reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Witam:-)
Dzisiaj wreszcie cos miłego usłyszałam a mianowicie cukier w normie zostaję przy tej dawce insulinki i powinno być ok
Wczoraj głupia do późna prasowałam chciałam już mieć wszystko gotowe dla małej no i później to odchorowałam bardzo bolał mnie brzuch ale pospałam rano i jest już dobrze ale koniec już nie bede tak robić jak nie mam siły to zostawiam dokończę kiedy indziej nic na siłę :tak:
Moja ginka w karcie wpisał tak 1,5/1/1 któres to rozwarcie skracanie się szyjki ale nie wiem dokładnie a jak jest u was

reklama
Ta moja kolezanka byla w szpitalu MSWiA w Wawie, niezadowolona jest, bo w ogole jej nie pokazali, jak karmic no i ma teraz problemy.

Wiecie co, robie porzadki i wszystko dokladnie przeglądam, zeby powywalac to, co zbedne. No i odkrylam kolejny "skladzik" mojego meza... Kiedys znalazlam pudlo z rachunkami - wszystkie mialy po kilka lat!!:szok: A dzisiaj - cala wielka teczka z cennikami samochodowymi z 2004 roku, do tego cale pudlo atlasów drogowych z lat 2002 - 2004, przecież to już nieaktualne... wrzucilam to na sterte "do wywalenia", ale podejrzewam, ze będzie protestował :-D bo on to straszny chomik jest, jesli chodzi o papiery.

:-)Miroslawa tez bym cos chetnie zrobila ale mi brzuszek nie pozwala,jak tylko zaczne chodzic cos robic,schylac sie to sie robi strasznie twardy i boli mnie na dole.Z godzine temu zjadlam obiad i siedzialam w sumie 2godz.na miekkim krzesle i zaczelo mnie cos kluc w "pochwie"?w kazdym badz razie na dole.Ja sie nie nadaje do sprzatania.Ale cale szczescie ze ty dajesz rade,podziwiam Cie,obys mogla do konca tak dotrwac:-)

Moonik moj m tez tak lubi wszystko chomikowac,ja tam wole wyrzucic to co nie potrzebne,ale tez czasem jak przezucam ubrania to sie zastanawiam czy nie zaloze jeszcze kiedys tego i zostawiam,ale przy najblizszej okazji i tak to laduje w koszu:szok:

Maniulka to super ze cukier w normie i dawaka insuliny nie zwiekszona

Ja też jeszcze nie wiem, czy poród sn czy cc. Na razie Mała ułożona jest miednicowo a ja jeszcze nie zapytałam ginka czy w moim szpitalu jest to bezwzględne wskazanie do cc. Jeśli się nie odwróci to na pewno będę domagać się cc albo poszukam innego szpitala – porozmawiam o tym na następnej wizycie 30 stycznia. Ale wolałabym chyba rodzić naturalnie. Na razie jedna Mała kopie w dół, czasem w bok - więc cały czas główka u góry…

A powiedzcie mi jeszcze coś o cc: jeśli wskazaniem jest ułożenie dziecka to czy ustala się z lekarzem wcześniej datę cesarki czy czeka się, aż poród sam się zacznie i wtedy dopiero cięcie?

Justina – podziwiam Cię kobieto. Ja niby nie mam jakiś szczególnych dolegliwości, ale wstawanie na 8 rano do pracy, kilka godzin na nogach, jakiś stres itd. to już ponad moje siły…

Hej hej ciezaroweczki:-)
Wrocilam wlasnie z wizyty,dzis bylam krolikiem doswiadczalnym;-),praktykanci macali mi brzuszek;-).Mocz o.k ,krew pobrali na miejscu od razu,tak wiec wyniki bede znala na dniach.Teraz mnie masakruja co 2 tygodnie.Wszystko gra poza tym ze dzidzius jest w "breech position"tzw.posladkowym ale sie nie przejmuje ,bo i tak mam cesarke wiec czy sie odwroci czy nie to juz synka wola:-),jak sobie siedzial bedzie.
Lewdo doszlam do domu:szok:...zadyszki dostalam ,zasapalam sie ... a do tego wozek pchalam pod gorke z cora bo smacznie sobie cala wizyte przespala przytulona do szalika;-).
Ide objesc lodowke :-D,czuje ze mi zoladek sie przykleil do kregoslupa z drugiej strony:tak:..konia z kopytami bym zjadla....a dodam ze przed chwila pochlonelam kubek zurku z jajkiem.Nie wiem czy lepiej mnie zywic czy ubierac:-D.

A powiedzcie mi jeszcze coś o cc: jeśli wskazaniem jest ułożenie dziecka to czy ustala się z lekarzem wcześniej datę cesarki czy czeka się, aż poród sam się zacznie i wtedy dopiero cięcie?

Miotlica o ile wiem to poród przez c.c. z jakiegokolwiek wskazania powinien być wcześniej omówiony co do szczegółów.;-)

Ja mam date cesarki juz od listopada ,znam godzine i dzien a gdybym zaczela rodzic wczesniej to mam dzwonic po ambulans a oni informuja szpital w trakcie drogi,wiec od reki na stol i tna.Tak sie umowilam z lekarzem w 24 tygodniu ciazy.

reklama
Do góry