pdetchnełam troche

Do góry