reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

hej ja jestem juz po badaniach za tydzień wiz i usg. Miałam pojechac do Brodnowskiego szpitala i do praskiego, ale samochod nam nie pozwolil woleliśmy wrocić do domu niż go potem pchac. Pojade następnym razem. Albo zadzwonie i Myfa80 jak się dowiem, to napisze Ci co i jak chyba ze juz wiesz :).

reklama
przeczytałam waszą rozmowę na watku nieobecności o tych bólach jak na okres i mysle że warto to poruszyć tutaj.
Kurcze no własnie podczas KTG miałam takie kłucie i takie pobolewanie jak na okres a Pani doktor powiedziała że macica jest wolna od skurczy:szok: czy to moje urojenie czy jak? czy to KTG nie zarejestrowało tego bo to według tej maszyny było za słabe? Jak dla mnie były to kiepskie bóle.No i do tego sporadycznie raz na jakiś czas krzyżowy ból.

Maniulka Twój przypadek porodu był fajny:tak:

dzieki dziewczyny za zyczonka w imieniu synka...czas leci ze szok pamietam jak jeszcze z pielucha ganial...ech,,

madzik uspokoilas mnie no nic wiecej sie lenic bede jak juz pisalam i tyle ciekawe co mi ten drugi gin powie ...a na kucie narazie tez mam sposob polozyc sie gorzej jak zlapie poza dommem..a maluchy czesto nisko sa dzisiaj dowiedzialam sie od kolezanki ze glowka malego tamowala odplyw wod plodowych lekarz az mlodego lekko odepchnal zeby odplynely wkoncu....4900 g w 2 godziiny urodzila jezu...szybko..

a ja nie wiem na co mam te leki czy na to ze mnie kuje czasem czy ze nisko male....czasem jest jak dluzej pochodze...

Myfa 4900?? ojejka no to spory chłopczyk:-D:-D A co do leków to zapytaj się jeszcze tamtego drugiego lekarza. Niektórzy lekarze leki przepisuja na wyrost, inni z kolei ich nie przepisuja choc powinno. Tu niestety nie mamy takiej wiedzy i nie jestesmy w stanie tego same wypośrdokować. No i zapomniałam dopisać. Wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla Hubcia:)

Dziewczyny w tym wypisie ze szpitala mam takie coś: Część Pochwowa długość 2,5 cm. Czy to jest długość szyjki?? bo szczerze mówiac nie zapytałam sie o to a pani doktor w szpitalu zaleciła wizyte za tydzien u lekarza prowadzącego ale nie powiedziała nic sama z siebie o długości szyjki.

Ostatnia edycja:
No dziewczyny, muszę przyznać, że pomimo tak maleńkich dawek insuliny już zaczynam widzieć efekty. Przede wszystkim cukier po godzinie po sniadanku - 126 a po 2 godzinach - 90:-D. Oby tak dalej. I co najważniejsze lekarz kazał mi spróbować jeśc pieczywo razowe przy insulince i faktycznie cukier mi nie skoczył (bez insuliny po takim samym śniadanku miałam 190 po 1godz i 160 po 2godz). Nawet teraz zjadłam sobie połówkę grejpfruta i 1 mandarynkę i jest ok (wcześniej nie jadłam żadnych owoców). Żebym tylko nie zapeszyła. Lecę zaraz do kuchni bo gotuję sobie kaszę gryczaną na obiadek. Wpadnę później:-).
Myfa - sto lat dla synka, spełnienia marzeń, zdrówka i wszystkiego o czym tylko sobie zamarzy (pewnie mnóstwo słodyczy i zabawek;-)).

reklama
Edis kurcze ale Ty faktycznie masz przejścia z tą cukrzycą, o kurcze. Mam nadzieję że będzie tylko coraz lepiej po insulinie. Jak tak pisałas to właśnie sobie uświadomiłam że musze dokończyć zakupy do porodu bo kurcze nic nie spakowana jestem a jakby tak trzeba było jechać nagle?? To w domku tez sie nosi takie poporodowe jeszcze?
Madzik niewiem czy tak ktoś karze, wiem tylko, że bratowa po urodzeniu synka w domu też chodziła w takich majtkach, żeby to się wszystko lepiej i szybciej goiło. Zresztą jak wiadomo zwykłe majtki mogą mieć domieszki jakiś sztucznych tworzyw więc lepiej, żeby skóra miała swobodniejszy przepływ powietrza.

Do góry