reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Ewelcia, ja pieluchy napewno bedę prała i rożek raczej też, tylko, że zapomniałam ostatnio kupić proszek i jakoś jak narazie nic nie wyprałam:-D

Wujek męża już był i przywiózł mi ciuszki do chrztu dla małego:-), do tego grzechotke do wózka, jakieś śpioszki, buciki do chrztu, bluzeczki i kaftanik, acha i czapeczki. Ale tych ciuszków do chrztu nawiózł mi tyle, ze chyba częśc potem sprzedam, bo dla małego to podoba mi się jeden komplecik, taki "niebieski" jak dla małego księcia, poprostu boski:-D

reklama
witam:-)
Ja oczywiscie od rana po lekarzach byłam dzisiaj u tarczycowego wyniki na lekach ok jedno pocieszenie:sorry: ostatnio same złe rzeczy mnie spotykają ale oczywiscie nie może być tak różowo ze wszystkim,miałam robione usg tarczycy i mam jakis guzek wielkosci 5 mm ale nie wiem o co z nim chodzi wizytę mam dopiero za 2 tygodnie a pani radiolog nic nie powiedziała
ewelcia86 pieluszki na pewno będę prać a co do rożka to jeszcze nie wiem może tylko gorącym żelazkiem przeprasuję nie wiem pomyslę
edis może jeszcze dzidzia się przekręci :tak:
modroklejka fajnie że już łóżeczko do odebrania,ja jak przywiozłam kołyskę cała byłam szczesiliwa a jak ją rozłożylismy to już w ogóle :-)co do wątku płci mi osobiscie nie przeszkadza pewnie i tak niedługo umrze smiercią naturalną to wtedy go usuniesz a zresztą rób kochana jak uważasz
Ja ciuszki prałam w proszku dzidzius i płukałąm w lenorze senstiv :-)musze wam powiedzieć że nigdzie nie mogę znalesc płynu do płukania lovella a przecież jest taki czy się myle

Ewelcia, ja pieluchy napewno bedę prała i rożek raczej też, tylko, że zapomniałam ostatnio kupić proszek i jakoś jak narazie nic nie wyprałam:-D

Wujek męża już był i przywiózł mi ciuszki do chrztu dla małego:-), do tego grzechotke do wózka, jakieś śpioszki, buciki do chrztu, bluzeczki i kaftanik, acha i czapeczki. Ale tych ciuszków do chrztu nawiózł mi tyle, ze chyba częśc potem sprzedam, bo dla małego to podoba mi się jeden komplecik, taki "niebieski" jak dla małego księcia, poprostu boski:-D

No wlasnie o piluchach myslalm ze trzeba uprac a co do rozka pewnosci nie mialam.
Ja wczoraj mialam kupic proszek i zapomnialam ale dzis maz mi podrzucil i juz jedno pranie sie suszy.Ja pralam w persirze dla niemowlat i wlalam troszke plynu do plukania tez dla niemowlat,jejku jak slicznie pachna te ubranka:-):-):-).

Ale wujek sie postaral z tymi prezentami:-)SUPER!!!

Ojej na serio w Polsce kaza rodzic posladkowo?:szok:Ja bym sie chyba nie zdecydowala:no:.Ja jestem straszny bojek..wszystko przezywam ...u nas gdy jest plod nie tak ulozony to prostu tna...choc slyszalam o praktykach przekrecania plodu ...ucisk na brzuch -brr chyba bym ugryzla lekarza badz polozna ktora dotknela by mi brzuszka probujac tego rodzaju zabiegu.
Modroklejko imiona ktore podajesz sa odjazdowe :-D,ja mialam w podstawowce kolege-jego rodzina,tzn. kazde z osobna mialo tak wymyslne imiona on Askaniusz,matka Roza,ojciec Honorat,corka Julita i drugi syn Bozydar.
Ja juz mam te najmniejze ciuszki uprane i wyprasowane,dzis prasuje pieluszki i zabieram sie za ciuszki 3-6 miesiecy;-).Ja piore wszystko,rozek(mam ten miekki bo pozniej do wozka fajna kolderka jest),kocyki,pieluszki ....plyn do prania Fairy i ten sam zmiekczacz ,oczywiscie Sensitive .
Nie nadazam czytac Was dziewczynki:-)

Według mojej lekarki za mało też przybyłam na wadze a wręcz nawet schudłam przez te ostatnie 4tyg. Waga pokazała u mnie dokładnie 60dag więcej, ale w sumie mała przybyła cały kilogram więc tak wyliczając to ja spadłam 40dag. Druga informacja która zwaliła mnie z nóg - mała przekręciła się z ułożenia poprzecznego (nie będę mieć raczej cc), ale zamiast głowką to będziemy rodzić pośladkowo...

nie martw się nasze dzidziusie jeszcze mają czas - odwracanie wg mojej książki trwa do 36 tc więc musi myć ok - ale pośladkowe ułożenie wcale nie musi być cc, najczęściej naturalne

Ewelcia86 - ja piorę wszystko, bo jednak nawet nowe nie oznaczają czyste, a ponadto niektóre materiały przed uszyciem muszą być poddane obróbce chemicznej (np jak materiał może się zbiec ) więc lepiej poprać niż żeby maluszek dostał wysypkę...

ewelcia...ja piore wszystko...rozki mam bawełnianie wiec nic sie z nimi nie powinno stac....

maniulka...jest płyn do płukania lovella-mam ale uzyłam tylko raz, wogole nie pachnie i słabo zmiekcza-kupiłam lenor sensitive

mircia-to wujek poszalał...ja ciuszków do chrztu jeszcze nie mam, bo nie wiem kiedy zrobimy chcrziny-prawdpodobnie dopiero w czerwcu lub na poczatku lipca...nie wiem jaki mały bedzie wtedy duzy, wiec pewnie kupię cos bezposrednio przed

dziewczyny! ale sie najadłam! leze na kanapie jak zuczek na pleckach i sie nie moge z boku na bok przekrecic...

Witam wszystkie Mamusie!! ja juz prawie wszystko pokupowałam; teraz piore wszystko w Jelp i płyn do płukania tez Jelp; tylko nastawiam podwójne płukanie, aby nic nie pozostawało w ubrankach; zaczełam od najmniejszych rzeczy i czekam aż wyschna, wiec..... jutro prasowanie; pozdrawiam serdecznie i nie przemeczajcie sie za bardzo; p.s. bede miała synka.... Maksymilian

ja tez bym się napewno bała rodzić pośladkowo normalnie się boję a co dopiero kiedy dzidzia jest inaczej ułozona ...ale wiem,że niestety rodzą tak i nie jest to wskazaniem do cc.

Hmm az sie dziwie ze ulozenie posladkowo nie jest wskazaniem do cc :szok:

Kurcze dziewczyny mam takie uczucie ciaglego kaszlu cos mnie tam glebiej niz w gardle gila ciagle przez to musze kaszlec ale suchy ten kaszel co mozna wziac na kaszel w ciazy zamecze sie tak ciagle kaszlajac az mi czasem na wymioty sie zbiera??????????????:eek:
A ja leze i leze i mnie stara kumpela wkurzyla bo napisalam do niej ze chce odebrac swoje rzeczy ktore jej pozyczylam a ona odpisala ze co ja do niej pisze nie rozumie......................:shocked2:I jutro Dawid ma jechac po wor moich ciuchow zobaczymy czy wszystko odda ja polowy nie pamietam co dalam hmmm okaze sie

reklama
Truda a moze syeopu z cebuli sobie zrob-on mi pomogl na kaszel wiec i tobie tez pewnie pomoze.

No to kolezanka jest nie zla,pozyczyla i nie kwapi sie oddac i jeszcze trzeba sie o swoje upominac.Jestem takiego zdania ze jak sie pozycza cos to trzeba ta rzecz oddac,

Do góry