reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Hmm, dziewczyny, co do USG to dla mnie najwazniejsze było to z ok. 13 tygodnia, kiedy lekarz sprawdzał przezierność karkową. Potem miałam jeszcze w 23 tygodniu, a teraz to dopiero w lutym, a ja już się nie mogę doczekać:-)
A co do zakupów to nic nie mówcie... Ja już mam listę, wszystko zdecydowane, sprawdzone, ale przez choróbsko siedzę w domu i kolejny tydzień się mi obsunął:wściekła/y: Juz prawie bylam zdrowa. to mi sie zachcialo wyjsc z kolezanką na spacer. I efekt byl taki, ze mnie wzielo ze zdwojoną siłą, juz sie balam, ze zapalenie oskrzeli mi wlazło. Teraz juz od 3 dni nie wysciubiam nosa z domu, zakupy, smieci - wszystko spadlo na męża. I sie kuruje czosnkiem, mlekiem z miodem i maslem i witaminą C - juz jest prawie ok, ale tym razem nie dam sie zwiesc i poki nie przejdzie calkowicie, nie wychodzę na dwór!!!

reklama
Magda19lenka Vinniki dziekuje za ciepłe słowka

No z dnia na dzien lepiej kurcze tak malo czasu pozostalo mam nadzieje ze bede w pelni zdrowia a jeszcze troszke w domku trzeba porobic

Nic ja mykam spać dobranoc

Dziewczynki poczytalam wasze posty,postaram sie odpisac to co zapamietalam:Julia-to co piszesz o zachowaniu swojego meza nie miesci mi sie w glowie,po prostu nawet nie czuje sie na silach tego komentowac bo rece mi opadaja.Podejrzewam ze sama z dziecmi stworzysz szczesliwyszy dom niz z tak przemilym tatusiem/mezusiem.Miotlica,Ewelcia - u mnie tez zero siary z cyckow a sporawe sa.Mirka-jestes dzielna i silna psychicznie kobieta.Przetrzymalas meza az sie zlamal i zrozumial-brawo.Truda-super ze juz nie masz podwyzszonej temperatury,bedzie coraz lepiej.Moonik- a ty z kolei kuruj sie!Modroklejka-super ze widac juz koniec zakupow dla synkaKaczuszka-ja mam na obie galki oczne krotkowzrocznosc -3,75 oraz na lewym oku -0,5 astygmatyzm.Firehead-witaj wsrod marcoweczek.Oj 1 USG to chyba malo,3 to takie minimum.A ostatnie USG mialam w 31 tc i tez mi ginka powiedziala ze juz wiecej nie trzeba,ze to koncowe bedzie w szpitalu tuz przed porodem.Aha i tez mam termin z OM na 2 marca a z USG na 28 lutego.Przypomnialo mi sie jeszcze odnosnie mojego szpitala ze po cesarce trzymaja az 7 dob-wypuszczaja w 7 dobie (chyba ze ktos wczesniej chce na wlasne zyczenie wyjsc).I ze przez pierwsze 24h dzidzia zajmuja sie polozne.No i ze po cc przez 24h nie mozna ruszyc nawet glowa,a w 2 i 3 dobie daja mase lekow przeciwbolowych i usypiajacych zeby sily zregenerowac no i na cewniku jest sie.Takze odwiedziny np znajomych czy dalszej rodziny maja sens od 4 doby bo tak to spac ciagle bede z przerwami na karmienie malej;)

a ja byłam obejrzeć mój szpital - załamka zewnątrz-oponowe tylko do cc, a położna taka powolna (ślimaczna) bardzo miła ale z takim spokojem... niech się pani nie martwi, urodzi pani, po cc też się da sn urodzić :szok: a ja nie chcę sn :wściekła/y:

No teraz to mam doła jakas biegunka mnie złapała zachciało mi się bigosiku po mojej dietce to chyba nie było zbyt mądre mam nadzieje że nie spędzę nocki na kibelku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Firehead ja też uważam że 1 usg to bardzo mało przecież łożysko trzeba zobaczyć,przepływy sprawdzić no i z dzidzią czy wszystko ok
julia.l ja czasami od nawału wszystkiego też mam ochotę krzyczeć ze zmęczenia i bezsilnosci zwłaszcza jak mój synek daje mi popalić wtedy włączam głosniej muzyke i spiewam :tak:
Truda23 dobrze że już ci lepiej tylko żeby cię znowu gdzies nie przewiało bo po chorpbir to moment się łapie a ty musisz być zdrowa na własnym slubie przecież dobre samopoczucie to połowa sukcesu :-)
moonik1 kuruj się kochana a pogoda zdradliwa więc lepiej posiedzieć w domku ;-)

Firehead-witaj wsrod marcoweczek.Oj 1 USG to chyba malo,3 to takie minimum.A ostatnie USG mialam w 31 tc i tez mi ginka powiedziala ze juz wiecej nie trzeba,ze to koncowe bedzie w szpitalu tuz przed porodem.Aha i tez mam termin z OM na 2 marca a z USG na 28 lutego.

Ja mam dokładnie na odwrót: termin z kalenarzyka 28 luty, USG 02 marzec ;) Poprzednie rodziłam po terminie więc liczę na ten drugi raczej:tak: Zresztą okresy miałam zawsze dłuższe od przepisowych, więc powinno być później niż standardowo... a o to drugie USG jeszcze powalczę ;)

maniulka Aj aj Też ostatnio chorowałam cały dzień, żołądek mam tak ściśnięty, że mogę jeść tylko na raty, a nie zawsze mi sie udaje... :zawstydzona/y:Widzę że nie tylko ja mam sporą różnicę między pierwszym dzieckiem, a oczekiwanym drugim :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny na początek witam nową mamusię marcową . Ja też miałam3 USG pierwsze to też sprawdzenie czy jest ciąża a dwa następne to przepisowo czekam teraz na ostatnie i choć nie umawiałam się z lekarzem to może zrobi mi poniedziałek zobaczymy.

Do góry