reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Dzięki dziewczyny troche mnie uspokoiłyscie, mam nadzieje że wszystko bedzie w porządku i dzidzia wyrówna troche te wymiary do kolejnego usg. A ile ważyły Wasze maluszki w 33tc? Moja malutka 2200.

reklama
Maniulka trzymam kciuki zeby to potrwalo naprawde krociutko i zebys szybko wrocila do synka. Mam nadzieje, ze dzieki tym badaniom bedziesz spokojniejsza o maluszka:)

Hej, dziewczyny co prawda jestm tutaj pierwszy raz ale mam pytanie. Czy wasze maleństwa miały rozbieżności w wynikach Usg? tzn. chodzi mi o różnice w tygodniach, jeśli tak to prosze napiszcie jakie. Pozdrawiam

moj synek pierworodny takm mial i nie ma sie czym martwic jesli te roznice nie sa az tak duze u mnie byl tydzien roznicy...

maniulka zleci szybko a lepiej pod kontrola byc ...

a ja dzisiaj po usg i sie wkurzylam na siebie z epowiedzialam ze mnie czasem cos zakuje w dole ..... bo szyjka 33mm, podomykane wszystko w usg wsio wporzadku gdybym nie powiedzaiala o kuciu to pewnie nie dostalabym tego paskoctwa na feno cos tam i ste cos tam przeciw palpitacjom serca.... poczytalam ulotke i stwierdzilam ze wole lezec (chociaz lekarz nic nie mowil o tym) niz to brac... w sobote ide na usg4d pamiatkowe do innego gina wiec spytam sie jeszcze jego czy jest koniecznosc barania tego....tym bardziej ze to takie szkodliwe...

mlody moj ulozony jest podluznie glowkowo dlatego tak czuje go nisko czasem w pierwszej ciazy nie moglam tego czuc bo Hubert ulozony byl miednicowo caly czas...
termin porodu na 26 marca mam teraz wg usg mlode wazy 1753 g w 31 tyg ciazy.... hmmm chyba duzo co? Hubert urodzil sie z waga 4180g a w tym samym wieku plodowym mial 1680g...

no nic to zmykam szczesliwa i przerazona wizja porodu sn.. ;-)
gin mi jeszcze powiedzial ze no spa w tym okresie ciazy juz jest nieodpowiednia do brania...hmmm dlaczego?

Jeszcze raz dziękuje za pocieszenie ogólnie już mi lepiej :tak:z nadzieją w sercu że za parę dni wrócę
Myfa80 a moja ginka 2 tygodnie temu kazał mi brać 3 razy dziennie no spe forte a dzisiaj mi mówi że po co ja ją biorę i tylko doraźnie mam brać w razie bóli może ona jakis zły dzień miał dzisiaj :crazy:
AniaiJulcia moja ma główkę większą o tydzień niż resztę
asiunia74 A mój mąż ma takie wiardo zamiast głowy, że w każdej czapce wygląda jak biskup (co oni noszą na głowie?). popłakałam się ze smiechu :-D:-D:-D

Maniulka dobrze że dopiero za tydzień idziesz do szpitala, synek się przyzwyczai do takiej sytuacji a teściowie na pewno dobrze się Nim zajmą ;-)

Ja z kolei ostatnio słyszałam , że no spe mają wogóle wycofać ze sprzedaży... Nie wiem czemu. Jak się dowiem to dam Wam znać. Ja ją brałam jakiś miesiąc temu i krótko - z tydzień. A tak to nie biorę żadnych leków na szczęście...

reklama
a ja dzisiaj po usg i sie wkurzylam na siebie z epowiedzialam ze mnie czasem cos zakuje w dole ..... bo szyjka 33mm, podomykane wszystko w usg wsio wporzadku gdybym nie powiedzaiala o kuciu to pewnie nie dostalabym tego paskoctwa na feno cos tam i ste cos tam przeciw palpitacjom serca.... poczytalam ulotke i stwierdzilam ze wole lezec (chociaz lekarz nic nie mowil o tym) niz to brac... w sobote ide na usg4d pamiatkowe do innego gina wiec spytam sie jeszcze jego czy jest koniecznosc barania tego....tym bardziej ze to takie szkodliwe...

mlody moj ulozony jest podluznie glowkowo dlatego tak czuje go nisko czasem w pierwszej ciazy nie moglam tego czuc bo Hubert ulozony byl miednicowo caly czas...
termin porodu na 26 marca mam teraz wg usg mlode wazy 1753 g w 31 tyg ciazy.... hmmm chyba duzo co? Hubert urodzil sie z waga 4180g a w tym samym wieku plodowym mial 1680g...

no nic to zmykam szczesliwa i przerazona wizja porodu sn.. ;-)
gin mi jeszcze powiedzial ze no spa w tym okresie ciazy juz jest nieodpowiednia do brania...hmmm dlaczego?

Myfa mi z kolei gin mówila, ze nie bardzo chce mi ten lek dawac jesli nie mam specjalnie skurczy, bo ma skutki uboczne. Ale za to leżenie. Wiec chyba dobrze zrobis jak zapytasz jeszcze jednego lekarza, szczegolnie ze niedlugo u niego bedziesz.

Co do ruchów dziecka to ja tez mam wrazenie, że kopie zbyt nisko (okolice pepka i nizej). A z ostatnich usg wychodzi, ze polozenie główkowe. I teraz nie wiem, czy przypadkiem spowrotem dzidzia sie nie odwrocila. Mam nadzieje, ze nie. A usg juz nie bede miala.

No-spa - co lekarz to opinia. Jedni kaza i mowia nawet, ze to do porodu przygotowuje, a inni mówią, że nie można. I kogo tu słuchac???????

Do góry