reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Kitki, a skąd takie informacje, że jak dziecko przekracza 4kg to na pewno cc? tak jest w Szczecinie?
co do wzroku - ja mam -3,5 i nawet ni myślałam o tym, że z tego powodu mam nie rodzić sn - nawet myślałam, że wyższa wada niż -6 musi być albo jakaś choroba związana z ciśnieniem w oczach czy coś

lekarz mi powiedział ze jak bedzie 4 kg to nie mecza i jak pacjentka chce to robia ciecie. co do wzroku to min. -6 ale jesli cos sie dzieje z siatkówka lub dnem oka to tez jest to wskazanie do cc nawet gdy nie ma duzej krotkowzrocznosci. Tak, wiec dobrze meslałaś

reklama
Truda wiem że masz stracha ja też i z pewnością każda z nas ale nie mamy wyjścia .
Ja mam już 3 terminy z OM 1 kwietnia z jednego USG 27 marzec i taką date mam w książeczce a na ostatniej wizycie i USG okazało się że jest większy o dwa tygodnie przez tą cukrzycę i wychodzi na 16 marca no ale nawet ten termin 16 jest już bezpieczny zobaczymy kiedy mały mnie zaskoczy:-)

niby i tak mamy komfortową sytację-maz w sumie pracuje za scianą, i tak sobie wszystko orgaznizujemy zeby po porodzie mógł byc wiecej w domu-telefony wymienilismy na bezprzewodowe, wymienilismy fax kupilismy dodatkowego laptopka tylko na biurowe sprawy...ale zaawsze sie dziwnie czuje jak go nie mam pod ręką...moze to dlatego ze znamy sie w sumie prawie 3 lata, 2 lata prawie jestesmy po slubie a osobno spedzilismy z tych 3 lat moze łacznie 10 dni...i to wiekszosc jak lezałam w szpitalu lub byłam u mamy...takie z nas zroslaki i juz:-D

własnie popijam kawke z mleczkiem i wcinam...hehe...wcale nie pączki a mus jabłowy z ryzem...:-D

Hehe no tak mja pewnie juz do 3 kg dobiega lub juz moze ma
Kurde jak mi palec wlozyla do szyjki to nie bylo mile uczucie szok a co dopiero pozniej itp itd:szok:

ja tez mam 3 termin porodu-wg OM na 19 marca, wg usg z 12 tyg na 15 marca a wg ostatniego usg na 3 marca...sama juz nie wiem...podobno najbardzije wiarygodny jest ten z 12 tyg...

Hej dziewczynki,
a ja własnie kawkę piję i pączusia wcinam:-p
Zaraz biore się za sprzątanie i prasowaie. Przynajmniej dzień mi szybciej zleci.

Truda Tobie to naprawdę już nie dużo zostało 2 tygodnie wow.
Nika a może to grypa żołądkowa (oby nie, ale żeby się paluszkami zatruć to dziwne)

ja mam 2 terminy, miesiączka 28 marca, USG 27 marca koło siebie. Choć ostatnio lekarz powiedział że jest mniejsze dzieciątko o tydzień od ciąży i może nawet na 4 kwietnia zahaczy jak 40 tygodni będzie?? Nie wiem czemu ale ja się marcowego terminu trzymam;-) jakoś wcale nie mam przeczucia ze na kwiecień się zahaczymy. Na kwietniówki nawet nie wchodzę..
Dla nas bezpieczny termin tzacznie sie już mniej więcej od 7 marca bo będzie skończone 37 tyg ;-) na tatusia imieniny mógłby się urodzic 17 marca, wtedy bedzie 38 tygodni i 3 dni;-) A moje bejbe wczoraj tak buszowało po wieczornej kolacji że sie z bólu zwijałam-masakra.. :szok:W pewnym momencie miałam na środku brzucha wielka gule, ale mąż posmarowal kremem na rozstępy, pogładził brzuszek i się mały uspokoił..:-D

Ostatnia edycja:
A ja mam termin na 26.03, ale jak mnie cc będzie czekać, to chyba 2 tygodnie wczesniej. Poczekamy zobaczymy.

Caro bo to jest tak patrzymy na termin porodu a jeszcze troszke caly luty itp a tu zonk przychodzi dzien i ten 37 i 38 mozebyc jak najbardziej odpowiedni do rodzenia i wtedy zdajemy sobie sprawe ze tak naprawde zostalo pare dni czy kilkanascie musze dzis ostro meza zaciagnac do szybkich zakupow bo troszke nam zostalo do kupienia i dzis bedzie juz powoli pakowal torby:tak:

reklama
Dziewczyny ja nie chciała bym aż do 40 tyg czekać a broń Boże przenosić no to masakra mój mąż jest przenoszony i teściowa się śmieje że wszystko możliwe więc jej powiedziałam że nie ma dla mnie litości czy co mi już jest ciężko a co dopiero przenosić na kwiecień nie nie nie . Zeby tylko być już w bezpiecznym tygodniu wiem że jak się jest nawet w 37 to nie powstrzymuje się porodu tak mi mówiła pani doktor w pierwszej ciąży.

Do góry