reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

ja byłam pierwwsza z ksiazka no ale niech bedzie... buhahah

Madzik kochana wieszz ze ja gapa jestem zastanawialam sie ostatnio kiedy studiowka bedzie a to dzisiaj juz....
gratulacje dla Ciebie podwojne...treaz juz z gorki i obrona i kurka szybko czas zleci do porodu....to gdzie Ty do szpitala sie wybierasz? moze sie na porodowce spotkamy ;-)

nili tym bardziej powinnas zrobic sobie badania jesli w rodzinie wystepuje cukrzyca u mnie dziadek mial noi tata ma co prawda nabyta, ale zawsze jest wiec trzeba tego pilnowac...

reklama
Ja mam emotikonki z prawej strony gdy pisze posta:-).
Chyba wszystkie Vanessy sa takie zywe:-D:-D:-D,moja nie usiedzi w jednym miejscu minuty,no chyba ze wlacze bajeczki...
W poniedzialek i we wtorek w przyszlym tygodniu jade znowu na badania ,ciekawa jestem jak mi teraz wyjda.

Ostatnia edycja:
Myfa80 i madzik_ gratuluję studniówki, hi hi ja jak miałam studniówkę to się o niej dowiedziałam dopiero o 22 :-) więc prawie bym ją przegapiła.

Ostatnia edycja:
Nili ja mam tak jak ty na stacjonarnym-nie moge pogrubic tekstu,wstawiac emotikonkow,rozdzielac tekstu enterami.W sumie nic takiego bo da sie z tym egzystowac na forum,tylko dla czytajacych posty trudniej :p Nie mialam tak wczesniej,dopiero od jakichs 2 tyg cos sie zrabalo.Wloski mozesz farbowac spokojnie-ja to robilam wczoraj:)Podczas karmienia tez podobno mozna-dla mnie to wesola informacja:)))Dominika ja tez czytam sensacje i kryminaly-maz sie smieje ze nasze dziecko to jakis killer (tfu tfu) bedzie hahaha:)))madzik gratuluje finiszu pracy dyplomowej.Odezwe sie wieczorkiem jak juz kolezanka pojdzie.

Takie troszkę inne pytanie ;-) nie wiem czy na tym forum się już kiedyś pojawiło ;-)Hi hi wykonujecie jakieś ćwiczenia w ciąży? Ja się tak rozleniwiłam że szok :szok: zastanawiałam się dzisiaj czy można po kilka minut dziennie jeździć na takim rowerku stacjonarnym w domu? Hm gdzieś czytałam, że tak ale nie jestem pewna :crazy: a nie chcę zaszkodzić dzidzi. Może na jakiś stronach poszukam jakiś ćwiczeń dla kobiet w ciąży.

Hej dziewczyny. Od przeprowadzki nie mam czasu aby tu zaglądać. rano praca, pozniej zakupy do domu gotowanie obiadu. I przychoodzi mąż. trzeba mu dac jesc i o 19 padam ze zmeczenia.
Strasznie sie martwie tą cukrzycą, codziennie chodze zdołowana i nawet nie moge cieszyc się ciążą. wyniki mam dobre jak pilnuje diety ale wczoraj zjadłam zupe pomidorową zabielaną śmietaną i zagęszczona troszkę mąką i wynik skoczył mi do 171! Na necie naczytałam się tylu problemów z cukrzyca ze dziecko moze urodzic sie z zespolem downa i innymi chorobami ze odechciewa mi sie zyc. do tego ten aspartam. stosowalam produkty dla diabetykow a nie iwedzialam ze nie mozna. nikogo nie spytalam i tez internet straszy w tej kwestii.

We wtorek mam wizyte u gina a jutro ide do diabetologa, musze sie przyznac o tym cukrze wczorajszym. Mam nadzieje ze nie wpierdziela mi insuliny.

Agusia - ja chodzę do Szkoły Rodzenia i tam ćwiczymy :) Tak więc jak najbardziej jakiś ruch jest wskazany, ale lepiej poszperać i wynalezc jakieś cwiczenia specjalnie dla kobiet w ciąży.

A cwiczycie te cwiczenia Kegla? Bo nam babka ze Szkoły Rodzenia kazala po 100 i więcej razy dziennie to wykonywac (czyli zaciskac mięsnie tak, jakby się chciało siusiu wstrzymać), ale ja o tym zapominam...

Tanu, Justyna musi być dobrze ....
miłej imprezki 100- dnióweczką
ja zaplanowałam że nic nie będę robić na święta... no ale oczywiście zaczęłam się głowić i upiekę 2 placki i chcę zrobić sałatkę śledziową
macie fajne przepisy na sałatki śledziowe - kiedyś jadłam taką warstwową z gotowanymi warzywami pycha nie mam przepisu ....
może ktoś ma fajny i wrzuci na gotowanie:confused::confused:

reklama
Justina, u mnie jak narazie dieta działa i insuliny brać nie muszę. A czy Tobie też zlecili badanie hemoglobiny A1C?? Bo u mnie wynik był prawidłowy. Jak narazie to tylko po glukozie mam podwyższony cukier.

Do góry