reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

hej mamusie mam pytanko.. tak sie slyszy od kazdego co innego i w glowce sie miesza powiedzcie mi czy będą w ciązy moge jesc ten serek regenerujący Aktivie ? bo to podobno taki przeczyszczający a ja czasami mam problemy w toalecie ;)

reklama
Kurdę dziewczyny, nie wiem co ze mną. Dzis mnie znowu gorączka dopadła i ból mięśni. Mam nadzieje, że to nie grypsko, ale zdrugiej strony co innego.:-:)wściekła/y: Wczoraj byliśmy na chwilę na zakupach i ja już chora. Porazka po prostu. Wzięłam paracetemol i mam nadzieje, że przejdzie do jutra. O ludzie w tej ciąży co chwilkę choruje. Bedny ten mój dzidzius. Już myślałam, że wkońcu wszystko minęło, a tu znowu coś:-(

Witajcie!
Ja już nie wiem dokładnie w którym tygodniu jestem - na głównej stronie wychodzi mi, że w 35, a w suwaczku jest zawsze sporo mniej. Jeśli jednak uśrednić czas, to... jak byłam w ciąży z Karolkiem, to za tydzień byłam na patologii, a za dwa tygodnie Karolek już był na świecie... Jak sobie to uświadomiłam, to SPANIKOWAŁAM. Przyspieszam przygotowania domu, po nocach z nerwów spać nie mogę, zastanawiam się co jeszcze muszę przygotować, z czym nie zdążyłam... Mam 3 godzinne nocne przerwy (forum dziś w nocy nie działało ;-)), a po nocy Malutka chyba ze złości wiercimi salta w brzuszku - brzuch falował jak worek treningowy...

Firehead - trzymam kciuki za skierowanie na USG. Daj zanać czy się udało.
Ja idę na USG w piątek - albo mnie uspokoi, albo czarne sny się sprawdzą i znowu na patologię...

W Gdańsku też jest Akpol (nie pamiętam kto z Poznania o nim pisał). Tyle, że drogi. Kupiłam tam jednak większość rzeczy, bo ja wolę dotknąć i dokładnie sprawdzić co kupuję. A ubranka dla starszych dzieci (tak od 8 miesięcy) mają już brzydkie.

asiunia74 suwaczki działają dokładnie a na głównej stronie kalkulator dodaje tydzień ja wiem kiedy zaszłam mam dokładne obliczenia :-):-):-)
Spokojnie nie panikuj zdążysz wszystko przygotować a jak sie przeforsujesz to tylko ewentualnie z przemęczenia przyspieszysz poród
Caro81 niestety pogoda i wirusy nie sprzyjają nam,na razie synus ma ferie ale co to będzie jak wróci do szkoły pewnie od razu cos przyniesie i chorobo gotowa
Maagda_ ja niestety nic nie wiem na ten temat
Truda23 super że wszystko sie udało czekamy na relacje i zdjecia a teraz odpoczywaj należy ci się :tak:
Kaczuszka super organizacja nad wydatkami ja się raczej nie nadaje na takie cos generalnie jak dzisiaj cos kupie to jutro się zastanawim na co ja wydałm i długo mysle zanim mi się przypomni co do konta drugiego tez takie mam

Manulka - suwaczki działają dokładnie? Dzięki, już wiem skąd mam tę różnicę - na pierwszej stronie liczy po terminie OM, a w suwaczku ustawiłam po terminie USG, a pomiędzy tymi terminami mam tydzień różnicy. Plus te zaokrąglenia tygodni w różne strony.

Kobitki, zaczynacie już myśleć o zakupach na po porodzie? Mam na myśli pasy poporodowe, bluzeczki rozpinane żeby wygodnie było karmić (większe niż te sprzed ciąży), kremy ujędrniające, zestawy ćwiczeń gimnastycznych itd? Ja poprzednio budziłam się z tymi potrzebami za późno i z powodu zmęczenia i zakręcenia wokół maluszka nawet mi nie zależało na tym by ładnie wyglądać. Po kliku tygodniach było mi wstyd, a wybrać się na zakupy z maleństwem nie było łatwo.

Ostatnia edycja:
Myfa80 ja chyba też będę robić sobie sama soczek z buraków i marchewki :tak: sokowirówkę mam :-). He he ten sok Hortex mi znowu nie smakuje, a kupiłam wczoraj 3 kartoniki więc jakoś je przeboleje :-D.

dodaj jablko i pomarancze i zobaczysz jaka pychotka a horteksowe z kartonikow nie sa najzdrowszym wyjsciem....jeszcze jak sie ma sokowirowke....

aktiwie pilam i aktimel nic mi nie bylo poza dobra perystyka jelit :-) noi rumiankowa herbatka jest dobra na porzytkanko...kawa inka tez dobra z rana., i lakcid ...

ja dzwonie umowic sie na wizyte na usg do gina dzisiaj dwa razy mialam takie szczypankakrotkie jakby w szyjce az usiadlam masakra...do tego obnizenie sie malucha.... to mnie niepokoi bo wkoncu to jeden z objawow nadchiodzacego porodu.... nawet nie umawiam sie na wizyte tylko na usg od razu.....siostra jutro oprzyjedzie to Hubciem sie zajmie a ja chyba musze jednak wiecej opdpoczywacc kurka...a tak mnie nosi.....nie wiem jak mozna lezec tyle ...kurcze

Manulka - suwaczki działają dokładnie? Dzięki, już wiem skąd mam tę różnicę - na pierwszej stronie liczy po terminie OM, a w suwaczku ustawiłam po terminie USG, a pomiędzy tymi terminami mam tydzień różnicy. Plus te zaokrąglenia tygodni w różne strony.

Kobitki, zaczynacie już myśleć o zakupach na po porodzie? Mam na myśli pasy poporodowe, bluzeczki rozpinane żeby wygodnie było karmić (większe niż te sprzed ciąży), kremy ujędrniające, zestawy ćwiczeń gimnastycznych itd? Ja poprzednio budziłam się z tymi potrzebami za późno i z powodu zmęczenia i zakręcenia wokół maluszka nawet mi nie zależało na tym by ładnie wyglądać. Po kliku tygodniach było mi wstyd, a wybrać się na zakupy z maleństwem nie było łatwo.

ja teraz kupupilam na ciaze bluzki, w ktorych bede mogla karmic jak juz bedezie dzidzia....kremy i reszta tym zajme sie juz jak wroce...

Myfa80 mam nadzieję że szybko będziesz miała to usg i że maluszek jeszcze się nie spieszy na świat i jeszcze trochę popływa u mamusi w brzuszku :tak: eh teraz już jesteśmy w takich tygodniach że naprawdę musimy dużo na siebie uważać

reklama
Ja dzisiaj miałam dość leniwą niedzielę, pooglądaliśmy z mężem filmy, a wcześniej byliśmy na obiadku u mojej mamy.

Truda - fajnie, że się odezwałaś. Czekamy na fotki:tak:

Ja w zasadzie to nie mam prawie w ogóle rozpinanych rzeczy do karmienia - hmm nie pomyślałam jakoś o tym.

Do góry