reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

hej mamusie mam pytanko.. tak sie slyszy od kazdego co innego i w glowce sie miesza powiedzcie mi czy będą w ciązy moge jesc ten serek regenerujący Aktivie ? bo to podobno taki przeczyszczający a ja czasami mam problemy w toalecie ;)

reklama
Kurdę dziewczyny, nie wiem co ze mną. Dzis mnie znowu gorączka dopadła i ból mięśni. Mam nadzieje, że to nie grypsko, ale zdrugiej strony co innego.:-:)wściekła/y: Wczoraj byliśmy na chwilę na zakupach i ja już chora. Porazka po prostu. Wzięłam paracetemol i mam nadzieje, że przejdzie do jutra. O ludzie w tej ciąży co chwilkę choruje. Bedny ten mój dzidzius. Już myślałam, że wkońcu wszystko minęło, a tu znowu coś:-(

Witajcie!
Ja już nie wiem dokładnie w którym tygodniu jestem - na głównej stronie wychodzi mi, że w 35, a w suwaczku jest zawsze sporo mniej. Jeśli jednak uśrednić czas, to... jak byłam w ciąży z Karolkiem, to za tydzień byłam na patologii, a za dwa tygodnie Karolek już był na świecie... Jak sobie to uświadomiłam, to SPANIKOWAŁAM. Przyspieszam przygotowania domu, po nocach z nerwów spać nie mogę, zastanawiam się co jeszcze muszę przygotować, z czym nie zdążyłam... Mam 3 godzinne nocne przerwy (forum dziś w nocy nie działało ;-)), a po nocy Malutka chyba ze złości wiercimi salta w brzuszku - brzuch falował jak worek treningowy...

Firehead - trzymam kciuki za skierowanie na USG. Daj zanać czy się udało.
Ja idę na USG w piątek - albo mnie uspokoi, albo czarne sny się sprawdzą i znowu na patologię...

W Gdańsku też jest Akpol (nie pamiętam kto z Poznania o nim pisał). Tyle, że drogi. Kupiłam tam jednak większość rzeczy, bo ja wolę dotknąć i dokładnie sprawdzić co kupuję. A ubranka dla starszych dzieci (tak od 8 miesięcy) mają już brzydkie.

asiunia74 suwaczki działają dokładnie a na głównej stronie kalkulator dodaje tydzień ja wiem kiedy zaszłam mam dokładne obliczenia :-):-):-)
Spokojnie nie panikuj zdążysz wszystko przygotować a jak sie przeforsujesz to tylko ewentualnie z przemęczenia przyspieszysz poród
Caro81 niestety pogoda i wirusy nie sprzyjają nam,na razie synus ma ferie ale co to będzie jak wróci do szkoły pewnie od razu cos przyniesie i chorobo gotowa
Maagda_ ja niestety nic nie wiem na ten temat
Truda23 super że wszystko sie udało czekamy na relacje i zdjecia a teraz odpoczywaj należy ci się :tak:
Kaczuszka super organizacja nad wydatkami ja się raczej nie nadaje na takie cos generalnie jak dzisiaj cos kupie to jutro się zastanawim na co ja wydałm i długo mysle zanim mi się przypomni co do konta drugiego tez takie mam

Manulka - suwaczki działają dokładnie? Dzięki, już wiem skąd mam tę różnicę - na pierwszej stronie liczy po terminie OM, a w suwaczku ustawiłam po terminie USG, a pomiędzy tymi terminami mam tydzień różnicy. Plus te zaokrąglenia tygodni w różne strony.

Kobitki, zaczynacie już myśleć o zakupach na po porodzie? Mam na myśli pasy poporodowe, bluzeczki rozpinane żeby wygodnie było karmić (większe niż te sprzed ciąży), kremy ujędrniające, zestawy ćwiczeń gimnastycznych itd? Ja poprzednio budziłam się z tymi potrzebami za późno i z powodu zmęczenia i zakręcenia wokół maluszka nawet mi nie zależało na tym by ładnie wyglądać. Po kliku tygodniach było mi wstyd, a wybrać się na zakupy z maleństwem nie było łatwo.

Ostatnia edycja:
Myfa80 ja chyba też będę robić sobie sama soczek z buraków i marchewki :tak: sokowirówkę mam :-). He he ten sok Hortex mi znowu nie smakuje, a kupiłam wczoraj 3 kartoniki więc jakoś je przeboleje :-D.

dodaj jablko i pomarancze i zobaczysz jaka pychotka a horteksowe z kartonikow nie sa najzdrowszym wyjsciem....jeszcze jak sie ma sokowirowke....

aktiwie pilam i aktimel nic mi nie bylo poza dobra perystyka jelit :-) noi rumiankowa herbatka jest dobra na porzytkanko...kawa inka tez dobra z rana., i lakcid ...

ja dzwonie umowic sie na wizyte na usg do gina dzisiaj dwa razy mialam takie szczypankakrotkie jakby w szyjce az usiadlam masakra...do tego obnizenie sie malucha.... to mnie niepokoi bo wkoncu to jeden z objawow nadchiodzacego porodu.... nawet nie umawiam sie na wizyte tylko na usg od razu.....siostra jutro oprzyjedzie to Hubciem sie zajmie a ja chyba musze jednak wiecej opdpoczywacc kurka...a tak mnie nosi.....nie wiem jak mozna lezec tyle ...kurcze

Manulka - suwaczki działają dokładnie? Dzięki, już wiem skąd mam tę różnicę - na pierwszej stronie liczy po terminie OM, a w suwaczku ustawiłam po terminie USG, a pomiędzy tymi terminami mam tydzień różnicy. Plus te zaokrąglenia tygodni w różne strony.

Kobitki, zaczynacie już myśleć o zakupach na po porodzie? Mam na myśli pasy poporodowe, bluzeczki rozpinane żeby wygodnie było karmić (większe niż te sprzed ciąży), kremy ujędrniające, zestawy ćwiczeń gimnastycznych itd? Ja poprzednio budziłam się z tymi potrzebami za późno i z powodu zmęczenia i zakręcenia wokół maluszka nawet mi nie zależało na tym by ładnie wyglądać. Po kliku tygodniach było mi wstyd, a wybrać się na zakupy z maleństwem nie było łatwo.

ja teraz kupupilam na ciaze bluzki, w ktorych bede mogla karmic jak juz bedezie dzidzia....kremy i reszta tym zajme sie juz jak wroce...

Myfa80 mam nadzieję że szybko będziesz miała to usg i że maluszek jeszcze się nie spieszy na świat i jeszcze trochę popływa u mamusi w brzuszku :tak: eh teraz już jesteśmy w takich tygodniach że naprawdę musimy dużo na siebie uważać

reklama
Ja dzisiaj miałam dość leniwą niedzielę, pooglądaliśmy z mężem filmy, a wcześniej byliśmy na obiadku u mojej mamy.

Truda - fajnie, że się odezwałaś. Czekamy na fotki:tak:

Ja w zasadzie to nie mam prawie w ogóle rozpinanych rzeczy do karmienia - hmm nie pomyślałam jakoś o tym.

Do góry