reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Sara - powodzenia - ja twardnienie w 1 ciąży miałam od 20 tc w 23 leżałam w szpitalu, a urodziłam w 39 tc... teraz też mi twardnieje mocno i w 21 tc leżałam w szpitalu, wyciszyli mi w ciągu 4 dni, teraz też są ale mój lekarz nie pozwala mi panikować i właściwie nic oprócz asparginu mi nie każe brać

u mnie masakra - młody ma zapalenie oskrzeli temperatura ok 39 i problem z jej zbiciem.... ja też czuję się chora, ale nawet nie mam jak iść do lekarza - taki urok... padam jestem wymęczona jak po robocie w kopalni...
byłam niedobra i jak teściowa chciała się wprosić na kawę na wieczór :sorry: to powiedziałam że innym razem i była niepocieszona, pewnie się obrazi, ale jak ona sobie wyobraża że jak będę robić kawkę, jak tu syn do wc dojść nie może, ja go nosić też nie mogę....

ach takie uroki....:no:

idę spać - może nam się uda kilka godzinek...

Sara27 trzymaj się kochana jak cos to pisz ja też będę cie poszukiwać jakby cię za długo nie było ale mam nadzieje że szybciutko do nas wrócisz :tak:
kaczuszka2 bidulko tak to jest jak się ma dzieci to zawsze najpierw mysli sie o nich odpoczywaj ile się da :tak:
asiunia74wielkie sprzątanie czas zacząć tylko pamiętaj czego nie zrobisz dzis zawsze możesz zrobić jutro nie przemęczaj się
Laila06 wydaje mi się że niedawno pisała ale pewna nie jestem w ogóle jest parę dziewczyn które ostatnio mało piszą albo w ogóle ciekawe co u nich np.volcan ona raczej się odzywała a teraz cisza
ewelcia86 spokojnie dzidzia teraz rosnie najszybciej więc może dlatego taki brzuszek duży masz mam nadzieje że cos jutro się dowiesz ale słyszałam że tam jest jednak inaczej niż tu zresztą chyba nie tylko tam w Norwegi podobno też i w Uk
A ja własnie spakowałam sobie torbę i jest mega duża i ledwo ją zapiełam a tam tylko co dla mnie teraz jeszcze dzidziowa ale musze się dowiedzieć najpier co mam zabrać :-)

Hej marcoweczki, melduję się tradycyjnie w nocy ;-) Już myslalam, ze bezsennosc odpuscila, bo 3 nocki mialam prawie przespane... A tu klops, znowu po 2 h snu się obudziłam i nie spie.
Edis - ten lekarz, ktory Cie tak potraktowal, to jakis pacan. A od pacanów najlepiej z daleka i sie nimi nie przejmowac. Zobacz na Justine, tez ją inny pacan nastraszyl, a zupelnie niepotrzebnie. Trzymaj się dzielnie, trzymam kciuki!!:tak:
W ciagu dnia pewnie mnie nie będzie, bo 1) mam nadzieje, ze będę odsypiac nockę
2) wreszcie wyjdę z domu po chorobie i pojade do sklepu zamowic wózek:laugh2: A moze zrobie tez przy okazji reszte zakupow, zależy od cen. Spisalam sobie ceny z allegro i jesli będą konkurencyjne, to będę kupować. Jak juz będę miec wszystko w domu, zrobie zdjecia i wkleje na wątku zakupowym. Już się doczekac nei moge:tak::-D

Witajcie dziewczyny!!!
Rzadko udzielam się na forum ale za to bardzo często Was podczytuje. Tak bardzo wspieracie się wzajemnie. Super. Może pomożecie i mi. Do tej pory moja ciąża była ok. No może poza twardniejącym brzuszkiem od 26 tygodniu ciąży. Wczoraj byłam u swojej ginki i niestety mała nie rozwija się prawidłowo. Jest za mała:wściekła/y:. Wg OM to już 30 tydzień a z wymiarów USG główka na 30 tydzień ale brzuszek i kości na jakieś 3 tygodnie do tyłu.:szok::wściekła/y:. Jestem załamana. Nie wiem co teraz będzie z moją kruszynką, co sie z nią dzieje i dlaczego nie rośnie. Dostałam leki (Kaprogest, no-spe, magnefar i luteinę) no i oczywiście nakaz leżenia. Jak to nie pomoże w ciągu 1,5 tygodnia to niestety szpital do końca ciąży. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Nie spałam pół nocy, martwię się cały czas:hmm:. Może ktoraś z Was słyszała o takim przypadku i coś mi napisze. Może jeszcze mała urośnie. Nie wiem sama. Ginka nie potrafiła mi powiedzieć co może być przyczyną. Mówiła coś o jakiś wadach ale nie wiele z tego zrozumiałam.:wściekła/y:. Szok. Załamka totalna. Pozdrawiam Was wszystkie. Trzymajcie się

Anna po czesci cie rozumie. Tez na ostatnim usg wyszlo ze moja mala ma brzuszek o niecale 2 tygodnie za maly. mam usg do powtorzenia w przyszlym tygodniu. Tak samo jestem cala w nerwach. Nawet nie chce sobie wyobrazac co bedzie jak brzuszek nie urosnie :wściekła/y: Ale lekarz moj narazie o niczym mi nie mowil. Powiedzial tylko ze usg trzeba powtorzyc i jesli do normy nie wroci to bedziemy myslec:no:...

dziweczyny!

wiem ze łatwo powiedziec zebyscie sie nie stresowały, ale sie nie stresujcie...dzieciaczki rodza sie rozne, sa i takie które urodzone w terminie waza 2000 gr, a są i takie które waża 4500 gr...z rozmiarami jest tak samo, są drobne dzieciaczki i są wieksze...mysle ze jesli problem tkwi tylko w wymiarach to nie jest zle...po prostu wasze maluszki beda mniejsze, najwazniejsze ze sie prawidłowo rozwijaja wszystkie narzady i organy wewnetrzne...

witaj anna81.Kurde strasznie przykra sprawa,nie wiem co mam napisac lub co doradzic bo nie bylam w takiej sytuacji,moze powinnas skonsultowac sie z innym ginem albo powtorzyc usg?
Bierz leki i badz dobrej mysli.
ooo wlasnie luknelam ze i Katka jest w podobnej sytuacji-przykro mi dziewczyny,wspierajcie sie na wzajem i nie panikujcie:-)

Ja dzis przespalam cala noc i nawet raz na siku nie wstalam,rzadko mi sie to zdarza,teraz juz nie spie.
Maniulka ja tez mialam wczoraj spakowac torbe go szpitala,ale sie wstrzymalam bo moze dzis w szpitalu dostana jaks liste co mam zabrac.
Masz racje w UK,IE czy Norwegii jest inaczej.Nie nastawiam sie ze sie dowiem cos konkretnego.
Czytalam na watku "mamy z Irladnii"i tam dziewczyna opisywala ze jest w ciazy w 22 tygodniu,krwawi i ma rozwarcie 2.5cm i szyjke macicy skrocona do 2cm i oni jej mowia ze to normalne:szok::szok::szok:

reklama
anna 81 ja bym chyba poszla jeszcze na jakas konsultcje i tak jak ewelcia86 radzi moze jakies dodatkowe usg.
Ja tez mam teraz watpliwosci czy mozna cos jeszcze zrobic w moim przypadku (rozwarcie, miekka szyjka, mocno skrocona), moze jakies leki (bo na razie mam tylko lezec), ale dzis ide wlasnie na konsultacje do innego lekarza.

trzymam kciuki zeby wszytsko bylo ok!

Do góry