reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Kasiullka dowiem sie po USG kolejnym, ale czuje ze mlode ulozone jak Hubcio miednicowo bo kopie w dol czasem cos w bok lewy, oczyywiscie mam nadzieje ze bedzie glowkowo, ale z drugiej strony sama juz nie wiem...pamietam moment jak dostalam skurczy juz takich porzadnych - mysl jaka mi przyszla do glowy to radosc ze dzieki bogu zaraz mnie znieczula....
poza tym boje sie kurcze bo nie mowilamginowi ale chyba mam zylaka na jednej z lydek ....

Myfcia koniecznie powiedz o tym żylaku ginkowi, ja mojemu nie musiałam mówić, sam się wziął za oglądanie moich nóg...:-D, ale prócz opuchlizny narazie nic nie zobaczył, a ogląda dokładnie nawet masuje palcami skórę. :-):-) Leżę na samolocie a on mi delikatnie masuje nóżki...bada nie masuje ale to tak wygląda.

reklama
pabana25 zacznij od rozmowy z mężem, ale wymyśl też kilka zajęć dla szanownej mamusi. rok temu przyleciał do nas w odwiedziny teść...chłop nie był w Polsce dwa lata i zachciało mu się na ojcowiźnie nadzór pouprawiać:-) chociaż czasem miałam ochotę gryźć i kopać, co chwilę o coś prosiłam tatusia....a to,żeby z wnuczkiem do kościoła poszedł (bo ja mam coś pilnego, a tu komunia za chwilę) , a to czy mógłby dwa kilogramy marchwii do obiadu utrzeć ( a na cholerę mi aż tyle,...hihi)itp...po tygodniu tatuś miał mnie dość, a mój mężczyzna śmiał się jak mało kiedy.
powodzenia Ci życzę

Witam.
Też obawiam się cesarki... Wcześniej rodziłam sn, więc to dla mnie duża niewiadoma, choć prawdę mówiąc najbardziej boję się nie całej operacji, a zakładania cewnika...:wściekła/y: Mam nadzieję, że będą zakładać jak będzie już działało znieczulenie.

Czy którąś z Was bolały nerki w ciąży ?? Bolą mnie i ginekolog podejrzewa ,że mam piasek( po obejrzeniu wyników moczu), ale jedyne zalecenie to więcej pić( wcześniej miałam ograniczone, bo puchłam), aby wypłukać go. W razie większego bólu zgłosić się do niego lub na oddział. Czy to wystarczy ?

anawoj pierwsze rodzilam na karowej (36 tydzien) i jestem bardzo zadowolona. teraz tez bym tam chciala (przede wszystkim swietne zaplecze dla maluszkow a to dla mnie priorytet). maz zaproponowal zebysmy pojechali na konsultacje do poradni k wlasnie na karowa. i przyjma mnie jutro. zobaczymy co tam powiedza.

pabana mam dosc podobna sytuacja. czuje sie "inwigilowana":) A teraz jak mam lezec to nie mam wymówki, zeby nie przychodzila, a w zasadzie to w pewnym sensie to nawet jej potrzebuje (do pomocy z Julka). A maz w zaden sposob nie moze zareagowac?

nilli ja miałam bóle nerki ale okazało się że mam zapalenie pęcherza moczowego ale naszczęście nerki miałam czyste ( bez piasku i kamieni ):tak: brałam antybiotyk i leki moczopędne i lekarz kazał dużo pić jak tak bardzo bolało że nie mogłam wytrzymać wzięłam nospe forte i ból przechodził :eek:

Dzień dobryy ;-)
Jak to dobrze wrócić z pracy :) z jednej strony Wam zazdroszczę że w domku siedzicie, ale ze mnie taki leniuch jest ze jak bym poszła na zwolnienie to tylko bym lezala i pachniala a tak to mam obowiazki, rano wstac zrobic szybki esniadanie isc do pracxy wrocic przygotowac obiad wyprac wyprasowac i sie kręci.
Dzisiaj jedziemy po wózek i jestem taaaaaka szczęśliwa :))

Justina mam nadzieję że coś wybierzesz napisz później jaki kupiliście :-) Miłych i udanych zakupów :-p
a ja już po obiadku mężulek pojechał do pracy a ja zaraz zmykam się zdrzemnąć bo jakaś kołowata jestem

kasiullka powiem mu , ale nie wiem czy cos z tym zrobi w sumie one nie sa widoczne kiedys dojrzalam w lato i sieprzerazilam babcia potwierdzila ze to zylak lepszej znawzcyni nie mam bo ona sama je ma...

magmil a pessar moze Ci zaloza.... chciaz ja sie tak dobrze na tym nie znam...albo szef ...ciekawe ile ja mam wiem ze nie jest chyba super...na karowa sama bym sie przejechala do gina ....magmil tam telefonicznie trzeba sie wczesniej umowic czy osobiscie jechac?

reklama
Cześć dziewczynki!!

Pabana, współczuję teściowej, ja mam czasami mojej dosyc, ale na szczęscie nie przychodzi do mnie za często( tak z dwa razy w tyg, na ok 2-3 godzinki) ale wnerwia mnie czasami niemiłosiernie!!!!

Ja już dzisiaj chałupę posprzątałam, ugotowałam obiad i teraz poprostu jestm zmęczona, no ale jak ktoś przez 45 min jeździ odkurzaczem a potem z 30 min lata na mopie, no to jak ma się czuć:-D No a wcześmniej to oczywiście kurze trzeba było pościągać i takie tam...ale teraz to przynajmniej w chałupie pachnie:-)

Do góry