reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

merlin_kl ja też piję go dlatego że ostatnie wyniki morfologii były takie sobie, w wcześniejszym poście trochę nie zrozumiale napisałam :-p. Hmm wczoraj dopiero kupiłam ten sok, i jak wypiłam w samochodzie pierwsze łyki to sobie pomyślałam fuuj ;-) ledwo przełknęłam, a dzisiaj to już mi nawet smakuje hi hi miałam go w lodówce, może po prostu był taki nie dobry bo w sklepie było za ciepło.

reklama
Dzień dobry :-)
jak tam nocka wam minęła.. mi strasznie ciągle wstawałam do wc:baffled:
merlin_kl witaj :-)
wiecie co ostatnio mam jakąś manie..ciągle mi się wydaje że mam za mało wapnia, pije prawie litr mleka na które już patrzeć nie mogę a o jogutrach to już myśleć tez nie mogę... czy tylko ja tak mam??

Ostatnia edycja:
A jak tam wiadomo kto mieszka w brzuszku u ciebie????Pozdrawiam

dzięki maniulka za info :) ....chyba jednak dokupię wszystko w sklepie tylko nie wiem czy pieluszki mają takie ładne jak na allegro ;-)

a my prawdopodobnie będziemy mieli drugiego synka mikołaja chyba że robił nam psikusa i to nie był siusiak tylko pępowina ;-)

Nefka ja codziennie rano jem płatki z mlekiem, od początku ciąży.
ale powiem Cie że ja ostatnio mam faze na marchewke, co chwile mam na nią ochote. Ogólnie od jakiegoś czasu mam non stop myśli że chce mi sie jeść, nawet o 23 godz łapie za kanpke Szok. bo wczesniej w miare jadłam, nie miałam nagłych napadów jedzenia. Buzią bym non stop ruszała:angry:

Dziewczyny doradźcie mi bo siedze od rana i szukam wózka, słyszałyście o firmie bexa?
Albo macie juz jakiś upatrzony, bo czas najwyższy kupić, żeby później nie szukać. Ja i tak teraz nie ruszam sie z domu, więc na allegro chce zamówić.

co do wozkow moge tylko powiedziec z doswiadczenia ze firma coneco to lipa... juznigdy nie kupie nic tej firmy wozek rozwalil sie po 3 miesiacach, ale nie tylko mi zachecilam kolezanke ktora tez wtedy szukala noi po niespelna pol roku to samo klopoty....

roan polecam tym, ktore nie musza tachac wozka po schodach np na 3 pietro.... dla mnie to niezastapiony wozek, duza wygodna gondola dziecko do pol roku w niej moze spac na wyjazdach moj nawet w spacerowce spal naprawde polecam jak dla mnie to mercede w swojej klasie maluchowi jest wygodnienie odczowa wstrzasow na naszych polskich chodnikach, swietna amortyzacja noi bujac mozna w kazda strone.... jesli chodzi o wygode do nawet musty mu nie dorownuje powaznie ...
teraz niestety musze poszukac czegos lekkiego bo na 3 pietro nie bede go wnosic... ale nie pozbede sie jego :-)

mi sie maly wypycha na wysokosci spojenia ...normalnie masakra...ide sie polozyc....

a co do soku ja tego hortexu nie moglam przelknac bo az mnie trzaslo...jakis mam awers do smaku takiego buraka....dlatego zakupilam sokowirowke noi powiem ze sok smakowo jest o niebo lepszy noi laczysz jakie chcesz warzywka owoce.... ja mam hemoglobine na poziomie 13-13,5 w tych granicach mi sie tak waha.... ale nie co dziennie lykam suplement czy tez jem jajka , czerwone miesko czy tez soki pije....

u mnie lekarz chyba tez tak liczy ze skonczony tydzien a nie zaczety ....

prasowanko, i robienie wafli z polewa czekoladowa mnie czeka.... ale loki toki uwielbiam ostatnio robilam jak byma w ciazy z Hubciem haha oj wciagajace sa.... czekolada wlasnej roboty z mlekiem w proszku i cytrynka plus wafle mniam...

Agusia wiesz co ja tez tak mam czassem ze wstaje z twardym jak kamien brzuche podejrzewam ze mlode nie zle w nocy rozrabia jak spie az sie na maxa napina brzuchol....

Myfa hehehe mały rozrabiaka :-) moja nie daje mi spać kopie wierci się i wogle wyprawia jakies akrobacje :-). Często wstaje w nocy do wc a potem bywa, że ciężko mi zasnąć i czuje jak się wierci. Ojjj joojjj od 2 godzin zmagam się ze skórczami :( @ jak ja tego nie znosze, jak sobie pomyślę, że za 2 m-ce czeka mnie wiele godzin takiego cierpienia to robi mi się słabo ...

dzień dobry :-)
Myfa mój ginek, tygodnie liczy, inaczej dla niego 31 tydz i 1 dzień to już 32 tydzień a nie początek 31, ale każdy ma inny kalkulator...;-)
kasiullka, to dobrze liczy - sama piszesz 31 tygodni i 1 dzień, czyli 31 tygodni skończonych i pierwszy dzień tygodnia 32, czyli jesteś "w 32" tygodniu :tak:
Dzień dobry :-)
jak tam nocka wam minęła.. mi strasznie ciągle wstawałam do wc:baffled:
merlin_kl witaj :-)
wiecie co ostatnio mam jakąś manie..ciągle mi się wydaje że mam za mało wapnia, pije prawie litr mleka na które już patrzeć nie mogę a o jogutrach to już myśleć tez nie mogę... czy tylko ja tak mam??
litr mleka :baffled: lepiej jeść jogurty, lepiej są przyswajane...

soku z buraków to nie przełknę :eek: z resztą mam ok wyniki, więc na szczęście nie muszę ;-)

Nika81, nie nastawiaj się na "wiele godzin takiego cierpienia" bo wcale nie wiesz, jak będzie Twój poród przebiegał... może to będzie tylko kilka godzin i po krzyku :tak:

reklama
Eh przy porodzie to jest jakos tak zupełnie inaczej. Ma sie tyle energii adrenalinę na takim poziomie, że lepiej się to znosi... zresztą o porodzie nie ma co myśleć, rozważać i się trząść - jak będzie i jaki będzie taki będzie. Efektem jest to, że jest dzidzia i tylko to się liczy:-). To "tylko" kilka godzin co to jest w porównaniu z całym życiem, maleństwa czy naszym? trzeba myśleć optymistycznie, i skupiać się na tym na co ma sie wpływ;-)

Do góry