reklama
Nika81
nareszcie razem
hej mam pytanie jakich pieluszek będziecie uzywac - pampers? chodzi o firmę a moze znacie jakies tańsze? ja myśle że 1 to kupie te a potem bede szukała tańszych i w jakim proszku najlepiej prać dziecięce ciuszki? znam tylko jelp
Z tańszych a przyzwoitych (czyt. piorących;-)) proszków polecam polskiego Dzidziusia, w nim pralismy małej i w niego zainwestowaliśmy tym razem... a pieluszki hm z tańszych słyszałam że te najmniejsze od ok 2-5 kg to tylko chyba Pampers, Huggies i Happy (choć ponoć szybko się "przesiusiowują" :-()a od 3-6 kilo są już biedronkowe i takie kupiłam, też ponoć bardzo przyzwoite. Zobaczymy... Dodam że moja mała była na Huggies, ale ponoć się popsuły, a Pampers ja uczulały
Ostatnia edycja:
Co do proszków to powiem wam ze polozna mowila zeby nie przyzwyczajac dziecka do proszkow jak Jelp czy Dzidziuś tylko prac od razu w normalnych bo szpitalne ciuszki posciel itd sa prane w zwyklych proszkach. ja niestety juz wypralam wszystko w Dzidziusiu i mam 3 opakowania jeszcze wiec je bede uzywac, ale szybko chyba postaram sie wprowadzic proszek dla doroslych. Zobaczymy jak maly zareaguje.
Co do pieluszek to rozmawialam z mamusiami i one kupowaly po 2-3 rodzaje z roznych firm bo na przyklad jedną małą uczulały huggies a inną pampersy. Ja na przykład uzywajac podpasek czy tamponow nie kupowalam OB tylko Belli i bylam bardzo zadowolona i tak podobnie zrobie z pieluchami. Mysle ze te Belli nie odbiegaja jakosciowo od Pampersow. Ale mogę sie mylic.
Co do pieluszek to rozmawialam z mamusiami i one kupowaly po 2-3 rodzaje z roznych firm bo na przyklad jedną małą uczulały huggies a inną pampersy. Ja na przykład uzywajac podpasek czy tamponow nie kupowalam OB tylko Belli i bylam bardzo zadowolona i tak podobnie zrobie z pieluchami. Mysle ze te Belli nie odbiegaja jakosciowo od Pampersow. Ale mogę sie mylic.
Ja na początku będę używała pieluszek Huggis, ale trzeba uważać bo są 2 rodzaje. Różowo-niebieskie są słabe, a żółto-niebieskie super (o ile nie pomyliłam kolorów). Popsuły się? Cóż, sprawdzę, bo już kupiłam 2 paczki. Sprawdziły się u 2 moich starszaków. Pampersy i Happy też dla mnie były ok.
Co do proszków to powiem wam ze polozna mowila zeby nie przyzwyczajac dziecka do proszkow jak Jelp czy Dzidziuś tylko prac od razu w normalnych bo szpitalne ciuszki posciel itd sa prane w zwyklych proszkach. ja niestety juz wypralam wszystko w Dzidziusiu i mam 3 opakowania jeszcze wiec je bede uzywac, ale szybko chyba postaram sie wprowadzic proszek dla doroslych. Zobaczymy jak maly zareaguje.
Hm położne różne rzeczy mówią, a każde dziecko jest inne ;-)Nam ostatnio położna wciskała że nie trzeba żadnej specjalnej diety mieć jak się karmi a ja z doświadczenia wiem, że smażone, cytrusy, odmleczne, gazowane, tłuste itd... na początku odpadają jakby proszki dziecięce nie były potrzebne to by ich nie produkowali, a substancje zawrte w dorosłych na dłuższą metę mogą uczulać albo podrażniać skórę dziecka!
A Happy są chyba Belli, nie? a Huggies uzywallismy też tych jednych i nie pamiętam których, ale nie były niczym nasączane tzn żadnymi balsamami, bo mała reagowała na nie odparzeniami
P.S. I też mam 3 opakowania Dzidzisia...
Ostatnia edycja:
miotlica
Fanka BB :)
Kitki – a to Ci zazdroszczę, że Twój Maluszek odwrócił się główką na dół. Powiedz, czy sama zauważyłaś jakieś zmiany: np. w odczuwaniu ruchów? Bo moja Mała chyba nadal miednicowo ułożona…
A proszek kupiłam Jelp…Pieluszki zamierzam najpierw Pampers wypróbować.
A proszek kupiłam Jelp…Pieluszki zamierzam najpierw Pampers wypróbować.
Dziewczyny, udaje Wam się jeszcze zrobić pedicure? ;-) Ja do wanny ledwo się mieszczę, bo mam krótką i wąską, a sięgnąć w niej do stóp to prawdziwa akrobacja. Więc siedzę teraz cała dumna z siebie ;-);-);-)
Stópki (opuchnięte) pewnie warto już oddać w ręce specjalisty, a w poszukiwaniu prysznica pewnie będę chodzić po sąsiadach :-)
Stópki (opuchnięte) pewnie warto już oddać w ręce specjalisty, a w poszukiwaniu prysznica pewnie będę chodzić po sąsiadach :-)
reklama
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
asiunia74 mi ostatnio udało się jeszcze zrobić samej miał zrobic mąż ale ja chciałam być twarda i dałam rade :-)
Nika81 co do proszku to ja też mam dzidziusia ale nie zamierzam długo używać jakis miesiąc i tyle później w zwykłym i płyn do płukania senstive a pieluszki zdecydowanie pampers mi sprawdziły się super i mimo większej ceny wystarczały na dłużej niż te tańsze więc jedno w drugie wchodziło jeszcze huggies też były dobre
Nika81 co do proszku to ja też mam dzidziusia ale nie zamierzam długo używać jakis miesiąc i tyle później w zwykłym i płyn do płukania senstive a pieluszki zdecydowanie pampers mi sprawdziły się super i mimo większej ceny wystarczały na dłużej niż te tańsze więc jedno w drugie wchodziło jeszcze huggies też były dobre