Myfa zadzwonilam na centrale, polaczyli mnie z poradnia K i sie umowilam telefonicznie. Poniewaz jest to dosc wazna sprawa kobitka znalazla mi termin juz na jutro. Mysle, ze jakbys zadzwonila z konkretna sprawa to tez nie musialabys dlugo czekac. A jak jest u Ciebie? Co gin stwierdzil?
reklama
Mirosłava, z Ciebie to jest pracuś:-) Ja też juz drugi dzien latam z odkurzaczem i sciera, zaraz dołącze do tego zestawu mopa. Czy ten kurz po remoncie nie przestanie wreszcie osiadac? Wczoraj scieralam szafki, a dzis juz znowu na nich warstewka... Ale za to dzis nie gotuję, zamówilam sobie pizze i czekam, zaraz powinni mi przywieźć :-) Hehe, zgaga minela, to od razu w tydzien przybralam 1 kg Ale i tak dopiero 10 kg na plusie, wiec sie nie przejmuje:-)
Aa, moja kolezanka urodzila 16 stycznia dzidzię, miala cesarke i wyobrazcie sobie, ze juz 18 wypisali ją do domu Bardzo szybko, jak na cc, no nie?
Aa, moja kolezanka urodzila 16 stycznia dzidzię, miala cesarke i wyobrazcie sobie, ze juz 18 wypisali ją do domu Bardzo szybko, jak na cc, no nie?
Moonik to muszę przyznać, że jestem w lekkim szoku, bo u nas jak jest cesarka to wypisuję w najlepszym przypadku na 4 dobę, ale ogólnie to trzymają 5-7 dni.
Jakiś przepych mają w tym szpitalu, że muszą tak szybko zwalniać łóżka?
Jakiś przepych mają w tym szpitalu, że muszą tak szybko zwalniać łóżka?
Co do sprzątania, mój mężulek mi kategorycznie zabrania wszelkich prac domowych, mam leżeć i pachnieć , wogóle mało mi pozwala, no jedynie na spacerki mnie wyprowadza, tak dosłownie wyprowadza, bo ja sama ledwo co chodzę.
Jejku dziewczynki ale wy macie energie ze tak sprzatacie,ja tylko co nieco ogarnelam z rana a teraz leze,nie mam sily.Pogoda za oknem do bani,pada mala mrzawka do tego zimno i wieje.
Ziemniaki obralam tylko musze ugotowac,mam kotlety mielone z wczoraj tak wiec nic nie musze szykowac:-):-):-).
No to rzeczywiscie ta dziewczyne szybko wypuscili po cc do domumoze faktycznie maja duzo ciezarnych
Ziemniaki obralam tylko musze ugotowac,mam kotlety mielone z wczoraj tak wiec nic nie musze szykowac:-):-):-).
No to rzeczywiscie ta dziewczyne szybko wypuscili po cc do domumoze faktycznie maja duzo ciezarnych
Nilli, ja dopiero co wczoraj wróciłam ze szpitala, po ataku nerki. Nie miałam co prawda kamieni w srodku, ale nerka jest zatkana -dzidzius i macica mi na nią naciska. W szpitalu dostałam kroplówkę z lekiem przeciwbólowym, potem doszły antybiotyi, bo temperatura się podniosła. Teraz już nerka nie boli, ale jak tylko zacznie boleć, to do urologa mam jechać i on mi taką szynę włoży aby nerka się nie zatykała. Mam nadzieje, że nie będzie to konieczne. Poza tym ponoć naprawdę dużo kobiet w ciąży ma problemy z nerkami. Więc poki co pij jak najwięcej, może kamyk się wypłucze.
Miroslava1979
Szalona Żoneczka ;-)
Ewelcia, ja poprostu zauważyłam, ze jak sprzątam, spaceruję itp to lepiej się czuję, a jak poleżę sobie w dzień, to czuję się jak wypluta i w nocy mam potem problemy ze snem, tak wogóle to stwierdzam, że tak jak jest teraz to mogę jeszcze parę miesięcy w ciąży chodzić Ale tak serio to brzuszek coraz bardziej mi przeszkadza podczas schylania się, bo pozatym to jest ok:-)
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
Miroslava moglas i o moja chałupke zachaczyc ja mam totalnego lenia, musze zabrac sie za porzadki ale najlepiej bym lezala... dobrze ze maz chociaz odkurza :-)
magmil mi nie powiedzial nic po zaty ze zbadal jakos tak ostatnio dosc gleboko spytal sie czy twardnieje czesto brzuch, a jesli tak to no spe brac, jesli jednak bedzie tak ze bede musiala ja co dnia brac to wczesniej do niegoo przyjsc na wizyte...jak spytalam sie czy domkniete, skraca sie? to odpowiedz miala ze wyglada przyzwoicie....i wez tu badz madra dlatego poszlabym do innego na konsultacje...
to na fundusz ta wizyta czy prywatnie?
magmil mi nie powiedzial nic po zaty ze zbadal jakos tak ostatnio dosc gleboko spytal sie czy twardnieje czesto brzuch, a jesli tak to no spe brac, jesli jednak bedzie tak ze bede musiala ja co dnia brac to wczesniej do niegoo przyjsc na wizyte...jak spytalam sie czy domkniete, skraca sie? to odpowiedz miala ze wyglada przyzwoicie....i wez tu badz madra dlatego poszlabym do innego na konsultacje...
to na fundusz ta wizyta czy prywatnie?
Myfa na szczescie z dowodem ubezpieczenia trzeba przyjechac czyli refundowane. Mysle ze warto zebys zadzwonila. Lekarze powinni nas informowac dokladnie co sie z nami i naszymi dziecmi dzieje.
Wczoraj jak bylam na USG to lekarz co prawda wszystko mowil, ale jak bym sie nie upomniala to dzidziusia na monitorze by mi w oglle nie pokazal. Niby nic istotnego, ale dla mnie wazne!
Wczoraj jak bylam na USG to lekarz co prawda wszystko mowil, ale jak bym sie nie upomniala to dzidziusia na monitorze by mi w oglle nie pokazal. Niby nic istotnego, ale dla mnie wazne!
reklama