reklama
emil_e30
Fanka BB :)
dzieki serdeczne za info.. moj pracodawca nic nie wie i kazal mi sie dowiedziec..hehehe... ale prawdopodobnie to zniesli...
ja dzisiaj piore ciuszki dla maluszka i szykuje rzeczy do szpitala.. musze jakos zabic czas bo strasznie tesknie za moim mezusiem..niestety w delegacji do poniedziałku.. fajowsko ma bo pojechał do zakopanego tez bym na nartach pojeździła ale z moim brzuchem to chyba jak bałwan bym wyglądała
cos mnie dzisiaj brzuszek boli.. ale wziełam juz nospe i czekam az przejdzie...
ja dzisiaj piore ciuszki dla maluszka i szykuje rzeczy do szpitala.. musze jakos zabic czas bo strasznie tesknie za moim mezusiem..niestety w delegacji do poniedziałku.. fajowsko ma bo pojechał do zakopanego tez bym na nartach pojeździła ale z moim brzuchem to chyba jak bałwan bym wyglądała
cos mnie dzisiaj brzuszek boli.. ale wziełam juz nospe i czekam az przejdzie...
M*R*
Ewelcia odruchowe ssanie jest zauwazalne mniej wiecej do czwartego miesiaca – potem dziecko ssie juz tylko wtedy, kiedy ma na to ochote. Stwierdzone -udowodnione,nie stresuj sie wszystko bedzie dobrze:-)
madzik_
emile_a tu masz potwierdzenie o tym ze nastąpiła zmiana na 270 dni
http://www.zus.pl/files/Macierzyński od 1 stycznia 2009.pdf
http://www.zus.pl/files/Macierzyński od 1 stycznia 2009.pdf
Dominika81
U nas na szkole rodzenia mówili, że do szpitala trzeba natychmiast jechać (po 36 tyg) gdy:
1. odejdą wody płodowe, lub
2. nie czuje się ruchów dziecka (wtedy robią KTG i mówią co dalej) lub
3. czuje się skurcze co kilka minut i nie przechodzą po 2 godzinach. Jak czuje się skurcze to trzeba najpierw zrobić sobie ok 20min ciepłą kąpiel, zrelaksować się i odczekać do tych 2 godzin, jeżeli po 2 godzinach dalej są skurcze i to coraz częstsze to trzeba jechac do szpitala. :-)
1. odejdą wody płodowe, lub
2. nie czuje się ruchów dziecka (wtedy robią KTG i mówią co dalej) lub
3. czuje się skurcze co kilka minut i nie przechodzą po 2 godzinach. Jak czuje się skurcze to trzeba najpierw zrobić sobie ok 20min ciepłą kąpiel, zrelaksować się i odczekać do tych 2 godzin, jeżeli po 2 godzinach dalej są skurcze i to coraz częstsze to trzeba jechac do szpitala. :-)
madzik_
No właśnie odnosnie kapieli to jest tak ze jak to tylko skurcze przepowiadające to one ustąpia po ciepłej relaksacyjnej kąpieli, a jak to skurcze porodowe to zaczną być bardziej regularne i nie ustąpią.
Położna polecała tez kąpiel, w razie gdyby mąż byl daleko bo na początku porodu jak skurcze nie sa regularne jeszcze to można tym wydłuzyć czas oczekiwania aż mąż dojedzie do nas.
Agusia1987
Entuzjast(k)a
Ale ostatnio dużo piszecie ;-) eh nie nadążam z czytaniem wszytskich nowych postów na wątku głównym. O kąpieli zapamiętam, jak męża by nie było akurat w domu to może się przydać ;-). Byłam dzisiaj u lekarza nagrał mi na płytkę 6 kilkusekundowych filmików z usg. Oj i znowu nie wiem ile mała waży, dopiero za 4 tygodnie się dowiem bo wtedy lekarz będzie robił wszystkie pomiary ;-) ale najważniejsze że wszystko jest dobrze, tylko ja jakaś za blada i już w poniedziałek muszę zrobić wszystkie badania.
Miroslava1979
Szalona Żoneczka ;-)
Cześć
Byłam dzisiaj na wizycie u ginka, ale on tylko posłuchał bicia serduszka i na tym koniec:-(a miałam nadzieję, ze zrobi mi chociaż USG, a tu na serduszku koniec, następna wizyta za miesiąc w piątek 13
Narazie nic więcej nie napiszę, bo przyszła do mnie siostrzenica męża(7 lat) i buzia jej się nie zamyka, do tego stopnia, ze ja nie słysze własnych myśli
Byłam dzisiaj na wizycie u ginka, ale on tylko posłuchał bicia serduszka i na tym koniec:-(a miałam nadzieję, ze zrobi mi chociaż USG, a tu na serduszku koniec, następna wizyta za miesiąc w piątek 13
Narazie nic więcej nie napiszę, bo przyszła do mnie siostrzenica męża(7 lat) i buzia jej się nie zamyka, do tego stopnia, ze ja nie słysze własnych myśli
reklama
Miroslava1979
Szalona Żoneczka ;-)
Agusia, a gdzie chodzisz do lekarza??