reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

hej dziewczynki
Ja tylko z rana sie przywitać.
Siostra u mnie była przez kilka dni więc się nie odzywałam, a teraz musze się uczyccccc znowu uczyć... Wiec zmykam z neta bo mnie odciąga:-(
U mnie w miare OK, kosci i spojenie coraz bardziej doskwierają, w nocy juz sie turlam na łóżku:szok:
Nie mam czasu czytać wiec nie odpiszę dziś jakiegoś dlugiego posta.
Dziś idzemy na USG i zobaczymy czy nasz synek pozostanie synem , no ile waży:-D

Pozdrowionka i miłego dzionka

reklama
Maniulka a Ty kiedy masz kolejną wizytę, żeby sprawdzic jak u Ciebie?

Ewelcia mam nadzieje, ze na ZDRAPKE juz nie trafisz. W razie czego ja po poprostu zdrap:)

Magda19lenka to juz koncowka egzaminow! Dasz rade skoro tyle juz przebrnelas:)! Twarda dziewczyna jestes!:)

Zycze milego i spokojnego dzionka

Ostatnia edycja:
hejka

z tym cukrem to kurcze zaczelam sie denerwowac ze tak wczesnie mialam ta probe w 16 tyg...
no ale nic to spytam sie gina dlaczego tak wczesnie mialam...

magmil super ze wszystko wporzadku,

ja mam dopiero usg kolo 34-36 tyg ciazy, ale kusi mnie isc na 4d jeszcze za tydzien dwa.... jedyny minus kasy szkoda bo moj gin robi mi za 70 zeta usg w swietnej jakosci....

Myfa wiesz co mnie tez kusilo to USG 4d. Zawsze to fajna pamiatka, ale powiem Ci, my bylismy na takim z Julka i nie bylam do konca zadowolona. Filmik mialam taki 3 sekundowy. Nie do konca bylo widac tez tak jak myslalam.
Jak masz dobre 2 d to mysle, ze rzeczywiscie szkoda kasy. Ja jak ostatnio bylam na USG 2d to co prawda tez malo widzialam. Wszystko zalezy od sprzetu i lekarza. Musialam prosic zeby na koniec ekran mi pokazal zebym dzidzie mogla zobaczyc. Na zdjeciach tez jest tylko glowka (nie twarz) i kosc udowa.

ja se melduje tylko na chwilke-i zaraz wracam do lozka..

fatalna miałam noc, nie dosc ze nie spałam do 2 to na dodatek tak mi spuchły dłonie i stopy ze ledwie mi sie w kapcie mieszcza-i szczerze mowiac to mnie troche martwi bo od mniej wiecej 2 tyg pije bardzo duzo a siusiam mało....i ma to swoj wymierny wynik na wadze-w 2 tyg mam 1,5 kg wiecej!!! szok...a tak sie cieszyłam ze nie przybieram az tak duzo-a tu klops i juz mam 14 kg wiecej niz na poczatku!

Echhh z tymi szyjakmi macicami pisiami itp kurcze ja sie tak zastanawiam moja mama do 6 mc nie wiedziala ze jest ze mna w ciazy i tony przezucala i zdrowa sie urodzilam 10 pkt a teraz lezeysz zle chodzisz zle pelno tabletek itp kiedys to nawet masci na rozstepy nie bylo u badz tu madrym wkurza mnie to bo te matki wyrodne pijace palace itp zdrowe dzieciaki maja a ty tu sie pocisz i jeszcze cos nie tak to nie fer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111:wściekła/y:
Ehhh, mam takie samo zdanie na ten temat!!!

Ja dzisiaj chce wyskoczyć do mojej babci( wczoraj nie daliśmy rady) potem jeszcze jakieś małe zakupy i do domciu, aha, jeszcze na cmentarz musimy pojechać, bo tam moi i męża dziadkowie leżą....

Witajcie,
ja dzisiaj dłużej pospałam, ale w nocy często się budziłam i nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Zjadłam sniadako, teraz kawkę wypiję, a potem biorę się za prasowanie. Już tyle rzeczy do prasowania na mnie czeka:-(

Magda19lenka powodzenia na reszcie egzaminów. Będzie dobrze!!!

magmil wizytę mam w srode ciekawe co to będzie aż się boje że cos się powiększy i szpital a przecież niema jak w domu:-(
Myfa80 ja pierwszy raz cukier miałąm robiony tak jak ty ok 16 tygodnia wyszedł super tez jak dostałam skierowanie ponowne w 28tc to złą byłam no bo niby po co a tu okazało się że mam cukrzyce więc jestem bardzo wdzięczna mojej lekarce bo mogę działać a tak objadałąm się bule czym słodkosciami też i szkodziłam zamiast pomagać
Co do usg 3-4D to ja byłam i nie żałuję mimo super dobrego sprzętu 2D(usg mam robione w klinice)gdybym jeszcze raz miała wydać te pieniądze wydała bym bez zastanowienia zdjęć mam sporo,film ok 8 minut może krutki ale przecież nie powtarzalny już nigdy moja niunia nie będzie w moim brzuszku pamiatka dla nas i dla dziecka jak będzie starsze :-D
modroklejka no to faktycznie wygląda to na zatrzymanie się wody w organizimie może skonsultuj to z lekarzem chociaż wiem że na naszym etapie ciąży opuchlizna to normalka

Hej
Ja tak na chwilke bo siostra M przyjechala z Holandii juz na slub i wlasnie idzie bede pogaduchy u mnie ok noc spokojna maly kaszle idzie dzis do lekarza niech mu cos da bo szok ja tez nie spie po nocach i tak juz chyba zostanie do porodu:-)
Odezwe sie pozniej milego dnia kochane:tak:

reklama
Witam w południe kochane :-)
Oj dawno się tak nie wyspałam, jak tej nocy, jakie to cudowne uczucie!!:-D Nawet na siku się nie obudziłam, no szok. Chyba organizm był juz przemeczony tymi rwanymi nockami i wreszcie sen wziął górę. Hurra!!!:-D

Kurzu w mieszkaniu coraz mniej, ufff. Dziś się biorę za pranie zasłon i firanek (nie byly prane przez ponad rok!!:szok: bo ciągle slyszalam "nie oplaca się ich prac, bo jeszcze będziemy kurzyc, po remoncie się je wypierze"), najgorzej to pozniej poprasowac te zaslony :baffled: Firanek nie prasuję, wieszam mokre i same się prasują schnąc:-) Polecam tę metodę:-)
A wiecie co, a propos glukozy - mi niby wyszla ok, ale ja tam sobie na smieciowe jedzenie nie bardzo pozwalam. Slodycze - przed ciążą jadlam bardzo duzo, czego zazdroscily mi kolezanki w pracy, bo nic po mnie nie bylo widac. A teraz jakos bezbolesnie je odstawilam. Jak bardzo mam ochote na slodkie, to jem wisnie ze sloika (domowa robota:-)) ze smietaną, mniam! Albo jakies suszone owoce, ale tez nieduzo. A jak przedwczoraj sobie zamowilam pizze, bo mi sie gotowac nei chcialo, to przyplacilam lenistwo zgagą :baffled: Wcale nie zjadlam tej pizzy duzo, bo raptem 2 kawalki, a zgaga naprawde mocna. A jak wczoraj sobie ugotowalam kaszy gryczanej i zjadlam z mieskiem duszonym i surowką, to zero zgagi. Tak wiec nie ma sily, musze gotowac...
Dobra, zmykam do firanek i zaslon, przy okazji przetre okna od wewnętrznej strony, bo tez sięproszą o umycie (zewnętrzną zostawię mężowi, nie będę ryzykowac znowu przeziębienia).
Milego dnia!

Do góry