reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

ale przyznaje :))

nie umiem pisac skladnie wiec wybaczcie ze sie powtarzam. mam taki potok mysli jak jestem na forum ze szybko chce przelac na klawiature :-)

reklama
hej mam pytanie jakich pieluszek będziecie uzywac - pampers? chodzi o firmę ;) a moze znacie jakies tańsze? ja myśle że 1 to kupie te a potem bede szukała tańszych i w jakim proszku najlepiej prać dziecięce ciuszki? znam tylko jelp :)

Nika ja tez zaczynam od pampersow. Nie wszystkim one pasuja. Najtansze sa chyba te z Rossmana.
Jeśli chodzi o pranie to najlepiej w plynie do prania. Ja uzywam Loveli.

Z tańszych a przyzwoitych (czyt. piorących;-)) proszków polecam polskiego Dzidziusia, w nim pralismy małej i w niego zainwestowaliśmy tym razem... a pieluszki hm z tańszych słyszałam że te najmniejsze od ok 2-5 kg to tylko chyba Pampers, Huggies i Happy (choć ponoć szybko się "przesiusiowują" :-()a od 3-6 kilo są już biedronkowe i takie kupiłam, też ponoć bardzo przyzwoite. Zobaczymy... Dodam że moja mała była na Huggies, ale ponoć się popsuły, a Pampers ja uczulały :baffled:

Ostatnia edycja:
Co do proszków to powiem wam ze polozna mowila zeby nie przyzwyczajac dziecka do proszkow jak Jelp czy Dzidziuś tylko prac od razu w normalnych bo szpitalne ciuszki posciel itd sa prane w zwyklych proszkach. ja niestety juz wypralam wszystko w Dzidziusiu i mam 3 opakowania jeszcze wiec je bede uzywac, ale szybko chyba postaram sie wprowadzic proszek dla doroslych. Zobaczymy jak maly zareaguje.
Co do pieluszek to rozmawialam z mamusiami i one kupowaly po 2-3 rodzaje z roznych firm bo na przyklad jedną małą uczulały huggies a inną pampersy. Ja na przykład uzywajac podpasek czy tamponow nie kupowalam OB tylko Belli i bylam bardzo zadowolona i tak podobnie zrobie z pieluchami. Mysle ze te Belli nie odbiegaja jakosciowo od Pampersow. Ale mogę sie mylic.

Ja na początku będę używała pieluszek Huggis, ale trzeba uważać bo są 2 rodzaje. Różowo-niebieskie są słabe, a żółto-niebieskie super (o ile nie pomyliłam kolorów). Popsuły się? Cóż, sprawdzę, bo już kupiłam 2 paczki. Sprawdziły się u 2 moich starszaków. Pampersy i Happy też dla mnie były ok.

Co do proszków to powiem wam ze polozna mowila zeby nie przyzwyczajac dziecka do proszkow jak Jelp czy Dzidziuś tylko prac od razu w normalnych bo szpitalne ciuszki posciel itd sa prane w zwyklych proszkach. ja niestety juz wypralam wszystko w Dzidziusiu i mam 3 opakowania jeszcze wiec je bede uzywac, ale szybko chyba postaram sie wprowadzic proszek dla doroslych. Zobaczymy jak maly zareaguje.
Co do pieluszek to rozmawialam z mamusiami i one kupowaly po 2-3 rodzaje z roznych firm bo na przyklad jedną małą uczulały huggies a inną pampersy. Ja na przykład uzywajac podpasek czy tamponow nie kupowalam OB tylko Belli i bylam bardzo zadowolona i tak podobnie zrobie z pieluchami. Mysle ze te Belli nie odbiegaja jakosciowo od Pampersow. Ale mogę sie mylic.

Hm położne różne rzeczy mówią, a każde dziecko jest inne ;-)Nam ostatnio położna wciskała że nie trzeba żadnej specjalnej diety mieć jak się karmi a ja z doświadczenia wiem, że smażone, cytrusy, odmleczne, gazowane, tłuste itd... na początku odpadają :no: jakby proszki dziecięce nie były potrzebne to by ich nie produkowali, a substancje zawrte w dorosłych na dłuższą metę mogą uczulać albo podrażniać skórę dziecka!

A Happy są chyba Belli, nie? :) a Huggies uzywallismy też tych jednych i nie pamiętam których, ale nie były niczym nasączane tzn żadnymi balsamami, bo mała reagowała na nie odparzeniami :(

P.S. I też mam 3 opakowania Dzidzisia... :-p

Ostatnia edycja:
Kitki – a to Ci zazdroszczę, że Twój Maluszek odwrócił się główką na dół. Powiedz, czy sama zauważyłaś jakieś zmiany: np. w odczuwaniu ruchów? Bo moja Mała chyba nadal miednicowo ułożona…

A proszek kupiłam Jelp…Pieluszki zamierzam najpierw Pampers wypróbować.

Dziewczyny, udaje Wam się jeszcze zrobić pedicure? ;-) Ja do wanny ledwo się mieszczę, bo mam krótką i wąską, a sięgnąć w niej do stóp to prawdziwa akrobacja. Więc siedzę teraz cała dumna z siebie ;-);-);-)
Stópki (opuchnięte) pewnie warto już oddać w ręce specjalisty, a w poszukiwaniu prysznica pewnie będę chodzić po sąsiadach :-)

reklama
asiunia74 mi ostatnio udało się jeszcze zrobić samej miał zrobic mąż ale ja chciałam być twarda i dałam rade :-)
Nika81 co do proszku to ja też mam dzidziusia ale nie zamierzam długo używać jakis miesiąc i tyle później w zwykłym i płyn do płukania senstive a pieluszki zdecydowanie pampers mi sprawdziły się super i mimo większej ceny wystarczały na dłużej niż te tańsze więc jedno w drugie wchodziło jeszcze huggies też były dobre :tak:

Do góry