reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Firehead będzie ok też trzymam kciuki :-)
A ja popołudniu przeszłam chyba jakis kryzys tak strasznie źle sie czułam bolał mnie brzuch i plecy i dupa i wszystko koszmar jakis polezałam i mi przeszło ale normalnie synus mnie do łóżka prowadził bo sama bym nie dała rady

reklama
ja tak szybciutko - bo na kompie jestem gościnnie (mój jutro jedzie do serwisu) więc przez najbliższe 2 tygodnie będę tylko na chwilkę wpadać

Myfa80 mój Mikuś jest ułożony główką na dół do wyjścia i czasami mocno uciska na spojenie i wtedy to się martwię jak się tak pcha że wyskoczy zbyt szybko... albo mam głupie pomysły że jak tak siedzę to że siedzę mu na głowie....:confused::baffled: i tak mi go wtedy żal...

Co do oszczędności Ja prowadzę w exelu kalkulator wydatków - zawsze po wypłacie wpisuję stałe opłaty, jakieś wydatki które zakładam na ten miesiąc np imieniny kogoś, teraz dla Mikusia co potrzebuję i takie ceny jakie chcę wydać... potem jak wydaję kasę to spisuję np jedzenie, mc donalds, ciuchy itd i np łatwo stwierdzić na co się najczęściej wydaje - my często zaglądaliśmy do mc donaldsa, kfc, czy jakąś pizzę na szybko i się po podliczeniu przeraziłam i to ukróciliśmy
ach i najważniejsze ja tak po wypłacie od razu część kasy odkładam sobie na oddzielne konto, z którego nie wypłacam i zostawiam na czarną godzinę... jak nie masz kasy to jej nie stracisz, a z tego konta jest mi trudniej wypłacać, więc się zdążę zastanowić czy muszę ją stracić...

acha... przez moją choróbkę mam kilogram mniej - więc jak na razie 11 kg do przodu - chyba nieźle ...;-);-)

kaczuszka2 całkiem niezły pomysł z tym 2 kontem :tak:
a co do wagi to jest jak najbardziej oki
ja przytyłam 13 puki co :zawstydzona/y:
Agusia1987 a jakie według ciebie to jest częste usg... ja miałam narazie 3 :dry: i czekam na 4 ale jakoś ciężko mi się dostać do teko lekarza co bym chciała i chyba nie zmieszczę się w terminie 28-32 tyg :-p

Hej marcóweczki:-)
Justina - my mamy kolor 104, taka niebieska z paseczkami. Wzięlismy ją, bo byla od razu na sklepie, a jako ze jest to kolor ze starej kolekcji, to byla ciutkę tansza.
A w ogóle to znowu sieskopiowałysmy, ja dzis tez robilam pierogi i mam 30 sztuk zamrożonych:-D I(a 20 juz zjedlismy). To tak na przyjazd rodzinki męża w lutym (kurcze, mogliby sobie odpuscic wizyty kilkudniowe w takim przypadku jak 9 mc ciąży u gospodyni).

KAczuszka - u nas tez excel to najlepszy sposób na oszczędzanie. Generalnie nie mamy problemów z zarządzaniem pieniedzmi, bo oboje z męzem jestesmy z natury bardzo oszczędni. Hehe, w rodzince to o nas mówią "skąpce";-) Ja swego czas w excelu zapisywalam KAZDY wydatek, nawet jakies chusteczki czy gumy do zucia. Po pol roku odpuscilam, no ale wyszlo mi ,ze duzo kasy szło mi na jedzenie w pracy, czyli glupie przekąski w stylu słodka bulka, kawka, wafelek.
Zakupy w markecie sobie chwalę, ale, tak jak pisala Miroslava, jezdzimy tam z konkretną listą i nie kupujemy zadnych pierdolek. W markecie kupujemy chemię, nabiał, makarony itd. Jedynie warzywa i mięso kupuję gdzie indziej. Warzywa w małym osiedlowym warzywniaku, a mięso w sklepie, ktory znam jeszcze ze studiów. Mają tam bardzo duży ruch i zwykle mięso szybko się konczy, więc mam pewnosc, ze nie kupuję nieswiezego.

Dobra, poczytam teraz co jeszcze popisalyscie na innych wątkach :-)
Aa, mi weekend minął bardzo pracowicie, ale zauwazylam, ze jak więcej robię i ruszam się, a mniej siedzę, to się o wiele lepiej czuję.

Aaa, jeszcze zapomniałam o jednym:
Myfa - faktycznie moja siostra tez miala Roana i bardzo go chwali, duza gondola i wszedzie się nim wjedzie, dobrze zamortyzowany. No ale fakt, ze na 3 piętro to nie bardzo. Ja się zdecydowalam na Bartatinę Jedo, ona jest podobna do Roana bardzo, w sklepie mi babka mowila, ze najpierw mieli Roany, a potem jak wzieli na probe Bartatine, to Bartatina zaczęła się sprzedawac i wtedy z Roana zrezygnowali, bo po co im 2 wozki tego samego typu. Mam nadzieje, ze tez będzie ok.

nefka ja mam usg co każdą wizytę, a dla mnie to i tak za rzadko :-D więc dla mnie nie istnieje pojęcie za częstego usg, ale dziewczyny już kiedyś tutaj na forum poruszyły temat że lekarze nie chcą im robić co każdą wizytę usg bo to niby nie zdrowe dla dziecka hmm gdzieś przeczytałam że w czasie ciąży bez zagrożenia powinny być wykonane tylko 3 usg, a wiadomo że każda z Nas jak zobaczy dzidziusia na usg to czuje się spokojniej i tak cieplutko w serduszku się robi na widok dziecka :-)

Ostatnia edycja:
A ja właśnie w exelu zrobiłam podliczenie ile już wydałam na wyprawkę. W końcu musiałam się za to zabrać bo trzymałam masę paragonów w portfelu, aż się zapinać nie chciał :-) a jestem ciekawa ile mnie będzie kosztowała całość. Jak na razie wydałam lekko ponad tysiąc zł na drobne rzeczy :szok: a te najdroższe, czyli wózek, łóżeczko, materac plus parę innych jeszcze przede mną ..... ciekawe w jakiej kwocie się zamknę :-)

a wykorzystanie exela co do domowych wydatków to chyba dobry pomysł, postaram się od lutego wprowadzić ten sposób u siebie w życie, ciekawe czy dam radę :-)

Ostatnia edycja:
Kaczuszka jestem pod wrazeniem takiem umiejetnosci kontroli wydatkow. Ja nie mam az tak silnej woli. Kiedys czegos takiego probowalam. Wytrzymalam pare dni i tyle.

Ja z kolei z ruchami mam inny problem. Moja Hania jest juz odwrocona od polowy ciazy glowka w dol. Usg z zeszlego poniedzialku rowniez to potwierdzilo. Ale zastanawiam sie czy ruchow dziecka nie powinnam czuc wyzej. Czuje je tak na wysokosci pepka i nizej. Czasami wyzej tez, ale rzadziej. Nie barrdzo wiem co o tym myslec.

reklama
hej
ja tak na chwilke zeby powiedziec ze jakos to wszytsko przezyłyśmy jestem wyczerpana dzis jeszcze pelno gosci a sprzatania :szok: ale nie bylam sama bardzo mi pomogli wszyscy szczegolnie mąz :-) klade sie zaraz i ide sapac
Bylo cudownie cieplo fajowo łezki mi polecialy M tez i w ogole bylo pieknie Prezenty cudowne a Kubus zachowal sie wspaniale jego urodzinki tez udane dzieci sie swietnie bawily jestem obzarta ufffff :szok:

Wszystkim dziekuje za zyczenia i pamiec!!!!!!!!!!!!

Co do nocy poslubnej to wiece hmmm nadrobimy ja pewnie nie raz:-D

Jutro postaram sie wiecej napisac i dac jakies fotki
Dobranoc i jeszcze raz dzieki za pamiec:happy::happy::happy:

Do góry