reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

no niezla jest brak mi slow podniosla mi cisnienie tylko
No kurde ten kaszel ciagla mnie cos tam gila drapie i przez to kaszle hmm smieszne ale nie mam cebuli bo nie kupilam moze jutro zawiezie mnie do lekarza niech cos i tam przepisze a mozna brac syrop prawoślazowy na kaszel?????????

reklama
a ja jestem umówiona na jutro do kosmetyczki... zabiegi na twarz, masaż twarzy i dekoltu, henna i regulacja brwi:)))....mmm ale się jutro zrelaksuje już się nie moge doczekac:)))))

no niezla jest brak mi slow podniosla mi cisnienie tylko
No kurde ten kaszel ciagla mnie cos tam gila drapie i przez to kaszle hmm smieszne ale nie mam cebuli bo nie kupilam moze jutro zawiezie mnie do lekarza niech cos i tam przepisze a mozna brac syrop prawoślazowy na kaszel?????????

a nie masz kogo wyslac do sklepu po cebule.
A czy mozna taki syrop to ja nie wiem:confused:

Ewelcia no mam tylko hmmm z cebuli fuj jutro z rana pojade do lekarza i cos mi przepisze staram sie tylko tam lekko odkaszliwac i mam nadzieje ze w nocy nie bede kaszlec a jutro juz jakis syropek i bedzie dobrze a moze do jutra przejdzie oby
nic musze mykac bo mnie juz wyganiqaja papapa

edis ja w związku z twoim zawodem mam pytanko . Jak rodziłam pierwsze dzieciątko to była też laska co miał cukrzyce i też się kuła tą insuliną i mówiła że będzie miała cc właśnie z tego powodu , a czytałam też od którejś z dziewczyn że to nie prawda możesz mi napisać jak to jednak jest dziękuję.

hej dziewczyny
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona, podczytuję was dość systematycznie ale jakoś nie mam czasu na pisanie. Praca dom w domu trzeba zająć się córeczką dopiero wieczorkiem czasami można się czasem zrelaksować przed kompem. A wy jeszcze pracujecie??

Truda mnie też męczy kaszel już od dłuższego czasu byłam robić wymaz i wszystko ok, poszłam do laryngologa i też ok, lekarz stwierdził że to przez zgagę podrażnia mi gardło i kaszlę :dry: ale lepiej idź do lekarza niech cię osłucha :tak::-)
tak czytam jakie jesteście zorganizowane, ciuszki już poprane wszystko przygotowane, ja tam jestem daleko w polu :dry::zawstydzona/y: jak wracam z pracy to padam nie mam siły już na nic jakiś obiad pobawię się z Izunią, trzeba ją wykąpać i często zasypiam szybciej niż ona, szczególnie jeśli młoda w dzień się prześpi :baffled:

dzisiaj byłam u ginekologa , pani dr powiedziała że dziecko duże jak na mój 29 tydzień ciąży wg USG wielkość na 31-32 tydzień, (ma prawie 2kg) i jest duże prawdopodobieństwo że urodzę je 2-3tyg wcześniej (tak jak 1) też jest ułożone pośladkowo, dowiedziałam się że przy takim ułożeniu cc jest przy 1 ciąży a przy kolejnej jest preferowany poród naturalny, ale może jeszcze młody się obróci. Pokazała mi jak ćwiczyć by go zachęcić do obrotu. Co do imienia to sami jeszcze do końca nie wiemy , ale chyba będzie Wojtuś.:-)

z imionami to jest tak ze zasze sie znajdzie ktos kto skomentuje, komu sie nie spodoba....

tradycycje i stare imona wracaja teraz - moja kolezanka ma syna Bruna i córcie Kazię....

ja bym bardzo chciała żeby małż wreszcie odpuścił Jurka i zgodził się na którąś z moich propozycji, ale on jest taki upartyyyyy....

a moja mama sie smieje ze jeszcze nie mamy imienia wybranego i podsyła nam coraz dziwnejsze-tak dla jaj....np ostatnio wymysliła Tęgomira i Wórciwoja:-D

Hehe, mordoklejka, mój znajomy z pracy śmiał się, że z kumplami znaleźli świetne imię dla chłopaka: Dziewogrzmot :-D normalnie dostałam ataku śmiechu, jak to usłyszałam :-D Próbował mnie do niego przekonać twierdząc, że w przyszłości chłopak o takim imieniu będzie miał niezłe branie:cool2::-D hihihih:-)

Cześć irmaa witaj wśród nas na pewno malutki się obruci i będzie ok. Duży ten twój skarbek ciekawe ile mój będie ważył ja mam ten sam tydzień co ty a na kiedy masz wyznaczony termin .

Hehe, mordoklejka, mój znajomy z pracy śmiał się, że z kumplami znaleźli świetne imię dla chłopaka: Dziewogrzmot :-D normalnie dostałam ataku śmiechu, jak to usłyszałam :-D Próbował mnie do niego przekonać twierdząc, że w przyszłości chłopak o takim imieniu będzie miał niezłe branie:cool2::-D hihihih:-)

Nie no Moonik rozbawilas mnie tym imieniem,ja w zyciu synowi bym nie dala tak na imie!!!!ale pomysl wyczesany:-)
Branie????mozliwe albo wszyscy by sie z niego smiali.

reklama
Witaj irmaa - fajnie, że jeszcze jednak Marcóweczka do nas dołącza.

A w związku z tym co napisałaś:

też jest ułożone pośladkowo, dowiedziałam się że przy takim ułożeniu cc jest przy 1 ciąży a przy kolejnej jest preferowany poród naturalny, ale może jeszcze młody się obróci. Pokazała mi jak ćwiczyć by go zachęcić do obrotu. Co do imienia to sami jeszcze do końca nie wiemy , ale chyba będzie Wojtuś.:-)

mam prośbę: czy mogłabyś napisać jakie to ćwiczenia zaleciła Ci położna, by Maluszek się odwrócił? Moja Mała też położona na razie miednicowo...

Do góry