reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

A ,ja juz wszytsko posprzatalam ,obiadek zjedzony. Kuba cos jesc nie chce od kilku dni cos jest jeszcze nie tak bo jak czekoladki nie chcial :szok: oj to niedobrze .......
Teraz nic mi sie nie chce, a trzeba isc do sklepu ,ale ja mam zakaz wychodzenia wiec nie ide czekam na m az przyjedzie i pojdzie po zakupy
Kurcze wy juz pierzecie, prasujecie ciuszki a ja ...............jakos zabrac sie nie moge do tego, moze pod koniec tyg. :-D
Moja malutka to grzeczniutka jest czuje ja caly czas, ale to przyjemne dla mnie czasem to takkkkkk da wkosc w nocy spi jak ide do kibelka wtedy sie budzi, ale zaraz pozniej zasypia i rano z mamusia wstaje:tak:

reklama
ja tylko na chwile bo generalnie leze

temp mam za niska-wiec osłabienie-mam jakies 35,5!

ale za to juz zjadałam cos normalnego i nie wymiotowałam wiec dobrze!

Hej dziewczynki:-)
Ja dzis mam jakiegos kopa normalnie,pranko zrobione,obiad dwudaniowy,dziecko uspione ,lazienka umyta:-)zdarzylam jeszcze z mama poplotkowac:tak:telefonicznie.
Ewelcia tak z tym polskim sklepem to super pomysl...ja kiedys wystawilam rzeczy po corce na ebayu i mialam pecha,chcialam nosidelko sprzedac i ktos mi sie wkradl na konto ebaya i wystawil 50 kradzionych telefonow komorkowych:szok:a jki ja szok przyzylam jak kazali mi placic za transakacje nie wykonane przeze mnie.Tak wiec od tej pory nic tak nie sprzedaje tylko jedynie kupuje bo sie po prostu boje.Wozek stary i nosidelko sprzedalam na stronce na ktorej sa ogloszenia dla Polakow mieszkajacych w Anglii.Super sprawa,dana osoba przyjezdza na adres i zobie zabiera dana rzecz.Dobrez ze nic wieciej nie sprzadalam bo bym musiala teraz krzeselko do karmienia od nowa kupowac...i pare jeszcze innych rzeczy.
Dziewczyny wspolczuje Wam zlego samopoczucia,ja ostatnio odpukac czuje sie jak mlody Bog,z tym ze nie folguje sobie ze spacerami i ograniczam sie tylko do spacerow zakupowych.Zmykam,milego dzionka zycze:-)

jak ja nienawidzę polskiej służby zdrowia! Czuję się jak żebrak, a skierowania na to drugie w całej ciąży USG tak nie dostałam :wściekła/y:i nie dostanę... może mi łaskawie w szpitalu zrobią jak mi wody wcześniej odejdą a może nie... a Pani Doktor Szanowna mówi, że mogę rodzic szybciej, rozwarcie mam na palec, waga mi spadła o pół kilo :-( ale po co USG... Gdzie ja żyję i to w centrum Gdańska, no nie wierzę!... a tętno słuchaweczką osłu****e, a w jej wadze kończą się baterie:angry: (ale waga fakytycznie mi spada bo sprawdziłam w pobliskiej aptece)... a miesiąc mamy taki kiepski finansowo, wyglada na to, że sama będę finansować swoje badania :/ Nie wiem czy krzyczeć czy płakać no... Nie wiecie gdzie w Gda tanie USG robią, albo gdzie jest jakiś lekarz, który ma mózg i wypisze mi skierowanie na zwykłe USG lub zrobi je na książeczkę u siebie w gabinecie

P.S. chciałam napisać że tętna słucha :p

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny widze że choróbska was dopadły dużo zdrówka życzę i odpoczynku .Ja poprałam już pierwsze ciuszki i posciele i bedzie wielkie prasowanko ale jakos nie mam weny sie za to zabrać:-) Ja mam termin na koniec marca i mąż stwierdził żechyba się pośpieszyłam z tymi ciuszkami ale kto wie jak to będzie i ile jeszcze czasu przed nami :-D do wielkiego dnia .

Witam:-)
Rano chwile was poczytałam ale musiałam się ruszyć na kolejne pobieranie krwi tym razem testy na tarczyce bo jutro mam wizytę więc potrzebny nowy wynik,a tak ogólnie to jestem przerażona jutrzejszą wizytą boje się co będzie z tym moim guzem ahhhh:-(
ewelcia pisałas że masz taką samą karuzele co ja mój kartonik jest nowiutki chętnie bym ci go oddała ale jak?????a sklep paskudny :crazy:
modroklejka współczuję ci tej nie miłej dolegliwosci odpoczywaj sobie i się kuruj
Firehead a może udało by ci się skłamać troszkę tą naszą służbę zdrowia i jechać do szpitala że ruchów nie czujesz czy cos wtedy napewno by zrobili ci usg,szkoda że w ten sposób ale własnie do takiego czegos nas zmuszaja należy ci się i powinnas mieć zrobione ale z ta ginką twoją to cos chyba nie tak
na więcej nie odpisze bo już zapomniałąm tyle się naczytałam :baffled:

jak ja nienawidzę polskiej służby zdrowia! Czuję się jak żebrak, a skierowania na to drugie w całej ciąży USG tak nie dostałam :wściekła/y:i nie dostanę... może mi łaskawie w szpitalu zrobią jak mi wody wcześniej odejdą a może nie... a Pani Doktor Szanowna mówi, że mogę rodzic szybciej, rozwarcie mam na palec, waga mi spadła o pół kilo :-( ale po co USG...
P.S. chciałam napisać że tętna słucha :p

Firehead - jakaś dziwna ta Pani Doktor... hmm, trochę późno na zmianę lekarza :-(Ale zeby nie dac skierowania na USG?? Jak w szpitalu Cię do porodu przyjmą, to pewnie będą zaskoczeni, ze nie masz USG z koncowki ciąży, bo większość szpitali wymaga, zeby miec ze sobą konieczne badania i opisy wszystkich USG ciążowych. Może marcóweczki aktywne na naszym trójmiejskim wątku Ci pomogą i wskażą jakiś pomocny adres, trzymam kciuki!

Firehead tez bym byla zla na Twoim miejscu,moze Maniulka ma racje,pojedz do szpitala i nasciemniaj im troszke i napewno ci zrobia USG,bedziesz w tedy pewniejsza.
Kurde przesadzaja!!!!!

reklama
Fireheada moim zdaniem nigdy nie jest za późno na zmianę lekarza, tym bardziej że do ginekologa nie potrzebujesz skierowania, ani nie ma rejonizacji idź po prostu gdzieś indziej każdy normalny lekarz jak zobaczy że miałaś tylko 1 usg to ci zrobi drugie. A koleżanki nie mogą ci kogoś polecić?? Na BB masz też fotum regionalne z trójmiasta , może tam zerknij
Trójmiasto - Forum BabyBoom
a jak nie to faktycznie jedź do szpitala tak jak radzi moonik1

Do góry