reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

hej dziewczynki!!
Coc mi net dzis nawala:crazy:
Ja z OM mam termin na 2marca z USG z 15tyg na 27lutego,z usg z 16tyg2dc na 9marca.
Z usg 3d na 27marca,a ta PL ginka wtedy z OM wyliczyla mi na 4marca,ale w karcie ciazy mam wpisany 2marca.
Truda dasz rade tak nie wiele zostalo.
Ja wczoraj wieczorem wzielam ostatnia tabletke na skurcze i twardniejacy brzuszek,ciekawe co to bedzie,w poniedzialek zaczynam 37tydz,w srode mam wizyte u lekarza pierwszego kontaktu.

madzik to super ze z dzidzia wszystko ok.
I zrobilas zakup dla siostry na walentynki???

Modroklejka ty ze swoim m tak jak i ja.Tylko ze my juz jestesmy razem 7lat:szok::szok::szok:i jak on wyjechal do Irlandi w pazdzierniku 2005 potem pojawil sie na 2tyg na swieta potem znikl,ja juz nie moglam poradzic sobie z samotnoscia spakowalam walizki i lutym juz bylam u niego i jestem tu do teraz:-):-):-).
tez nie potrafimy zyc bez siebie

reklama
ja mam 2 terminy, miesiączka 28 marca, USG 27 marca koło siebie. Choć ostatnio lekarz powiedział że jest mniejsze dzieciątko o tydzień od ciąży i może nawet na 4 kwietnia zahaczy jak 40 tygodni będzie?? Nie wiem czemu ale ja się marcowego terminu trzymam;-) jakoś wcale nie mam przeczucia ze na .
Madzik, mam dokładnie takie same terminy :-D
A terminy z usg mogą być obarczone dużym błędem bo są obliczane na podstawie wielkości dziecka. Ja z moim Michasiem miałam termin na 7 lipca, wg usg na 15 czerwca, a urodził się 23 lipca, w 42 tygodniu - i był po prostu duży, 4kg. Dlatego usg wskazywało na o tyle wcześniejszy termin porodu!

Hej dziewczynki!!!
My już po obiedzie, mężuś kupił świeżutkie pstrągi, ja je pięknie usmażyłam, do tego ziemniaczki z sosikiem pomidorowym i surówka z białej kapustki:-p mniam, pychotka było:-)

Ja z moim m jestem już 10 lat, ale po ślubie to dopiero 2 lata i 4 miesiące:-) Echh, ale ten czas zleciał, 1/3 życia z jednym facetem:-)

Truda, no to moze faktycznie bedziesz pierwsza, ciekawe, którą Modroklejka bedzie wpisywała na listę rozpakowanych jako pierwszą:-)

Dziewczynki, ja na terminy nie patrzę, dla mnie najważniejsze jest, że się ma w marcu urodzić, a kiedy...hmmm...jak będzie gotowy:tak::-)

A tak wogole to jak sie urodzi dzidzia w 37tyg i tam pare dni np.37tydz2dc to juz jest ciaza donoszona??????

Kurde wiecie co cos jest ze mna nie tak m mnie zabral wczoraj na frytki do McDonald i nie smakowaly mi tak jak zawsze:crazy:stwierdzilam ze chyba juz nie bede ich jadla.
Kupil mi w lidlu czekolade z duzymi orzechami,bo skoro juz nie biore tabletek to moge nie dlugo urodzic a ja tej czekolady juz z 2miesiace nie jadlam,.
a ostatnio w szpitalu polozna powiedziala ze mocz mam PERFECT tak wie na czekolade sobie pozwolilam heheh:-D:-D
I jak by tego bylo malo to kupil deser taki duzy z garaletka i owoce w srodku,bita smietana i budyniem:confused:i wczoraj przed snem zjadlam go polowe:-D:-D:-Di maly nie dawal mi spac:-)

hejka

ja przelotem ... sprzatnie , [rasowanie, jeszcze mnie na kopytka naszlo wiec zaraz lece robic....

ja mam termin na 31 marca wg OM, wg ostatniego USG4d na 22 marca, najgorsze ze gdy bylam z moim Hubciem w ciazy termin z usg w 31 tyg ciazy sie sprawdzil co do dnia , ale to chyba przypadek...mysle jednak ze w drugiej polowie marca mlody sie urodzi juz....
oby nie wczesniej khm...

az sie boje pomyslec ile teraz wazy ostatnio 2039g ..... a rosnie jakos szybko.... chyba ze to rozbieznosc taka miedzy usg 2d a 4d...

spokojnego dnia kochane :)

Ewelcia a jak bylas na badaniach u ginka co mowil ze masz jakies rozwarcie itp?

Truda mnie tu na wizytach tak nie badaja jak w PL:crazy:
Ostatnio mnie badala palcem polozna w szpitalu i mowila ze zadnego rozwarcia nie ma,a teraz to juz nie wiem.

Jak napisze posta to dlugo nie moge wyslac,musze czekac \az net zalapie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ewelcia mi lekarz powiedzial ze 37 i np.2 dni to juz donoszone dziecko i nie chamuja porodu czy tym podobne dlatego ja 22 lutego mam odstawic leki i to bedzie 37 i dwa dni A ty masz rozwarcie ?????????

Hm ja mam trzy terminy... 28 luty z kalendarza, z usg jednego 2 marca i z drugiego 4 marca... :tak: Jakos bardziej w te z usg jednak wierzę, bo kalendarzykowo to liczy się wg kobiet które maja okres co 28 dni, ja zawsze miałam nieco dłuższy i lekarz mi powiedział na usg że to nie przypadek, że córcię rodziłam tydzień "po terminie", bo ja mam jakby miesiące dłuższe niż te standardowe 28 dni.

Ostatnia edycja:
reklama
Raczej to nie była grypa ani wirus. Od razu w tym samym czasie 3 osoby??? jedliśmy to samo wszyscy :( noc mialam z glowy nie tylko ja z moim bylo gorzej.Cała noc nie spał zasnął dopiero nad ranem. W tej chwili jest ok.ale lekarza mam i tak dziś na 17.15 wole dmuchać na zimne

Do góry