reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Hmm, dziewczyny, co do USG to dla mnie najwazniejsze było to z ok. 13 tygodnia, kiedy lekarz sprawdzał przezierność karkową. Potem miałam jeszcze w 23 tygodniu, a teraz to dopiero w lutym, a ja już się nie mogę doczekać:-)
A co do zakupów to nic nie mówcie... Ja już mam listę, wszystko zdecydowane, sprawdzone, ale przez choróbsko siedzę w domu i kolejny tydzień się mi obsunął:wściekła/y: Juz prawie bylam zdrowa. to mi sie zachcialo wyjsc z kolezanką na spacer. I efekt byl taki, ze mnie wzielo ze zdwojoną siłą, juz sie balam, ze zapalenie oskrzeli mi wlazło. Teraz juz od 3 dni nie wysciubiam nosa z domu, zakupy, smieci - wszystko spadlo na męża. I sie kuruje czosnkiem, mlekiem z miodem i maslem i witaminą C - juz jest prawie ok, ale tym razem nie dam sie zwiesc i poki nie przejdzie calkowicie, nie wychodzę na dwór!!!

reklama
Magda19lenka Vinniki dziekuje za ciepłe słowka

No z dnia na dzien lepiej kurcze tak malo czasu pozostalo mam nadzieje ze bede w pelni zdrowia a jeszcze troszke w domku trzeba porobic

Nic ja mykam spać dobranoc

Dziewczynki poczytalam wasze posty,postaram sie odpisac to co zapamietalam:Julia-to co piszesz o zachowaniu swojego meza nie miesci mi sie w glowie,po prostu nawet nie czuje sie na silach tego komentowac bo rece mi opadaja.Podejrzewam ze sama z dziecmi stworzysz szczesliwyszy dom niz z tak przemilym tatusiem/mezusiem.Miotlica,Ewelcia - u mnie tez zero siary z cyckow a sporawe sa.Mirka-jestes dzielna i silna psychicznie kobieta.Przetrzymalas meza az sie zlamal i zrozumial-brawo.Truda-super ze juz nie masz podwyzszonej temperatury,bedzie coraz lepiej.Moonik- a ty z kolei kuruj sie!Modroklejka-super ze widac juz koniec zakupow dla synkaKaczuszka-ja mam na obie galki oczne krotkowzrocznosc -3,75 oraz na lewym oku -0,5 astygmatyzm.Firehead-witaj wsrod marcoweczek.Oj 1 USG to chyba malo,3 to takie minimum.A ostatnie USG mialam w 31 tc i tez mi ginka powiedziala ze juz wiecej nie trzeba,ze to koncowe bedzie w szpitalu tuz przed porodem.Aha i tez mam termin z OM na 2 marca a z USG na 28 lutego.Przypomnialo mi sie jeszcze odnosnie mojego szpitala ze po cesarce trzymaja az 7 dob-wypuszczaja w 7 dobie (chyba ze ktos wczesniej chce na wlasne zyczenie wyjsc).I ze przez pierwsze 24h dzidzia zajmuja sie polozne.No i ze po cc przez 24h nie mozna ruszyc nawet glowa,a w 2 i 3 dobie daja mase lekow przeciwbolowych i usypiajacych zeby sily zregenerowac no i na cewniku jest sie.Takze odwiedziny np znajomych czy dalszej rodziny maja sens od 4 doby bo tak to spac ciagle bede z przerwami na karmienie malej;)

a ja byłam obejrzeć mój szpital - załamka zewnątrz-oponowe tylko do cc, a położna taka powolna (ślimaczna) bardzo miła ale z takim spokojem... niech się pani nie martwi, urodzi pani, po cc też się da sn urodzić :szok: a ja nie chcę sn :wściekła/y:

No teraz to mam doła jakas biegunka mnie złapała zachciało mi się bigosiku po mojej dietce to chyba nie było zbyt mądre mam nadzieje że nie spędzę nocki na kibelku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Firehead ja też uważam że 1 usg to bardzo mało przecież łożysko trzeba zobaczyć,przepływy sprawdzić no i z dzidzią czy wszystko ok
julia.l ja czasami od nawału wszystkiego też mam ochotę krzyczeć ze zmęczenia i bezsilnosci zwłaszcza jak mój synek daje mi popalić wtedy włączam głosniej muzyke i spiewam :tak:
Truda23 dobrze że już ci lepiej tylko żeby cię znowu gdzies nie przewiało bo po chorpbir to moment się łapie a ty musisz być zdrowa na własnym slubie przecież dobre samopoczucie to połowa sukcesu :-)
moonik1 kuruj się kochana a pogoda zdradliwa więc lepiej posiedzieć w domku ;-)

Firehead-witaj wsrod marcoweczek.Oj 1 USG to chyba malo,3 to takie minimum.A ostatnie USG mialam w 31 tc i tez mi ginka powiedziala ze juz wiecej nie trzeba,ze to koncowe bedzie w szpitalu tuz przed porodem.Aha i tez mam termin z OM na 2 marca a z USG na 28 lutego.

Ja mam dokładnie na odwrót: termin z kalenarzyka 28 luty, USG 02 marzec ;) Poprzednie rodziłam po terminie więc liczę na ten drugi raczej:tak: Zresztą okresy miałam zawsze dłuższe od przepisowych, więc powinno być później niż standardowo... a o to drugie USG jeszcze powalczę ;)

maniulka Aj aj Też ostatnio chorowałam cały dzień, żołądek mam tak ściśnięty, że mogę jeść tylko na raty, a nie zawsze mi sie udaje... :zawstydzona/y:Widzę że nie tylko ja mam sporą różnicę między pierwszym dzieckiem, a oczekiwanym drugim :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny na początek witam nową mamusię marcową . Ja też miałam3 USG pierwsze to też sprawdzenie czy jest ciąża a dwa następne to przepisowo czekam teraz na ostatnie i choć nie umawiałam się z lekarzem to może zrobi mi poniedziałek zobaczymy.

Do góry