reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Dziendobrerk
A ja dzis łaże jak to mowi moja mama, jak smród po gaciach, nie mogę się zorganizować jakoś... Teraz usiadlam do komputera, a ksiazki leżą na podlodze i sie prosza o poustawianie na regale... :sorry2: I mieso czeka w kuchni na uduszenie... I do sklepu po chlebek by siętrzeba przejść... Ojojoj, ale mnie leń dopadł. :zawstydzona/y:

A może się po prostu zdrzemnę, bo w sumie nocka trochę znowu zarwana była... Hehe, dziewczyny, moj mąż sie smieje, ze spimy jak staruszki dwa na podkładzie foliowym - jak zmienialam posciel, to stwierdzilam, ze moze dobrze by bylo zabezpieczyc materaz przed ewentualnym odejsciem wód plodowych :-D No i podlozylismy pod przescieradlo kawał folii i teraz smiesznie szelesci :-D Pewnie się nie przyda (choc kto wie, moze mi wody odejdą w filmowym stylu :-D), ale juz raz zabrudzilam ten materac, jak niespodziewanie kiedys okres dostalam i nie chce znowu babrac się z jego praniem, to był wyczyn.
Dobra, wstaję od kompa i coś porobię, moze te książki na początek...

Witam w południe :-)
właśnie skończyłam sprzątać i nie mam na nic więcej siły chyba zaraz pójdę spać bo jestem taka padnięta mój mały dawał w nocy do wiwatu wiercił się jak nie wiem wczoraj cały dzień mało go czułam aż się bałam bo nie dawał znaku mamusi a później jak sie rozbrykał to do 5 rano harcował :szok:;-)

Hej Dziewczynki, ja tym razem z tak wczesnego rańca, dzień zaczęłam o 5.22, powód - zapisy do przedszkola, przedszkole czynne od 6.00 do 17.00 a kolejka była już ponoć o 2.00, więc kiedy zaszliśmy tam o 6.15, lista praktycznie była już zamknięta :-( tak mówiła dyrektorka, ale kiedy dowiedziała się, że Miki jest 2006 roku, to powiedziała, że wyjątkowo dopisze go do listy...bo to maluszek, ale gwarancji nam nie dała, wytłumaczyła nam, że to wszystko zależy od tego ilu rodziców podejmie decyzję o zerówce w szkole, a nie w przedszkolu.

To jest niepubliczna placówka więc nabór też jest ograniczony, bo mają małe grupy. Mikołaj jest na liście 34, i już jest rezerwowy...szok.:szok:
KasiuLLka, a jakie to przedszkole? nie załamuj mnie... ja nie dam rady stać w kolejce po nocach :-(

Katka, całe szczęście że wszystko się dobrze skończyło :tak:

ja już dzisiaj byłam po zakupy, wstawiłam gulasz niech się dusi i teraz siedzę sobie troszkę przy kompie :-)

Avanti Ty chociaz cos zrobilas bo ja to jeszcze nic!!!!zjadlam i dalej leze a prasowanie czeka hehe.
Wescie mnie juz z tad wygoncie!!!!!!!rozleniwilam sie ze szok:szok::szok::szok:

to wasze dzidzie tez tak brykają w nocy że spać nie można, jejku to jest straszne, budzisz się w nocy bo coś ci "dziurę" wierci albo "przelewa" się z prawa na lewo.. a czasami tak kopie że wydaje się iż chce pępkiem wyskoczyć :-D
moonik1 dobry pomysł z tym zabezpieczeniem materaca, chyba też będę musiała tak zrobić bo jakoś nie widzę prania tego wielkoluda :-D

asiunia74 planuje zakupy zapinanych bluzeczek ale poki co nie moge dojść do ładu z zakupami dzidziusiowymi, "siebie odkładam na później" i pewnie tak będzie że później nie będę miała czasu ani siły :baffled:

mamusia
nie strasz ta grypa bo na początki marca mam termin, a juz raz z dwutygodniowym byłam w szpitalu... :-(

Vinniki Ponoć głębokie oddychanie przeponowe, w połączeniu na plecach powinno wywoływać ruchy dziecka - jest lepiej dotlenione i się nudzi, bo nie buja tak jak wtedy gdy mamusia chodzi...;-)

Ewelcia z ogłoszeniem w sklepie polskim to chyba najlepszy pomysł!:-)

A ja dziś prasuje i prasuję i prasuje: małe skarpeciorki, łapki-niedrapki, czapeczki, kaftaniczki, pajacyki i szczęśliwa jestem od tego prasowania (hehehe tak ciekawe za którym razem zacznie mnie to wkurzać ;-)) A potem do lekarza i na szkołę rodzenia zapisać się na wycieczkę krajoznawczą po porodówce i nauczyć się rodzić drugi raz :-D hm i referat na temat kosmetyków napisałam na zakupowym...

Ostatnia edycja:
reklama
Dostałam takiego pałera że zaczęłam gruntownie sprzątać pokój dziewczynek piorę wszystkie maskotki i do wora jest tego tyle że będę wyciągać po kilka sztuk na zmianę bo tak to to leży wala się a małe i tak się tym nie bawią .
Muszę też zlikwidować część zabawek bo na łóżeczko muszę znaleść miejsce. A jest tego ogrom wiadomo przy dwójce dzieci się nazbiera ;-)Antybiotyk widać robi swoje że siły wracają :tak::tak::tak: chciałabym już wyjść z domku na krótki spacer ale córka jeszcze rano miała stan podgorączkowy to jeszcze odpada ;-)
Uciekam dalej sprzątać jedynie okno zostawię mężowi żeby mnie nie przewiało :-)

Do góry