reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Cześć dziewczyny:-)
Dzisiaj udało mi się dodzwonić do poradni diabetologicznej. Niestety już na dziś mieli bardzo dużo osób więc mam przyjechać osobiście przed 7 rano to jakoś spróbują mnie wcisnąć (znaczy się poproszą lekarza żeby mnie przyjął). po tym tel chyba nerwy mi jakoś puściły bo jak położyłam się do łóżeczka zaraz po śniadanku to przespałam do 12. Potem po synka do szkoły, zawieźć go z prezentem do Babci (w końcu dziś jej święto). Jak wróciliśmy to jeszcze okazało się, że mój mężulek wymyślił sobie, że może podjedziemy do sklepów obejrzeć płytki. Muszę przyznać, że mamy chyba pecha - płytki które podobają się nam obojgu (znaczy się ja nie chcę słyszeć o innych :-D) są tylko na zamówienie. Dałoby się to wytrzymać tylko, że tyle ile my chcemy to zbyt mało i musimy poczekać aż ktoś inny będzie zamawiał od tego producenta (ostatnie zamówienie na te płytki sklep miał na początku grudnia :szok:). I co teraz?

reklama
Truda do soboty wszystko już na pewno będzie okey. :-)
Magmil, to dobrze, że dodatkowa wizyta trochę Cię uspokoiła, i że nie jest aż tak źle jak to się na początku wydawało :-)
Edis, skoro już telefonicznie Ci powiedzieli, że "może" jutro jednak lekarz Cię przyjmie, to liczę, że ciężarnej z cukrzycą nie powinien odmówić.

A ja miałam dziś taki ciężki dzień, ale jakimś cudem ... PRZEŻYŁAM :-D:-D
Miałam 3 zaliczenia, 2 z nich zaliczone (4+ i 3+:-)) a to 3 to dopiero za tydzień spr. Jeszcze tylko jutro i na ten tydzień mam spokój. Jeszcze tylko kąpiel, sexik i idę spać. :-)

Czesc dziewczynki ,ja dzis weny do pisania nie mialam jakos.
Ewelcia a to Ci sie "specjalistka "trafila:baffled: kurcze.
Witam nowe foremki:-)
Nie martwcie sie dziewczyny waga,wazne aby dzidziusie byly zdrowe;-)a pozniej ladnie bedziemy razem zrzucac.Ja mam obecnie 10,5 kg na plusiku,ale ponoc w drugiej ciazy sie mniej tyje-ale chyba to regula nie jest.Moj bilans z corka w 38 tyg.byl 23kg na plusie,zrzucilam wszystko ladnie wiec mysle ze i teraz mi sie uda.
Objadlam sie za wsze czasy i ledwo chodze:-D

Truda23 myslę bardzo podobnie i byłam wprost wsciekła jak mój synek miał się rodzić za wczesnie bo przeciez ja tak dbałam o siebie o niego i dlaczego ja a inne.....a brak słów :wściekła/y:
Dominika81 ja przy cukrzycy i diecie troszkę schudłam teraz ogólnie mam jakies 14 kg na plusie a było już 15,5 więc jak dla mnie jest ok ale moja dzidzia mniejsza w 30 tc ok 1500
edis jutro na pewno diabetolog cię uspokoi i będzie ok co do kafelek to faktycznie kiepsko bo tak naprawdę niewiadomo kiedy się ich spodziewać
Magmil super że już wiesz na czym stoisz i uspokojone masz sumienie :-)magda19lenka gratuluje zaliczeń zdolna dziewczynka:-D:-D:-D
Ewelcia faktycznie lekarka z powołania niech ją.........:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

maniulka masz racje niech ja......Chudy byk na rogi wezmie!!!!!
M*R*z niej taka specjalistka jak z koziej d**y trabka.
Edis napewno jutro Cie przyjmie ten lekarz,a z kafelkami tak czasem bywa,pamietam jak moja mama w kuchi wymieniala i tez tak bylo.Czekalismy ponad miesiac:sorry:.
Magdalenka super ze te 2zaliczylas:-)z tamtym powinno juz pojsc gladko
Magmil jednak czasem dobrze zasiegnac porady innego specjalisty:-)

A ja juz leze strasznie mnie brzuch boli,tak kluje w srodku raz po prawej stronie raz po lewej nie wiem czemu:szok:.Tak sobie mysle ze jak jutro bede w tym szpitalu i trafie na kogos innego nie na pania ze ZDRAPKA!!!!!to powiem ze cos mnie brzuch boli i nie czuje dzidzi moze mi usg znow zrobia i powiedza cos wiecej albo chociaz zbadaja ginekologicznie hmm chociaz watpie.

Hej dziewczynki przyznaję że przeczytałam tylko ostatnie stronki nie było mnie cały dzionek w domciu maraton po mieście mieliśmy z mężem i przypłaciłam to strasznym bólem brzuszka ale 2 nospy pomogły teraz leżę po kąpieli mały buszuje w brzuszku więc jest ok insulinka wzięta kolacja zjedzona kłade się do łóeczka pozdrawiam was wszystkie miłego wieczorka życzę do jutra papapappa:-)

KasiulkaW zwiększyłas dawkę???
ewelcia86 a może to normalne już na tym etapie ciąży ja akurat nie pomogę ale wiem że ta końcówka jest najgorsze a przecież u ciebie to już niewiele zostało naprawdę ale moze uda ci sie cos dowiedziec pod warunkiem że ZDRAPKA będzie gdzies z dala pod ciebie albo uciekaj jak ją zobaczysz :-D:-D:-D
Ostatnio podczytując styczniówki zauważyłam że mają jedna dzidzie niespodzinke zamiast chłopca jest dziewczynka :-)

Kochane, ja też już nie daję rady śledzić na bieżąco, czytam ostatnie posty tylko... Coraz ciężej za komputerem :-(
Poza tym odkąd się ruszam mam na komputer mniej czasu - próbuję załatwić co się do - i zaległe sprawy z 20 tygodni leżenia i bieżące.
Mam jeszcze zmartwienie z eks, bo przestał płacić alimenty... Boję się biegania po urzędach i sądach przed porodem, więc chyba jesteśmy skazani na kilka miesięcy bez pieniędzy. Wściekła jestem:wściekła/y:
Ja od początku ciąży miałam wrażenie, że malutki jest mniej ruchliwy od swoich braciszków - ale od jakiś 2 tygodni ruchy są zdecydowanie bardziej wyczuwalne, ale miłe, bo tak mnie to cieszy, że się ładnie rusza!
Kurujcie się wszystkie chore - pogoda wstrętna i sprzyja chorobom niestety.
Truda, do soboty musi przejść:tak:
Nefka, witaj:-)

reklama
Maniulka jutro to tam pikus jak ja zobacze, ale przy porodzie jak bedzie!!!!KOSZMAR!!!
Moj m pewnie jak ja zobaczy to powie no istny "LOS MILIONOS"
Moze i mozliwe ze na tym etapie ciazy tak juz jest,ale pewnosci nie mam:rofl2:.
Kurde martwie sie ze nie dam rady wypic jutro tej glukozy.

Do góry