reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
madzik piękny poscik:-):-):-)co do tego wypisu to nie mam pojęcia co to może być,a ktg jak dla mnie lipa i teraz już się nie dam tak łatwo zbyć wrazie co:tak:
edis super że cukier się unormował ja tez myslę sobie że ta insulina to wcale nie tak zła rzecz :tak:
no to ja lece na saneczki:-D:-D:-D
do później pa

Myfa – też bym na razie nie brała tego leku. Ale bym chciała, żeby i moja Malutka obróciła się główką na dół! Jutro idę do lekarza, może uproszę go o USG… ale miałam ostatnio, więc pewnie powie, że nie ma potrzeby… Wszystkiego dobrego dla Twojego synka! Jak tak czytam gdy coś piszesz o Hubercie, to coraz bardziej zaczyna mi się to imię podobać…

Co do ubrania maluszka na wyjście ze szpitala, to ja mam taki śpiworek normalny tzn z „nóżkami”. Chyba weźmiemy Małą w foteliku – choć wydaje mi się, że takiemu maleństwu najwygodniej w rożku by było, ale ja mam 9 km do szpitala i boję się wieźć w rożku. Gondolka z wózka chyba też nie bardzo bezpieczna. Więc ja na razie zamierzam założyć kaftanik, śpioszki, czapeczkę, śpiworek i do fotelika a na wierzchu opatulić kocykiem. Co sądzicie?
Caro – trzymaj się, kuruj i zdrowiej

Edis – bardzo się cieszę, że widać poprawę. Zdiagnozowany i leczony problem to już duuuuużo mniejszy problem:tak:

Co do mnie, to tez się martwię, że moje dziecko jest ułożone za nisko – zawsze rusza się najwyżej w okolicy pępka, a najczęściej dużo niżej. No i te ruchy wciąż mam mniej energiczne: bardziej przesuwa się, wypina się i wierci niż kopie. Kilka razy twardniał mi brzuch ale nisko, podbrzusze właściwie i szybko przechodziło, natomiast czasem mam wrażenie, że mam brzuszek za mocno napięty jak napompowana piłka – tylko że to inne uczucie niż to twardnienie, które opisałam wcześniej. Jak to wszystko opowiem lekarzowi to też boję się, że każe leżeć…

Magdalenka Ty oceny w sesji też widze miałas super!!

eh sesja oficjalnie to mi się dopiero dziś zaczyna :-D:-D:-D do tej pory to były zerówki, w poniedziałek mam pierwszy i ostatni egzamin ... a później 3 tyg. ferii :-)

Kurczę czyli wy jednak wszystkie się zaopatrzacie w kombinezony?? Ja tak myślałam, że się bez niego obejdzie ..., że okręcę małą w grubaśny koc i wystarczy ... :baffled: ale widać chyba się będzie trzeba za czymś obejrzeć ... :baffled:

Edis, fajnie, że Ci się cukier normuje po tej insulinie, w końcu będziesz mogła odetchnąć, że wyniki wychodzą w normie :-)

A na lutówkach już czwarta dzidzia! Nie mogę sie doczekać kiedy u nas się zacznie:tak: Ale oczywiście, żeby nie za wcześnie.

madzik-jestem pod wrazeniem posta-WOW

myfa-ucałuj swojego malucha od wirutualnych ciotek:) niech mu sie spełnia wszystkie marzenia

ja dla odmiany mam dzis bardzo kiepski dzien-tak jak nie narzekałam nigdy na to jak sie czuje tak dzis jest apogeum! boli mnie głowa-mam za wysokie cisnienie, co u mnie sie nidgy nie zdarzyło, cukier mi nie chce spasc, na dodatek mały lezy tak ze ledwie lewa noga ruszam...kosmos jakis!

dla pocieszenia zrobiłam sobie mus czekoladowy-taki najpyszniejszy na swieciezeby dostac przespis moja mama jak była młoda musiała dac buziaka francuskiemu kelnerowi gdzies tam w paryzu:-D-chłodzi sie w lodówce-pieprze ten cukier-i tak go zjem bo mam na niego od tygodnia ochote!

Witajcie :-)
dziewczyny tylko nie przesadzajcie z tym cukrem :-p
myfa wszystkiego naj naj naj dla synka :-D
modroklejka też poproszę przepis na mus, i nie denerwuj się czasami zdarzają się gorsze i lepsze dni, jutro będzie lepiej :-)

reklama
heheh a buziaka dostane???:-D:-D

przepis prosty na maxa
na jedna gorzka czekolade-100 gr-im lepsza tym lepiej- potrzeba 4 jajka
z zoltek robi sie klasyczny koleg-mogel- czyli na 4 zoltka 8 lyzeczek cukru-ubijac najlepiej na parze na mega gładko
z białek piana
czeloade posiekac i rozpuscis na parze-w kapieli wodnej-uwaga-nie wolno jej sparzyc, czy zagortwac-bo sie nie uda

do zoltek ostudzona czekolada, potem ubita piana z białek-mieszac delikatnie i na co najmniej 2-3 gosziny do lodwóki

najlepiej spamukje jak sie posypie migdałami uprazonymi na suchej patelni.

Do góry